Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
I have a low hr SHARP AQUOS LC42D43U, it's 2.5 yr's old and it has developed a vertical black line right in middle of the panel, "burn" is not a possibility, any ideas ?

I'm not impressed with the standard 1 whopping year warranty.
 

·
Registered
Joined
·
3,573 Posts
try using a completely different power outlet (the one that is linked to a separate circuit) see whether the line is still there.

Was the line showed up suddenly or gradually over time?
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #3
Sharp Customer Support walked me through a reset and all is well now.

Their phone # 1.877.278.6709 (not India)
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Problems Sharp Aquos external setup

Sorry if I have this posted in the incorrect spot.

Would anyone be able to tell me why I not able to view DVD or my Wii on my TV. As far as I can tell by following the manual I have the connections hooked up correctly.
The wii is connected with audio/video cables and the DVD with component cables in component section 2 and 3. The tv is not recognizing they are there. Any help would be appreciated.
I have a Sharp Aquos LC42LE620UT
Thanks in advance Deb
 

·
Registered
Joined
·
1,072 Posts
Are you switching the TV to the #2 and #3 inputs? The TV doesn't sense what input is being used, it has to be changed to the appropriate input.
 

·
Registered
Joined
·
3,573 Posts
I'm unfamiliar with that exact model but some Sharp have input-skip function. Is it possible that the input skip for those inputs have been disabled? In the worst case scenario, there is a factory default option in the menu and you can try to bring everything to factory default and see whether the problem persists.

Whereabouts are you located? If it's around my area or if I'm on my way, I can just stop by to troubleshoot.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
I have tried switching to both inputs 2 and 3 and input 1 for the wii. All I see on my screen is no signal. I have no problem viewing my Cable on input 5.
 

·
Registered
Joined
·
3,573 Posts
is input 5 HDMI only? If not, try connecting the Wii or DVD to input 5 and see whether it works.

There is always that possibility that the analog board is defective.
 

·
Registered
Joined
·
3,573 Posts
Try doing the following:

Go to: MENU
go to: PARENTAL (default password is "0000")
choose: CLEAN ALL

see whether it solves your problem.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Thank you so much! This seems to have solved my problem.
And thank you for helping in such a quick manner. I'm "still" waiting
for a reply from Sharp.

Have a terrific Day:)
Kind regards
Deb
 
1 - 11 of 11 Posts
Top