Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums banner

1 - 20 of 651 Posts

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter #1
So, i trade in in my perfectly fine moto DVR, only complaint was I wanted a bigger HD and the expandability of the the new Pace models. Off to Oakville place I go and they exchange the moto for a shiny sleek black Pace RNG200n.

Well to make a long story short i am on my 3rd one and it still doesn't work!!

Phone tech has been no help, they are baffled. The display loops from "boot" to "d590" to "oo6" the remote will not function at all. I have checked all cables, even installed a new Pace hd box in the same location, works perfect! Tech claims that sometimes a test signal comes back positive sometimes negative. Funny though the pace plain HD box works perfect in the same location, and the previous moto DVR worked flawlessly. Another observation is that the optical audio ports that usually glows red on my other equipment and the new pace HD box never lights up on all 3 of these boxes. not sure what that means.

Also this model is not listed on the pace website, at least were I am looking. Tech wants to send someone to the house in a week.

I Probably should have left things alone and waited for the new stuff to get the bugs out.

Any suggestions out there??
 

·
Registered
Joined
·
438 Posts
You got an RNG200N?

I was under the impression those were only being distributed in Quebec and that it would be the Pace TDC788D in Ontario.

Anyways, not sure what to recommend though, considering it's been the same thing with three units.

Edit: Just confirmed with a tech that no similar issues have been reported with this box yet.

I'll try to pick up an RNG200N tomorrow and see how it works.
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter #3
well , yes I'm on my 3rd unit, picked the first 2 up at Oakville Place, The last 1 at Burlington Mall. Still no luck. These units seem to be a mystery I cant find any specs on them. I going to hold onto this last one and call in tomorrow for help. I doubt if they will know anything different so I will book a service call.
 

·
Registered
Joined
·
438 Posts

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter #5
Yes I have that exact guide. It's very frustrating because I traded in a good moto with a lot of HD concerts I had on it. The whole point was to start fresh and be able to build a huge library. If these units don't work I have to go back to a moto that will really suck.
 

·
Registered
Joined
·
438 Posts
Just picked up an RNG200N from Oakville Place. It booted up just fine.

It did display "boot" and then "oob" (not oo6, as in "out-of-band") for a few seconds, and then went on to download the latest software.

Haven't activated yet as it's still downloading.

If possible, try connecting it right to the main cable line coming into the house, before any splitters.
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter #7
So I'm going to give that a try. Is there a code for download. Do you think if that works when I place it back on the line in the actually room it will still work?
 

·
Registered
Joined
·
438 Posts
Couldn't say, but... hopefully! :p

Once the download begins, you should see a four-digit progress countdown on the front display (99 99, 99 98, 99 97, etc.) It will take several minutes to complete.
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter #9
Well I hooked up the cable directly to the main and I'm still getting the same codes as before. Does your optical port light up as soon as the unit is powered up
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter #10
no luck , I have tried in 3 different locations including the main right from the road. I guess I will have to book a service call... great. must be something wrong with the signal, strange that every other unit works. Im up in north Burlington so maybe with all the local construction there be be a slight problem, who knows this is way past me.

what are the specs on this machine, does it have a 500 gig HD? it must be a laptop HD because you cant see a 3.5 " HD through the top!
 

·
Registered
Joined
·
438 Posts
Haha, yeah that was the first thing I noticed. Was wondering "wtf, is this atually a PVR?"

Then I noticed underneath, there's an access panel for a 2.5" hard drive :) (500GB)
 

·
Registered
Joined
·
438 Posts
Pace Dallas RNG200N HD PVR Discussion Thread

Might as well start up an official thread for this new box, as it seems to be replacing the TDC777D already.



I picked one up earlier today; here are my observations:
- It has a 500GB hard drive (Western Digital AV-25 2.5")
- Diagnostics screen lists 363hrs of SD recording space or 99hrs of HD
- S/W: 78.73 A28p0-4.1005.r-8
- F/W: 19.82
- 128MB of SDRAM and 64MB of Flash ROM
- It's much smaller than the TDC777D or previous Motos. It's not much bigger than the Moto DCX700.
- Seems to be just as cool and quiet as the TDC777D
- eSATA is enabled
- It uses an external 40W power brick

When I brought in my TDC777D to exchange it for this box, the rep I spoke with was well aware of the "HDD Full" issue and said they were accepting all exchanges and issuing the RNG200N as replacements.
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter #13
Well ah, i guess a second level Cogeco csr has called me back. I didn't take the call so I will have to call them back in the morning how's yours working is it much better then the mottos
 

·
Registered
Joined
·
438 Posts
Great numbers :) Still odd that it uses 17W in Standby though. All it should be doing in Standby is checking for scheduled recordings to wake up for.
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter #19
Still no luck with this new unit. I have booked a service call for Friday.the last csr stated that the unit for some reson is not locking in on the signal. I will keep you all posted to the outcome
 

·
Registered
Joined
·
698 Posts
OOOH, maybe finally I can exchange the 777D for this new unit. Biggest hurdle is convincing my wife to forego her saved programs and start fresh. It took a few weeks from first Pace install last June before the disk full screen of death showed up, then began popping up about once every 8 or 9 days. Is this new Pace still too new to pass with flying colours? sailmaker
 
1 - 20 of 651 Posts
Top