Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
Hey folks need some help,
I have had Bell Satellite for over 20yrs been pretty happy but have an issue I can't figure out. I am getting an intermittent signal failure on some transponders on all of our bell receivers. primarily it seems to be Sat 82 Transponders 17, 29 and a few others in the low twenties. For example I am getting 100 for signal strength on transponders 28 and 30 but 0 on 29? then later it comes back with no issues. I have done a check switch, and it comes back OK, I have unplugged the power to the SW44 switch waited a minute and plugged back in this seem to solve the problem temporarily? any ideas? is it a bad Switch or bad LNB or cables? It was working fine with no issues and this came out of the blue and been happening for the last 2 weeks. Bell Support wasn't much help, I think I knew more about the system than she did...
thanks in advance for your input
 

·
Registered
Joined
·
4,891 Posts
If you have had Bell for 20 years, how old is the coax there?
If coax has never been replaced, without any test equipment available I would probably start by cutting the connectors off at both ends of the run, and terminating with good quality PPC RG6 connectors. If in doing so u see any signs of water ingress, you may have to cut the coax back further to get past the point of water ingress before refitting with new RG6 connectors.
https://www.ppc-online.com/ex-series-drop-coaxial-cable-connectors
https://www.youtube.com/watch?v=kKbr-UgmRIg

How has the weather been the last few weeks? Any storms that may have disrupted?
If none of that helps, ya might need some antenna alignment too.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #3
Cable is only about 5 yrs old replaced it as I thought it might be time to do that due to age but will inspect it
 

·
Registered
Joined
·
132 Posts
Is anyone else having reception problems with Bell Sat? Yesterday a number of channels were not available.... CBS Boston was available..the other Boston stations were not.. Perhaps it is the bad weather in the US affecting over the air reception as Bell does receive many channels ota and on direct feeds before transmission to the sats from Toronto. A number of Canadian stations were also not available. Equipment seemed to be functioning correctly. Have not checked this morning.
 

·
Registered
Joined
·
1,351 Posts
I had to go out and melt the ice off my dish yesterday. Other than that not noticing any channel issues.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top