Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums banner

1 - 20 of 273 Posts

·
Registered
Joined
·
3,239 Posts
Discussion Starter #1
My 9242 just upgraded from V182 to V183! Can't find any changes yet though. Perhaps they've addressed the EHD issues?

-Mike
 

·
Member #1
Joined
·
47,683 Posts
I have closed the BellTV 9242: Firmware V182 Discussion (Enabling of External Hard Drive discussion thread to avoid confusion now that the new firmware has been released.

Please refer to the V182 thread for learning more about the many problems encountered with the EHD but please lets not rehash V182 issues here.

The critical questions for this thread are:

  • Have the many EHD problems been fixed?
  • Has there been any improvement regarding the audio dropouts?
  • What, if any, new functionality has been added in V183?
  • What, if any, new problems have been introduced in V183?
 

·
Registered
Joined
·
3,239 Posts
Discussion Starter #4
Am I the only one that got this update today?

-Mike
 

·
Registered
Joined
·
62 Posts
Well preliminary tests appear very positive for me with a LaCie 750gig (the one recommended by Bell). After 2 previous drives failed to work I bought one yesterday and brought it home. Recorded HD program, archived it and while restoring the drive disconnected. Today, after having upgraded to the latest firmware 183 I restored it just fine while viewing a TV show. I guess the real test will be when I transfer my previous movies back to the drive (they are living on a unix box).

philip
 

·
Registered
Joined
·
731 Posts
Once I saw mention of the firmware update to V183 this morning, I checked my 9242 and found that it had already been updated. Running tests, I checked out all functions on the EHD and found they all worked without exception. It was a long wait but well worth it in the end. Thanks BEV.
 

·
Registered
Joined
·
1,980 Posts
I'm working from home, so i'm on the phone a lot. All my receivers were trying to use the modem for the phone line again and again.. Very Annoying.

Then, after i was off the phone so the recievers could use the line, they re-booted. Now i have 183.

Do they each have to phone home to request the update?
 

·
Member #1
Joined
·
47,683 Posts
Do they each have to phone home to request the update?
No.
Am I the only one that got this update today?
No, I got mine yesterday. As soon as I read your first post, I checked and the firmware was there!
 

·
Registered
Joined
·
32 Posts
Since I had the "full drive" bug, I had to force a reformat by deleting the partition with Windows. I added a few recording and it seemed to work so far.

Because I'm recording, I only did Archiving and playback from the EHD. Did not encounter any troubles yet. Crossing finger. ;)

P.S. I have the LaCie 750Gig(from FS)
 

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Audio bug fix?

While we are at it, let's check to see whether the audio drop-out bug has been fixed. As you will remember, the problem is with recordings, not live broadcasts. Many (most) recordings were peppered with one second audio blips.
 

·
Registered
Joined
·
3,239 Posts
Discussion Starter #13
I don't know the status of the audio dropouts with this release, but they were happening with both live and recorded material, as many will attest to. I did notice last night watching a Stereo recording, that I had to turn the volume up much higher than usual. Not sure what that's about.

-Mike
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
v183 firmware, still having problem

I woke up today hearing the receiver shutting down and rebooting over and over again. I checked and the firmware was v183. Don't know why it kept rebooting over and over again.I know it has to shutdown and reboot for firmware install but it was doing it over and over.

I finally turned it on after it had shut down for the 3rd or 4th time and tried an archived recording from my lacie 750 gb hdd (bought at FS). Previously after 5 - 10 min i would get the disconnect, sometimes after 2 or 3 min. This time the movie played for about 56 min, BUT IT THEN DISCONNECTED. I only have one recording archived as I did not want to archive others until problem fixed.

I am still getting audio dropouts on previously recorded movies on the internal hdd.:( I have to see if it still happens on any future recordings i make.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
LaCie Testing

Have v183 loaded, had previously archived 18HD movies to the LaCie750 over a month ago - experienced the USB disconnect problems common to this Thread.
My son is watching Bee Movie off the LaCie right now - 30mins in and no problems!:D
One thing I noticed was that by 9242 would not power on with the LaCie on first, but is now working after powering on the reciever first, then the ehd and letting the reciever discover it. Hopefully this will not be a recurring problem as I hope to keep the LaCie ON.:confused:
 

·
Registered
Joined
·
3,973 Posts
I have moved all EPG and timer issues out of this thread and put them in this thread. The issue has nothing to do with V183 and is affecting other receiver models.
 

·
Registered
Joined
·
94 Posts
Can you now share EHD between receivers?

I have been waiting for Bell to fix this EHD issue before investing in EHD.

I am curious though whether the EHDs can be shared between my two 9242s. Appreciate hearing if this is at all possible now with the firmware update.

Cheers.
 

·
Registered
Joined
·
221 Posts
A nice new fix; previously when I would press PVR on the remote, there was a long delay as my EHD woke up. Now, it's near instant.
 

·
Registered
Joined
·
62 Posts
I have now tested the EHD under extreme conditions. I've moved movies back and forth, restored while recording and viewing, moved my archived movies from my Linux machine back to the EHD, etc...Everything works just great using the LaCie 750gig drive.

I have to hand it to Bell. They said by the end of October and they made it.

philip
 
1 - 20 of 273 Posts
Top