Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums

Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums (https://www.digitalhome.ca/forum/)
-   Videotron (https://www.digitalhome.ca/forum/60-videotron/)
-   -   WinTv and Illico - advice needed (https://www.digitalhome.ca/forum/60-videotron/97928-wintv-illico-advice-needed.html)

mtlitguy 2008-12-14 10:20 PM

WinTv and Illico - advice needed
 
I've installed a WinTV-HVR-2250 by Hauppauge and it detects regular Videotron channels and some QAM channels but not the Illico channels that I subscribe to. And the regular channels are different than I have on my Illico Terminal.

How can I view the digital Illico channels on my WinTV?

57 2008-12-14 11:47 PM

You need a STB from Videotron to obtain those channels as they are encrypted. Please see the following post on the topic. You'll need to feed the signal from the STB to the HTPC in order to see those channels.

http://www.digitalhome.ca/forum/showthread.php?t=32271


Please also read the following post and the relevant links and tips there - useful for those new to the forum and HDTV.

http://www.digitalhome.ca/forum/showthread.php?t=57741

Jake 2008-12-15 08:00 AM

Quote:

regular Videotron channels
Theses are analog and not encrypted.

Quote:

some QAM channels
These are digital and not encrypted.

Quote:

Illico channels
These are digital and encrypted so you will need to go through your Illico box first. Plug the video output from the Illico box into the matching input on the Hauppauge. You will need to change the channel on the Illico box manually.

mtlitguy 2008-12-15 11:13 AM

Thanks Jake for that concise and perfect answer - I plugged my Illico terminal into my Hauppauge WinTV-HVR-2250, set the card to channel 3 and control the Illico channels via the terminal - perfect!

You'd be surprised how hard it was the find this answer.

Jake 2008-12-15 11:29 AM

You can also use the composite (yellow ended) cable but the best option is the 4-pin s-video cable. For audio use the red and white plugs.

You may have to select "video" or "s-video" or something like that on your Hauppauge software. If the Hauppauge came with an IR controller you can plug it into the Hauppauge card and point the sensor in front of the Illico box. When you press channel up or down in the softawre it will send the command over the wire and change the channel for you. You just have to enter the Illico remote code # from the table in the manual.


All times are GMT -4. The time now is 02:40 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome