Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums

Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums (https://www.digitalhome.ca/forum/)
-   Shaw Direct Satellite (https://www.digitalhome.ca/forum/11-shaw-direct-satellite/)
-   -   56.05 Firmware update for 600 series receivers (https://www.digitalhome.ca/forum/11-shaw-direct-satellite/286773-56-05-firmware-update-600-series-receivers.html)

Romany 2019-04-17 03:40 PM

56.05 Firmware update for 600 series receivers
 
My 630 receiver updated and I may have found an issue with it on the TCM HD channel.
On my 630 receiver Iím only getting a standard definition picture and menu on TCM HD.
My 600 receiver which has not updated yet is fine and my 800 receiver is also fine.
While not all the movies are always in HD on TCM the menu description is always in HD.

k801809 2019-04-17 04:28 PM

Interesting - thank you for the report.

56.05 does change the way that the DSR handles SD signals on SD channels, but that shouldn't affect your HD channel. As well, that fix/change was implemented on 8XX back in December.

Is it possible to post a picture by chance? I'm not sure what you mean regarding the menu... Have you checked both the display settings on your TV and the receiver (more likely the receiver)?

Romany 2019-04-17 05:09 PM

Thanks for the quick reply,
When you switch to a standard def channel the guide switches to a 4:3 display which is normal ,when you switch to a HD channel the guide goes to a 16:9 display also normal.
Whatís happening with TCM HD since the firmware update is that the guide and picture stays in the 4:3 display.
You can switch between TCM HD channel and the Standard TCM channel and there is no change.
TCM HD is stuck with the standard 4:3 display and guide.
Sorry I couldnít host a image to view on this forum.

57 2019-04-17 05:56 PM

Quote:

Originally Posted by Romany (Post 3078533)
Sorry I couldnít host a image to view on this forum.

See: https://www.digitalhome.ca/forum/52-...tal-forum.html

Romany 2019-04-17 07:20 PM

Many thanks Moderator 57,

https://www.digitalhome.ca/forum/pic...ictureid=15353

https://www.digitalhome.ca/forum/pic...ictureid=15355

https://www.digitalhome.ca/forum/pic...ictureid=15357

You can see with the Frame HD channel that the guide is 16:9 and in HD.
Both TCM channels are coming up as 4:3 and in regular definition.

OlStatic 2019-04-18 10:38 AM

I also had an issue yesterday too.
I was watching a show and midway decided to record the rest for later, and switched to another channel to watch something else and midway decided to record it as well for later viewing.

After that I started watching a prerecorded show from the list.
About an hour later, only one show was still recording and on the receiver only one red icon was lit.
I tried to switch to live viewing and I kept getting the pop window that no tuners were available and to choose DVR or VOD.
I went back to watch another recorded show until the one that was recording was finished and was then able to go to live TV.

Romany 2019-04-19 07:04 PM

TCM HD not coming in as HD
 
Could someone please check if there able to get TCM HD in HD?
I can switch between both TCM channels (HD and Standard Def) but both are in 4:3 and in standard definition when there is an HD movie playing.
Also the guide switches to a 4:3 display when switching from a HD channel to TCM HD which would indicate a mapping issue from the last firmware update.

Many thanks for your help!

OlStatic 2019-04-20 11:42 AM

TCM looks fine on my set up.

57 2019-04-20 12:00 PM

@Romany : Have you tried a reboot of the box?

Romany 2019-04-20 05:17 PM

Quote:

Originally Posted by 57 (Post 3078763)
@Romany : Have you tried a reboot of the box?

Many thanks all, done the reboot no effect.
Tired the 630 receiver on 3 different HD TVís and no change, my 800 receiver does not have the issue.
Guess Iíll have to wait until they do the next firmware up date for the 600 series.
There is no doubt that the last firmware update changed the way TCM HD displays only in 4:3 even if itís 16:9 movie in HD.

RuralRouter 2019-04-20 06:04 PM

I am now afraid to watch TCM on my 630.

LONSat 2019-04-20 06:31 PM

I wonder if they have messed up the channel map for the 6xx series so that the SD channel is being mapped to the HD location.

Romany 2019-04-21 06:29 PM

Quote:

Originally Posted by LONSat (Post 3078789)
I wonder if they have messed up the channel map for the 6xx series so that the SD channel is being mapped to the HD location.

Thatís what Iím thinking too,it could also be TCM sending a standard def 4:3 picture over there HD feed.
That might also confuse Shaw Directís HD broadcast causing the guide to switch to 4:3

k801809 2019-04-24 10:08 AM

Hmm... this one has me bamboozled, which honestly doesn't happen very often. To be clear, your Guide, whether on an SD or an HD channel, should never look like that 4:3 image. I've actually never seen that happen before since we launched the HD Guide in 2013!

We've been getting various complaints about TCM from all lines of Shaw - Cable IPTV, legacy Cable and Satellite. They're doing something wonky with their feed... There haven't been any changes to the feed on our end so I'm having trouble getting to the bottom of it.

In checking both my 830 and 630 here, I do see that the 830 has the picture letterboxed, where the 630 is actually 16:9. I'm going to have to do some further digging on this one.

tvmaster 2019-04-25 01:35 AM

I wonder if a bunch of their films, being older, have been stretched, while some have not. That may explain our boxes going wonky, especially if they didnít properly format the film.


All times are GMT -4. The time now is 05:46 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome