Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums

Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums (https://www.digitalhome.ca/forum/)
-   Shaw Direct Satellite (https://www.digitalhome.ca/forum/11-shaw-direct-satellite/)
-   -   Receivers programmed with Triple xkuLNB Backwards Compatible ? (https://www.digitalhome.ca/forum/11-shaw-direct-satellite/244058-receivers-programmed-triple-xkulnb-backwards-compatible.html)

Geigs 2015-08-06 04:20 PM

Receivers programmed with Triple xkuLNB Backwards Compatible ?
 
Hi,

Does anyone know or has it been answered; would a receiver programmed with the channel map for a Triple xkuLNB be backwards compatible with a dish that has a dual kuLNB ?

Would you still get the channels on Anik F1 and F2 with channels on Anik G1 simply saying no signal ?

thanks

LONSat 2015-08-06 04:40 PM

The code the receiver uses has to use to match the type of LNB being used. If you are paying for a second location like a cottage both sites have to have the same LNB. Shaw will not program the receivers based on the type of LNB in use at the second location. If you are asking because you are account sharing that is against the terms of service for Shaw and can not be discussed here.

Geigs 2015-08-06 04:59 PM

No, I have two dishes at the same location, one has a xkuLNB the other a kuLNB. I have two older receivers hooked up to the xkuLNB and want to move them over to the kuLNB dish to make room for some new receivers. Yes shaw will program receivers individually (at the same location) because I have a receiver programmed on my kuLNB dish now.

Ok so if I move the two receivers programmed on the xkuLNB dish over to my kuLNB dish no channels will were work at all on them ?

LONSat 2015-08-06 05:40 PM

You will have to give shaw a call to get a rehit for the correct codes to match the receiver to the LNB. Be prepared the person at the other end may be suspicious why you have two dishes with different LNBs. If you are going to move receivers around in the future it may be easier to get both dishes to have the same LNB. A get them programmed just once and be done with it. Either that or you need a 5x8 multiswitch to increase the number of outputs from your dish.

Geigs 2015-08-06 06:02 PM

Ok thanks, yeah if I had another xkulnb it wouldn't be a problem.


All times are GMT -4. The time now is 08:55 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome