Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums - Reply to Topic

Thread: Ten Tips for fixing BellTV Technical Problems Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
2018-07-26 12:59 PM
Allan B Cant believe Bell never give correct advice.......lol
2018-07-26 11:23 AM
17671 Yes I concur, swap receiver locations is probably step one to try in the troubleshooting, even though when you call bell they do not suggest this, its more of a troubleshooting from well knowledged experts
2018-07-26 10:13 AM
ExDilbert I agree that some troubleshooting is required. First step is to swap the receivers and perform a check switch on both to determine if it's a receiver or signal issue.
2018-07-26 01:43 AM
jdevlin Could be a cable issue. Can you take the not working unit to the other location and try it there? That will confirm the receiver is still working.
2018-07-25 10:37 PM
DSgamby Did you do a check switch?
2018-07-25 08:04 PM
shag58 Hi I have two receivers in my home. one downstairs and one upstairs in bedroom. my upstairs unit is not working. all I get is searching for signal and the transponder screen just keeps going on an on with no luck The livingroom unit is fine and they are connected to the same dish which is also clear. what's happening and why can I not get a signal upstairs. It was fine until last evening.
2018-05-18 10:50 AM
17671 yeah what jdevlin said. maybe you have a different type of switch at the cottage than you do at home so your receiver is looking for one type and when you connect a different type you have to do a check switch for it to work, please let us know
2018-05-17 04:47 PM
jdevlin You may need to do a check switch if your dish setup is different at the cottage then at home.
2018-05-17 04:25 PM
17671 what city is your cabin located in? also which technology is your dish using? legacy or dpp dish pro plus?
2018-05-17 03:19 PM
DannaRud I have 3 receivers that work fine at my house and have taken all 3 up to the cabin (1 hour away) and they will not work.
The signal strength is 95%, it finds the transponder and gets to the stage where "The guide is loading" and then it never leaves it. You can hit cancel and the screen is just black.

I've replaced the cable from the dish to the receiver and still nothing. I've been on the phone 4 different times with Bell and they don't know. They gave me a number to a Electronics store in the area because they don't have techs in that region and the number is out of service and the business is closed!!!!!

Any ideas?
2018-01-01 11:33 AM
zingerd volume ping out often....making it hard to watch a tv program when it clicks even one word out. very upset over this
2017-08-20 04:40 PM
17671 yeah snowy picture is usually an input problem on your tv, or a bad/missing connection between the pvr and tv set.
2017-08-20 02:41 PM
jdevlin You have lost the connection between the TV and the Bell box or your TV is set to the wrong input. If the Bell box is plugged in you should always have some sort of image on the screen from the receiver even when off.
2017-08-20 02:07 PM
mikezuliani Hi: I lost my picture somehow. I only gwt black and white snow on the tv screen. How do I fix this. Thanks. Mike
2008-11-25 04:06 PM
hugh A new thread added today:




This thread has more than 15 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome