Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums - Reply to Topic
Thread: Rogers Navigatr Firmware/Guide - Please read post 1 And Links There. Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
2019-12-25 07:24 PM
metalhawk Glad to say this got fixed Monday night/Tuesday morning.
2019-12-24 12:18 AM
57 This has happened once in a while. After a couple of days, it usually corrects. If it hasn't corrected by tomorrow night, I'll post on the Rogers Forum.
2019-12-23 07:44 PM
oldyellr My SARA guide ends there too, although normally it shows the next 6 days, so a day short.
2019-12-23 07:33 PM
metalhawk Anyone else doesn't have any guide information beyond Saturday the 28th, 7pm? Both our boxes (9865 and 4k) have the same issue.
2019-06-19 03:01 PM
ExDilbert The jumping to the top of the series list bug is back. It never really went away and seems to happen about half the time regardless of recent reboots. General stability seems to be a little worse with this update as well. Can't say I've seen any improvements.
2019-04-24 01:25 PM
ExDilbert I am talking about series recordings which seem to always be in list view. After rebooting, the issue seems to have corrected itself.
2019-04-24 12:34 AM
57 I did some more experimenting this evening. I switched to "List" instead of "Grid" (Tile) view. I watched several programmes (single and series) and when the programme was deleted, I stayed at the same location. I was not taken to the top of the list of programmes. The programmes I watched were from a few days ago and I remained in that area of the list. I was not taken to today's recordings. I therefore have no complaints about how it works for me. I have no idea why the same doesn't happen for everyone, unless perhaps they're on WHPVR or something else is different.

I prefer to use Grid/Tile view for recordings:

1. The pictures can be helpful.
2. There are 8 programmes (or series) shown instead of only 4 which makes moving around faster.
2019-04-23 08:38 PM
57 I don't think that's what he meant because later in the post he says:

Quote:
Jumping to the top makes no sense for TV series that need to be watched in sequence.
However, when in the Tile view, if you delete a single recording, say from the middle of those tiles, it stays "in that row". It doesn't go to the top of the tiles. I don't use the list view for recordings so I'll experiment with that tonight.
2019-04-23 07:00 PM
grampagord I believe what he meant, as this happens to me, if you are viewing the list of recorded shows (not episodes within a series) and delete a show from the bottom of the list, it positions to the first show in the list.
2019-04-22 08:50 PM
57
Quote:
Originally Posted by ExDilbert View Post
...When a program is deleted from the bottom of the list it jumps to the top...
This doesn't happen to me with the latest firmware (or the previous version). If I watch and delete the oldest recording, then the next-oldest recording in line is ready to be viewed, as long as you don't leave that series (tile). Perhaps you need a reboot?
2019-04-21 12:41 PM
ExDilbert I've been noticing more guide lockups the past few days. The guide often loses the highlight for the current selection and will not respond to any commands other than exit. On other occasions, it jumps to the default entry location. In either case, the current location is lost and must be found again.

Guide misbehaviour and lockups have been an ongoing issue for several years. Originally, it was sometimes also accompanied by a soft reboot. The reboots have been fixed but the lockups remain.
2019-04-21 09:31 AM
JamesK
Quote:
Jumping to the top makes no sense for TV series that need to be watched in sequence.
It's long been apparent that whoever designed the NextBox has never used one.
2019-04-21 01:04 AM
ExDilbert Not sure when it arrived but my NextBox is at version 6.8.0.0112. Noticed the other day that the recordings list appears to be acting differently. When a program is deleted from the bottom of the list it jumps to the top. That appears to be a change as I recall that it previously stayed at the bottom of the list at the next program in chronological order. Jumping to the top makes no sense for TV series that need to be watched in sequence.
2019-01-11 09:20 PM
ExDilbert Rogers has always charged for extra active outlets. About 15-20 years ago they changed packages to include 4 outlets but the new package (VIP) cost more than the previous single outlet package. If you had extra outlets that were not on the account and the tech had to do work on them, a charge for the extra outlets was added to the bill. The charge for extra outlets has nothing to do with digital but now that the analog channels have been shut down most places Rogers knows how many devices are connected.
2019-01-11 07:15 PM
oldyellr
Quote:
Originally Posted by nicolasname View Post

And does Rogers care how many TVs you connect? I'm probably dating myself when I recall the days that you had to pay for "additional outlets".
That's an interesting question and I don't know. When it was analog I would add my own splitters, even boosters, to accommodate extra TVs. When I had a signal problem Rogers would come and replace splitters, connectors and cable runs, no charge. When it went digital, I do believe there was an extra outlet charge, but I never saw one. When the DTA-50 digital adapters were introduced I requested 4 of them when the official limit was three. When Rogers had all your STBs and stuff shown on line, I had 6 outlets, but you can't see that anymore. But my bill still shows 4 free Digital adapters, even though I've only ever had 1 or 2 in use.

It's somewhat similar to when Bell charged for extra phone extensions and even fined people for adding their own without paying. Nowadays nobody cares.
This thread has more than 15 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome