Cogeco router issue related to Android phone? - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 2 (permalink) Old 2017-08-01, 12:17 PM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2008
Location: Windsor
Posts: 48
Cogeco router issue related to Android phone?

Just got 2 new Samsung Galaxy J3 android phones for my Bell mobility plan. Great little phone. Odd issue has popped up tough:

These phones (my wife and I) connect to WiFi no problem. The issue is that the phones cannot connect to the internet (for browing or any apps like banking, Twitter, etc.). To muddy the waters even more..... it is only an issue at home where I have Cogeco. I can connect fine at the Bell store, or my workplace, etc. and the internet works fine.

I have been on the phone with tech support of both Cogeco and Bell multiple times with no resolution. Bell even suggested I call Samsung tech support - biggest waste of 30 mins ever.

My wife briefly got them working, something to do with adding a network? But, I went to work yesterday, and all was fine, got home, and as soon as I connected to my home WiFi - no internet again!

Any suggestions? I have seen by "googling" that this is a common issue, but I shouldn't have to monkey around with router settings on the phone or my Cogeco router every time, or even at all just to accommodate a new phone. Another twist in this plot.....the old android based phone works.
TJCams is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 2017-08-02, 08:34 AM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2008
Location: Windsor
Posts: 48
Update to this:

Turns out that my router allows connections at 2.4Ghz and 5Ghz. Once logging in to the router, it looks like the 5Ghz is NOT allowing connections - nothing connected to it. Nor does it show up if you were to try to connect to the WiFi (only one SSID shows up). Have a tech coming out tomorrow to hopefully remedy this.
TJCams is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome