Pace RNG200N HD PVR Owners discussion thread - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 7Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 650 (permalink) Old 2010-11-06, 07:36 PM Thread Starter
Rookie
 
Join Date: Feb 2010
Location: Burlington Ontario
Posts: 18
Pace RNG200N HD PVR Owners discussion thread

So, i trade in in my perfectly fine moto DVR, only complaint was I wanted a bigger HD and the expandability of the the new Pace models. Off to Oakville place I go and they exchange the moto for a shiny sleek black Pace RNG200n.

Well to make a long story short i am on my 3rd one and it still doesn't work!!

Phone tech has been no help, they are baffled. The display loops from "boot" to "d590" to "oo6" the remote will not function at all. I have checked all cables, even installed a new Pace hd box in the same location, works perfect! Tech claims that sometimes a test signal comes back positive sometimes negative. Funny though the pace plain HD box works perfect in the same location, and the previous moto DVR worked flawlessly. Another observation is that the optical audio ports that usually glows red on my other equipment and the new pace HD box never lights up on all 3 of these boxes. not sure what that means.

Also this model is not listed on the pace website, at least were I am looking. Tech wants to send someone to the house in a week.

I Probably should have left things alone and waited for the new stuff to get the bugs out.

Any suggestions out there??
jimmycooper is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 650 (permalink) Old 2010-11-06, 08:41 PM
 
Join Date: Aug 2007
Location: Oakville, Ontario
Posts: 438
You got an RNG200N?

I was under the impression those were only being distributed in Quebec and that it would be the Pace TDC788D in Ontario.

Anyways, not sure what to recommend though, considering it's been the same thing with three units.

Edit: Just confirmed with a tech that no similar issues have been reported with this box yet.

I'll try to pick up an RNG200N tomorrow and see how it works.
DavidT is offline  
post #3 of 650 (permalink) Old 2010-11-06, 10:36 PM Thread Starter
Rookie
 
Join Date: Feb 2010
Location: Burlington Ontario
Posts: 18
well , yes I'm on my 3rd unit, picked the first 2 up at Oakville Place, The last 1 at Burlington Mall. Still no luck. These units seem to be a mystery I cant find any specs on them. I going to hold onto this last one and call in tomorrow for help. I doubt if they will know anything different so I will book a service call.
jimmycooper is offline  
 
post #4 of 650 (permalink) Old 2010-11-06, 10:45 PM
 
Join Date: Aug 2007
Location: Oakville, Ontario
Posts: 438
Yeah, none of the new models are listed on Pace's website. I've tried contacting Pace support by phone and email, no luck tracking down manuals.

Asawulf did manage to track down the Quick Start guide for the RNG200N, but it doesn't provide any support information.

http://www.cogeco.ca/export/sites/co...339200-QSG.pdf
DavidT is offline  
post #5 of 650 (permalink) Old 2010-11-06, 11:07 PM Thread Starter
Rookie
 
Join Date: Feb 2010
Location: Burlington Ontario
Posts: 18
Yes I have that exact guide. It's very frustrating because I traded in a good moto with a lot of HD concerts I had on it. The whole point was to start fresh and be able to build a huge library. If these units don't work I have to go back to a moto that will really suck.
jimmycooper is offline  
post #6 of 650 (permalink) Old 2010-11-07, 12:52 PM
 
Join Date: Aug 2007
Location: Oakville, Ontario
Posts: 438
Just picked up an RNG200N from Oakville Place. It booted up just fine.

It did display "boot" and then "oob" (not oo6, as in "out-of-band") for a few seconds, and then went on to download the latest software.

Haven't activated yet as it's still downloading.

If possible, try connecting it right to the main cable line coming into the house, before any splitters.
DavidT is offline  
post #7 of 650 (permalink) Old 2010-11-07, 03:57 PM Thread Starter
Rookie
 
Join Date: Feb 2010
Location: Burlington Ontario
Posts: 18
So I'm going to give that a try. Is there a code for download. Do you think if that works when I place it back on the line in the actually room it will still work?
jimmycooper is offline  
post #8 of 650 (permalink) Old 2010-11-07, 04:04 PM
 
Join Date: Aug 2007
Location: Oakville, Ontario
Posts: 438
Couldn't say, but... hopefully!

Once the download begins, you should see a four-digit progress countdown on the front display (99 99, 99 98, 99 97, etc.) It will take several minutes to complete.
DavidT is offline  
post #9 of 650 (permalink) Old 2010-11-07, 04:18 PM Thread Starter
Rookie
 
Join Date: Feb 2010
Location: Burlington Ontario
Posts: 18
Well I hooked up the cable directly to the main and I'm still getting the same codes as before. Does your optical port light up as soon as the unit is powered up
jimmycooper is offline  
post #10 of 650 (permalink) Old 2010-11-07, 04:50 PM Thread Starter
Rookie
 
Join Date: Feb 2010
Location: Burlington Ontario
Posts: 18
no luck , I have tried in 3 different locations including the main right from the road. I guess I will have to book a service call... great. must be something wrong with the signal, strange that every other unit works. Im up in north Burlington so maybe with all the local construction there be be a slight problem, who knows this is way past me.

what are the specs on this machine, does it have a 500 gig HD? it must be a laptop HD because you cant see a 3.5 " HD through the top!
jimmycooper is offline  
post #11 of 650 (permalink) Old 2010-11-07, 07:12 PM
 
Join Date: Aug 2007
Location: Oakville, Ontario
Posts: 438
Haha, yeah that was the first thing I noticed. Was wondering "wtf, is this atually a PVR?"

Then I noticed underneath, there's an access panel for a 2.5" hard drive (500GB)
DavidT is offline  
post #12 of 650 (permalink) Old 2010-11-07, 07:26 PM
 
Join Date: Aug 2007
Location: Oakville, Ontario
Posts: 438
Pace Dallas RNG200N HD PVR Discussion Thread

Might as well start up an official thread for this new box, as it seems to be replacing the TDC777D already.



I picked one up earlier today; here are my observations:
- It has a 500GB hard drive (Western Digital AV-25 2.5")
- Diagnostics screen lists 363hrs of SD recording space or 99hrs of HD
- S/W: 78.73 A28p0-4.1005.r-8
- F/W: 19.82
- 128MB of SDRAM and 64MB of Flash ROM
- It's much smaller than the TDC777D or previous Motos. It's not much bigger than the Moto DCX700.
- Seems to be just as cool and quiet as the TDC777D
- eSATA is enabled
- It uses an external 40W power brick

When I brought in my TDC777D to exchange it for this box, the rep I spoke with was well aware of the "HDD Full" issue and said they were accepting all exchanges and issuing the RNG200N as replacements.
DavidT is offline  
post #13 of 650 (permalink) Old 2010-11-07, 07:26 PM Thread Starter
Rookie
 
Join Date: Feb 2010
Location: Burlington Ontario
Posts: 18
Well ah, i guess a second level Cogeco csr has called me back. I didn't take the call so I will have to call them back in the morning how's yours working is it much better then the mottos
jimmycooper is offline  
post #14 of 650 (permalink) Old 2010-11-07, 08:54 PM
 
Join Date: Jan 2007
Location: Ontario
Posts: 763
So what's the story.. this Pace RNG200n and 788 are both new PVRs that are available?
profets is offline  
post #15 of 650 (permalink) Old 2010-11-08, 01:30 PM
Rookie
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 11
Power ratings

There is a significant improvement in power consumption for the RNG200N. It uses 19/17 watts. The 788 is not listed, but the 787 uses 31/25 watts. The old Motos use over 50 watts on or off.

The 550D uses 11/11 watts, versus about 35 watts for the old 6200.

Ratings at: http://www.energystar.gov/ia/product..._prod_list.pdf
Kennaway is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome