Pace RNG200N HD PVR Owners discussion thread - Page 5 - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 7Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #61 of 650 (permalink) Old 2010-11-26, 11:22 AM
 
Join Date: Aug 2007
Location: Oakville, Ontario
Posts: 438
I've had our Harmony remote configured to turn off our 200N when not in use for the last week. I haven't seen the HDD full message.

Where did you read about people getting this error on the 200N? I haven't seen any reports of it yet personally.

I can tell you that the RNG200N is dead silent when it's on though. It is a very well ventilated box so the fan never turns on and the 2.5" drive emits no noise whatsoever.

@wabamun I've had that happen on the 200N, 777D and the 6416. It happens very rarely, but it is annoying. There doesn't seem to be any pattern either. My guess is it's the Cogeco feed that coughs during the recording. When it does happen, it seems to be recordings of the western HD feeds, which are far from reliable.
DavidT is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #62 of 650 (permalink) Old 2010-11-26, 12:07 PM
 
Join Date: Jun 2009
Location: Grimsby
Posts: 93
If the RNG200N is turned off does it turn itself back on if a recording is scheduled. I got in the habit of leaving our 6416 on all the time as when we first got it if turned off scheduled recordings didn't happen.

Last edited by 57; 2010-11-26 at 12:19 PM. Reason: Unnecessary Quote removed.
Goldberry is offline  
post #63 of 650 (permalink) Old 2010-11-26, 12:33 PM
 
Join Date: Sep 2006
Location: Oakville
Posts: 34
I turn off the rgn200 when not in use and have not had the hddfull message. Perhaps I'll try leaving it on and see if that helps with my problem recordings.
FYI, I never had this problem with the Moto.

I did have an very rare hdd full message a few years ago. I left a 1 minute recording on the hdd just in case. By deleting that, if the hdd full message popped up, it seemed to reset and come up with the correct amount of space. Worth a try.

I called cogeco support this morning. They were having more problems with their system than I was. They suggested I call back later today. I suppose we all have days like that.
wabamun is offline  
 
post #64 of 650 (permalink) Old 2010-11-28, 08:58 AM
 
Join Date: Jan 2007
Location: Ontario
Posts: 763
I haven't had any issues at all with the 200n. I also have my harmony programmed to turn it "off" when not in use.

One thing I haven't noticed or payed attention to though, does the hard drive spin down when you turn the box off?
profets is offline  
post #65 of 650 (permalink) Old 2010-11-28, 06:14 PM
 
Join Date: Aug 2007
Location: Oakville, Ontario
Posts: 438
I don't think so, not on this model.

It's a low-power 5400RPM 2.5" hard drive, it likely consumes very little energy anyways.
DavidT is offline  
post #66 of 650 (permalink) Old 2010-11-30, 12:23 PM
 
Join Date: Aug 2010
Location: Milton, ON
Posts: 50
I picked up the RNG200N last night from the new Milton Storefront. Walked in with my 6416 and asked to trade up. They said no problem.

Plugged it in, saw the countdown start. came back later and called to activate it it. and within 20 min, it was working. A little slow at changing channels, but it was still downloading the guide info. I'll check the speed again tonight.

So far I like it, I would like to change the Guide so it is not stretched to fit the whole screen tho.

I was reading comments above that folks had to leave the 6416 turned on in order to record scheduled shows, I never had that issue. always turned it off and it would turn itself on and off after the recording was done.

Cheers.
mbfrosch is offline  
post #67 of 650 (permalink) Old 2010-11-30, 12:50 PM
Rookie
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1
OK here’s my story. I recently picked up the RNG200N and I have had no problem setting up the unit. However, the guide is unresponsive. Once I get the guide to open I can press the page up or down or the up or down arrows 25 times and it only moves once. Called support, they resent the configuration. No change. Called support, asked me to exchange the remote. No change. Called support. They sent me a new unit. I worked great. But I didn’t have the channels I should be getting. Called support. They tried to send the configuration. The unit wouldn’t respond, after that support wouldn’t discuss the problem with me but said it was on my end and they would have to send a technician to the house. 2 days later the tech arrives. Replaced a cable splitter and called support himself. They didn’t have my new box registered to my account. If only the technician took note that they sent me a new box and bothered enough to ask a few questions I could have told them the serial number. The tech left the house after not waiting long enough to see the result of the “fix”. And I am still having the same problem.

Any suggestions before I return the RNG200N and downgrade to the 6416?
ActionJackson is offline  
post #68 of 650 (permalink) Old 2010-11-30, 01:38 PM
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Sharp LC75N8000U, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 9865
Posts: 55,991
Quote:
Originally Posted by mbfrosch
I would like to change the Guide so it is not stretched to fit the whole screen tho.
I'm pretty sure the guide is 4:3 and either the STB or the TV or both are stretching the signal. You need to turn off the stretch in the STB and/or the TV. Here's a recent similar post.

http://www.digitalhome.ca/forum/show...49#post1186049

See also the following useful post - FAQs, Search Tips, Optimization:

http://www.digitalhome.ca/forum/showthread.php?t=57741

57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
post #69 of 650 (permalink) Old 2010-12-01, 10:59 AM
 
Join Date: Jan 2007
Location: Ontario
Posts: 763
57,
I'm pretty sure the STB is stretching the guide and there's no way to really prevent it from doing so.

When viewing an SD channel, the STB is outputting the video content at 4:3, but when you press the guide button it shows in 16:9 scretched across the screen.

I went into the settings and tried both options:

-If Auto Pillarbox is set to On it outputs SD channels in 4:3, but the guide is always stretched to 16:9
-If Auto Pillarbox is set to Off, SD channels are 16:9, but I can use the TV to show those channels in 4:3, which also brings the guide back down to 4:3. But HD channels which are 16:9 also have the stretched guide at 16:9.

It's been pretty annoying on a large screen reading text thats large and stretched wide.

On the 6416 it was ok, the STB outputted SD channels & the guide in 4:3, and HD channels at 16:9 (and pressing guide while on an HD channel would bring it up in 4:3)
profets is offline  
post #70 of 650 (permalink) Old 2010-12-01, 11:26 AM
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Sharp LC75N8000U, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 9865
Posts: 55,991
Thanks for the update. Sounds like you know what you're doing and the STB acts differently from the Motorola with regard to the IPG. Strange. Usually when this happens people haven't set their 4:3 override, or TV settings properly... But if you're getting 4:3 programming on SD, but 16:9 guide, I'm not sure if there's a setting in the STB to stop that. It might be worth going through the various STB user settings to see if there is anything, and perhaps other people using this new STB could confirm your findings, or have a workaround.

57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
post #71 of 650 (permalink) Old 2010-12-01, 12:49 PM
Digital Sage
 
Join Date: Mar 2002
Location: Burlington
Posts: 24,794
I have the same issue with the stretched guide. Looks fine on SD and stretched on HD.

Couldn't find an option to change. Moto was fine in this regards.
james99 is offline  
post #72 of 650 (permalink) Old 2010-12-01, 04:44 PM
 
Join Date: Aug 2007
Location: Oakville, Ontario
Posts: 438
Maybe it's just me, maybe I've just gotten used to it... but I find the guide doesn't really look "stretched". It scales relatively well in 16:9.

That's not to say I wouldn't prefer a proper 16:9 guide finally (if there's one thing I miss from Bell ExpressVu, it's their guide.)
DavidT is offline  
post #73 of 650 (permalink) Old 2010-12-01, 07:30 PM
 
Join Date: Jun 2009
Location: Grimsby
Posts: 93
I find it is not at all good to look at and on the far right if you compare a listing on the 6416 as I did yesterday before returning my 6416 this morning part of the description is actually missing on longer titles.

Unlike profets I have full screen in SD and HD and have auto pillerbox at off and my Sony set to normal screen which shows SD in 4:3 and HD in 16:9
Goldberry is offline  
post #74 of 650 (permalink) Old 2010-12-01, 07:34 PM
 
Join Date: Jun 2009
Location: Grimsby
Posts: 93
So began using the Pace full time last night and returned the 6416 this morning. Now noticed the series recording for Wifes Y & R is showing tomorrow with a red oval with a line through it and no red recording box for Friday but one for Monday.

Not sure whether this box has a problem with series recordings but can someone tell me what the red oval with the line through it means.
Goldberry is offline  
post #75 of 650 (permalink) Old 2010-12-01, 08:14 PM
 
Join Date: Jan 2007
Location: Ontario
Posts: 763
Quote:
Originally Posted by DavidT View Post
Maybe it's just me, maybe I've just gotten used to it... but I find the guide doesn't really look "stretched". It scales relatively well in 16:9.

That's not to say I wouldn't prefer a proper 16:9 guide finally (if there's one thing I miss from Bell ExpressVu, it's their guide.)
I'm getting used to it, but still dont like it lol. I definitely don't mind putting up with it in exchange for having a much more responsive STB. Still can't believe how quick it is navigating through guide or menus compared to the motorola.

Of course, a proper 16:9 guide would be awesome.. but I guess we'd then be asking too much?
profets is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome