CAV10455 Black Screen/HDMI issue - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 14 (permalink) Old 2019-04-19, 07:40 AM Thread Starter
PBC
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 280
Bought this set top box. Lately when I wake up in the mornings or come back from work I power it on but get a black screen. Box turns on and I can change channels but get no signal warnings on my TV and Anthem processor. No sound either.

Unplugging the HDMI and plugging it back in does nothing.

Only way to get a signal is to unplug the PVR and plug it back in and wait 5 min or so for it to reboot.

Then everything is fine unless it isn't used for several hours and the process starts again.

Can't exchange or return the box. So curious if others have come across this and know of a fix? The HDMI cable has been swapped to check with same issue.

Doesn't happen if I switch to a 9865 box.
PBC is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 14 (permalink) Old 2019-04-19, 09:59 AM
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Sharp LC75N8000U, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 9865
Posts: 56,192
Some boxes may require a bit more signal strength than others to work properly. The black screen is a good indicator that you don't have enough signal. Give Rogers a call and have them check the signal in your home and in your neighbourhood. They can do this remotely.

This can sometimes be a bit of a pain when you own the box, because they always blame the box when it's rarely the box itself that's the problem. You need to be politely persistent and perhaps ask for second level. Here's a post on the topic as well as how to check the signal yourself.

https://communityforums.rogers.com/t.../387839#M42262

If you have problems with on-demand or SDV channels, that's another indicator of poor signal.

Edit: I'm assuming that when you purchased the box you had it properly activated by Rogers and checked with them before purchase that it is allowed on their system.

57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
post #3 of 14 (permalink) Old 2019-04-19, 04:17 PM Thread Starter
PBC
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 280
Thanks, no issues with on demand channels. The instructions to check signal strength don't seem to work with this box.. I get the flashing power after holding exit but when I hit the down arrow twice and 2 quickly it just changes to channel 2.

Have no issues with channels or video. It literally is only an issue when the box has been off for several hours. That's the only time it happens.

Did call Rogers before I bought the box to ensure it was a Rogers approved box and would work properly, which is does when it actually turns on.

Will call to ask about signal strength though I have to wonder its fine when the box is actually working. Maybe I will call tomorrow morning before I reset the box knowing it likely won't deliver a signal?
PBC is offline  
 
post #4 of 14 (permalink) Old 2019-04-19, 04:21 PM Thread Starter
PBC
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 280
Btw.. There seems to be next to no discussion of this 4k PVR box. Curious.. Is it not a popular box or was a newer one released?
PBC is offline  
post #5 of 14 (permalink) Old 2019-04-19, 05:18 PM
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Sharp LC75N8000U, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 9865
Posts: 56,192
Strange that the method to go into the diagnostics doesn't work on this box. Perhaps give the remote to someone else and have them try? Or perhaps try down, down 5?

Not very many people purchased/rented the 4K PVR. Most people recently probably went to IgniteTV for 4K.

57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
post #6 of 14 (permalink) Old 2019-04-20, 06:27 PM Thread Starter
PBC
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 280
Yeah.. Will get their eventually. But am paying 120/month plus tax for gigabit, premier and home phone for another 2 years so hard to move.

Called Rogers.. They said signal was fine and maybe it is the box. Which of course is out of warranty as it replaced a faulty 9865HD box.

Guess I will call them a few more times to see if they will do something.
PBC is offline  
post #7 of 14 (permalink) Old 2019-04-20, 09:06 PM
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Sharp LC75N8000U, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 9865
Posts: 56,192
What was wrong with the 9865? Perhaps the issue is still signal related even though the first time they often say it's fine? It most often is not the box... Do you have another box where you can check the signal?

57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
post #8 of 14 (permalink) Old 2019-04-20, 11:43 PM
Veteran
 
Join Date: Jun 2011
Location: 43° N, 81.2° W
Posts: 8,191
Some more troubleshooting is required. Does the CAV10455 work with another TV? Does it work with composite or component video cables? Don't think it it has component but it should have composite. The Rogers 4K NextBox needs an HDMI 2.2 TV to operate in 4K video mode. What happens if the output resolution is lowered to 1080p, 1080i or 720p.
ExDilbert is online now  
post #9 of 14 (permalink) Old 2019-04-21, 08:43 AM Thread Starter
PBC
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 280
Wouldn't power in. Yes have another 9865 that works fine on the same system. Mind you, it is not a 4K box.

I have tried putting the resolution as Auto, 1080p,ultraHD. Doenst change anything.
PBC is offline  
post #10 of 14 (permalink) Old 2019-04-21, 09:42 AM
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Sharp LC75N8000U, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 9865
Posts: 56,192
Can you check the signal strength at the CAV10455 location with your working 9865 to ensure it's good there? Try using the 1080i setting temporarily if you can change to that.

57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
post #11 of 14 (permalink) Old 2019-04-21, 11:39 AM Thread Starter
PBC
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 280
Signal strength is - 2.3, SNR is 38.3 with the 9865HD.

Have swapped the boxes for now. When I get home after Easter dinner will see if the 4K box has the same issue at the other TV.

Actually. Must have not hit the proper sequence before as I can get into the diagnostics now on the 4k box. Signal is - 6.2 in the new location SNR of 37.1.
PBC is offline  
post #12 of 14 (permalink) Old 2019-04-21, 11:57 AM
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Sharp LC75N8000U, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 9865
Posts: 56,192
Quote:
Originally Posted by PBC View Post
Signal is - 6.2 in the new location SNR of 37.1.
As you can see, these boxes often give different readings and can require different signals. Although -6 is not too bad, it's starting to get to the low point. The 37 should be fine. Try some different channels as some of the higher frequencies can sometimes show a poorer signal. It'll be interesting to see what the signal is on the 4K box in the original location...

57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
post #13 of 14 (permalink) Old 2019-04-21, 09:55 PM
Veteran
 
Join Date: Jun 2011
Location: 43° N, 81.2° W
Posts: 8,191
Quote:
I have tried putting the resolution as Auto, 1080p,ultraHD. Doenst change anything.
I don't see a TV make and model provided. Can the TV handle 1080p? It's possible the CAV10455 and TV are incompatible due to other technical issues. Has the CAV10455 been tried on another TV that can handle 1080p or 4K? Has a different HDMI cable been tried?
ExDilbert is online now  
post #14 of 14 (permalink) Old 2019-04-29, 07:34 PM Thread Starter
PBC
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 280
Need to get back to testing the box. But interestingly the 4K box does not have the same issue in the other room, which is hooked up to an older 1080p Vizio E series set connected to a 7 year old or more Denon AVR.

My main display is a LG65B7 OLED 4K set and fed via an Anthem AVM60 that does 4K pass through. Tried buying a brand new Monoprice "4K" 3 foot cable to try as well.

Anyhow when I get a chance I will connect the box and check signal levels in the non working location.
PBC is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome