NextBox 3.0 (Cisco 9865) Discussions - Read Post 1 - Page 59 - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 28Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #871 of 2415 (permalink) Old 2013-11-03, 01:54 PM
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 117
Quote:
Originally Posted by 57 View Post
If there are a number of neighbours with the same issue, it's very likely that there is a signal issue. As mentioned earlier, the 8462s and 9865s need a good signal to boot and if they don't receive it, they won't boot properly. Also a poor signal may cause rebooting issues. In these cases a call to Rogers is necessary. They'll typically send an inside tech to check signals and then if they are deemed to be low, that inside tech will call for an outside tech to fix the issue for the neighbourhood. Ask your neighbours to call in so that Rogers realizes this is not a one-home issue, although they may still send an inside tech first.

Check your signal strength and S/N ratio. If you're on good terms with your neighbours, check theirs too.

http://www.digitalhome.ca/forum/showthread.php?t=17719
Rogers told me this problem is happening across the country. For those of us whose NB3 is bricked there is no way to check the signal strength or noise ratio,
sesinger is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #872 of 2415 (permalink) Old 2013-11-03, 03:37 PM
Veteran
 
Join Date: Jun 2002
Location: in my home theatre
Posts: 3,572
Rogers' in real trouble now. It's been almost 4 days people in my area doon't have TV.

THX, ISF, Control4 Certified Professional; CEDIA Certified Instructor; CEDIA Certified Designer

Last edited by 57; 2013-11-03 at 03:39 PM. Reason: Language
David Susilo is offline  
post #873 of 2415 (permalink) Old 2013-11-03, 03:40 PM
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Sharp LC75N8000U, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 9865
Posts: 56,268
Quote:
Originally Posted by sesinger View Post
...across the country…
Assume you mean the province since they are only used in Ontario.

Quote:
Originally Posted by David Susilo View Post
Rogers' in real trouble now. It's been almost 4 days people in my area doon't have TV.
Then it's not a 9865 issue.

I know a number of people with 9865s that are working fine - no dropouts, no rebooting, no DD issues - I asked these clients very recently (there might be a rare issue, but not like those consistent ones reported by some people in this thread). I suspect there are head end (or node, neighbourhood) issues, perhaps specifically causing (more) problems for 9865s.

57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
 
post #874 of 2415 (permalink) Old 2013-11-03, 04:24 PM
 
Join Date: Oct 2008
Location: S.W. Ontario
Posts: 1,065
I'm just an impartial observer, since I don't have a NB3. However, from what I've been reading, some customers had their problems fixed by swapping out the box, sometimes several times, some have not been able to fix it and some have had few, if any problems. This could either be a case of rush to market with bad quality control, or something to do with signal or connection problems.
oldyellr is online now  
post #875 of 2415 (permalink) Old 2013-11-03, 08:06 PM
JCL
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 157
"Dnld" since this morning -- I assumed it started in the middle of the night. I am not unplugging the box.
JCL is offline  
post #876 of 2415 (permalink) Old 2013-11-03, 08:11 PM
Veteran
 
Join Date: Jun 2002
Location: in my home theatre
Posts: 3,572
The latest "news" is that the problem caused by the NB3 are not receiving the final packet of the firmware update.

My question to Rogers then:
1. Is there no QC?
2. If it's a known problem, why keep sending the FW to other NB3?

THX, ISF, Control4 Certified Professional; CEDIA Certified Instructor; CEDIA Certified Designer
David Susilo is offline  
post #877 of 2415 (permalink) Old 2013-11-03, 08:17 PM
Veteran
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 1,568
I guess unless you put a box, in EVERY market area to test it.. its hard to do that QC.
From what I have talked to with techs, they DO do that sort of thing, but at the rogers locations.. they could work fine 100% of the time there, but its not really out in many different areas.

Not EVERYONE is not getting it properly and it downloaded/installed fine.. I know 2 people , as well as myself, who have received it properly. Though, we all are likely off the same general feed (far north of Toronto east side of lake simcoe)

GDKitty
Rogers Ignite Xi6, LG 47LV5400 LED TV, Yamaha
gdkitty is offline  
post #878 of 2415 (permalink) Old 2013-11-03, 08:20 PM
Veteran
 
Join Date: Jun 2002
Location: in my home theatre
Posts: 3,572
True, but what kind of QC have been done when even 4 days ago the techs are already saying that this is a "widespread" and "known problem" and yet Rogers STILL pushing the FW risking even more users with firmwares which none of us really know what it is actually doing.

THX, ISF, Control4 Certified Professional; CEDIA Certified Instructor; CEDIA Certified Designer
David Susilo is offline  
post #879 of 2415 (permalink) Old 2013-11-03, 08:34 PM
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 117
So after 4 days of my NB3 not working I gave up and swapped the box. The new box has the same problem, so the original box wasn't bricked, but had faulty firmware, which Rogers is apparently still pushing.
sesinger is online now  
post #880 of 2415 (permalink) Old 2013-11-03, 08:50 PM
Veteran
 
Join Date: Jun 2002
Location: in my home theatre
Posts: 3,572
Amazing! Keep pushing the non-working firmware, Rogers!!

THX, ISF, Control4 Certified Professional; CEDIA Certified Instructor; CEDIA Certified Designer
David Susilo is offline  
post #881 of 2415 (permalink) Old 2013-11-03, 11:15 PM
Veteran
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 1,568
Not arguing that point :P fully agree they should STOP when they run into the first area which has issues.
may not just be able to find that out, till they start.. but should STOP when something so major is happening

GDKitty
Rogers Ignite Xi6, LG 47LV5400 LED TV, Yamaha
gdkitty is offline  
post #882 of 2415 (permalink) Old 2013-11-04, 10:08 AM
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 322
updating
DNLD Saturday Morning ?
hung up for 3 hours - unplugged and back on ok!
that is,as Ok as it can be - Still had lots of sound drop outs
8642 in other room down on Saturday as well -finally reset itself!

Sound drop out continue - although 5:1 has remained on most channels -

Mississauga

robinc-pn58c6400 strdn1030,sony ps3 ,energy spkrs,,1 x 8642 +ext,1x9865 harmony one location miss
robinwood is offline  
post #883 of 2415 (permalink) Old 2013-11-04, 11:24 AM
Veteran
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 1,568
I am wondering.. if its worth starting a thread just for that issue..
And recording WHAT channels people are experiencing the dropouts on (just incase it has something to do with it)

I ran it for 12ish hours on Sat.. primarily on only two channels though, an never once had one dropout on it.

GDKitty
Rogers Ignite Xi6, LG 47LV5400 LED TV, Yamaha
gdkitty is offline  
post #884 of 2415 (permalink) Old 2013-11-04, 12:08 PM
 
Join Date: May 2007
Location: Orillia, Ontario
Posts: 363
Quote:
Originally Posted by gdkitty View Post
I am wondering.. if its worth starting a thread just for that issue..
And recording WHAT channels people are experiencing the dropouts on (just incase it has something to do with it)

I ran it for 12ish hours on Sat.. primarily on only two channels though, an never once had one dropout on it.
I've been curious about the channels too. I experience a lot of drop outs as well (although no 5.1 issues yet), but sometimes it's definitely worse than others. Perhaps certain channels are consistently better/worse?

Thanks to my 2 year old, I watch a lot of treehouse (ch.28 ) and it happens a lot on there.

Although as I'm typing that, I realize it happens while watching recordings, and it's not embedded in the recording, so I question that theory now. Hmm...

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk

LG 50PJ550 / Samsung HW-D650s
Cisco 9865 PVR
Holmes108 is online now  
post #885 of 2415 (permalink) Old 2013-11-04, 12:16 PM
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Sharp LC75N8000U, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 9865
Posts: 56,268
Sounds like (some) people need to check their connections? Perhaps an HDMI cable that is not properly seated at both ends causing a poor electrical connection, or a cable that is too thin for the distance, etc. Here are a list of things to check & HDMI issues for troubleshooting:

http://www.digitalhome.ca/forum/showthread.php?t=19694 Items 4, 12, 23, etc.

http://www.digitalhome.ca/forum/showthread.php?t=71112 HDMI Issues, Items 4, 22, 33, etc.

57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
Reply

Tags
audio , digital box , rogers , sound , television

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome