WinTv and Illico - advice needed - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 5 (permalink) Old 2008-12-14, 10:20 PM Thread Starter
Rookie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3
WinTv and Illico - advice needed

I've installed a WinTV-HVR-2250 by Hauppauge and it detects regular Videotron channels and some QAM channels but not the Illico channels that I subscribe to. And the regular channels are different than I have on my Illico Terminal.

How can I view the digital Illico channels on my WinTV?
mtlitguy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 2008-12-14, 11:47 PM
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Sharp LC75N8000U, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 9865
Posts: 56,112
You need a STB from Videotron to obtain those channels as they are encrypted. Please see the following post on the topic. You'll need to feed the signal from the STB to the HTPC in order to see those channels.

http://www.digitalhome.ca/forum/showthread.php?t=32271


Please also read the following post and the relevant links and tips there - useful for those new to the forum and HDTV.

http://www.digitalhome.ca/forum/showthread.php?t=57741

57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 2008-12-15, 08:00 AM
Moderator
 
Join Date: Apr 2003
Location: Gatineau and Ottawa
Posts: 11,101
Quote:
regular Videotron channels
Theses are analog and not encrypted.

Quote:
some QAM channels
These are digital and not encrypted.

Quote:
Illico channels
These are digital and encrypted so you will need to go through your Illico box first. Plug the video output from the Illico box into the matching input on the Hauppauge. You will need to change the channel on the Illico box manually.
Jake is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 2008-12-15, 11:13 AM Thread Starter
Rookie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3
Thanks Jake for that concise and perfect answer - I plugged my Illico terminal into my Hauppauge WinTV-HVR-2250, set the card to channel 3 and control the Illico channels via the terminal - perfect!

You'd be surprised how hard it was the find this answer.
mtlitguy is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 2008-12-15, 11:29 AM
Moderator
 
Join Date: Apr 2003
Location: Gatineau and Ottawa
Posts: 11,101
You can also use the composite (yellow ended) cable but the best option is the 4-pin s-video cable. For audio use the red and white plugs.

You may have to select "video" or "s-video" or something like that on your Hauppauge software. If the Hauppauge came with an IR controller you can plug it into the Hauppauge card and point the sensor in front of the Illico box. When you press channel up or down in the softawre it will send the command over the wire and change the channel for you. You just have to enter the Illico remote code # from the table in the manual.
Jake is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome