Problems with TSN HD AND RSNHD - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 3 (permalink) Old 2008-10-16, 02:00 PM Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 57
Problems with TSN HD AND RSNHD

I've been experiencing problems with TSNHD and RSNHD (not the SD channels)
I have 4 terminals at home, 2 SD 1 8300HD and 1 4250HD. Both HD receivers are having problems showing TSN and RSN. its often completly black/grey or skips and plays very choppy.

i called videotron and the technical support rep and he said there is a problem with the signal. And they are sending a technician.

he also mentioned that if i changed the videotron wiring that was done, i may be charged. im assuming he means the outside wiring, but in my house i did split the signal once for each of my inputs (total of 2) .
Am i not allowed to do that?

Could my spiltter be the problem?

Im also not sure why the signal could be weak if all other channels are working fine. its only tsn and rogers in HD for both HD STBs.
amanaks is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 2008-10-16, 09:15 PM
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Sharp LC75N8000U, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 9865
Posts: 56,230
A bad splitter can affect certain channels more than others. A splitter needs to be rated 5-1000 MHz and bidirectional. See the following sample thread:

http://www.digitalhome.ca/forum/showthread.php?t=80319

Here's a thread on checking the signal strength, as well as other tips:

http://www.digitalhome.ca/forum/showthread.php?t=17719

57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 2008-10-29, 04:12 PM
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 41
Had the same issue 2 sundays ago on RSN. During colts nfl game. As soon as the camera would pan left-right the image became unwatchable. Even the gf noticed it. Like macroblocking to the extreme. All other channels were fine. Spoke to tech support, it was an issue with rsn (which is believable since other channels were fine). They notified RSN.

If you are only having issues with those channels, its probably not an issue on your end. Probably the feed.
sparrow666 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome