8300HD: IR Extender Working? - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 6 (permalink) Old 2008-03-01, 03:56 PM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2003
Location: Gatineau Quebec
Posts: 207
8300HD: IR Extender Working?

My illico 8300HD came with an IR extender that can be plugged in the back of the 8300 if, I assume, one does not have a clear "line of sight" from the remote to the front of the cable box.

I never needed the IR extender but now want to move the 8300HD and need an IR extender.

However, the IR extender does not work. Given that some of the options on those cable boxes are known not to work, I would like to know if the IR extender is, in fact, supposed to work?

As anyone used the IR extender? And, if so, what's the trick to make it work? Thanks.
Sylvain is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 2008-03-01, 04:24 PM
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Sharp LC75N8000U, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 9865
Posts: 56,148
This is an output, not an input. It's designed to be a VCR commander to control VCRs from the STB.

You may want to look at the following relevant thread:

http://www.digitalhome.ca/forum/showthread.php?t=61930

57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 2008-03-02, 01:04 PM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2003
Location: Gatineau Quebec
Posts: 207
Unhappy Oh Well

Sorry for what ended up being a dumb question. I guess I have to turn to "standard" IR extender then. I did check out the link you provided 57 but it seems I have a bit of research to do since there does not seem to be a consensus on which extender is best. Not only that, I would prefer a wired solution given that, in my case, the distance is very short. And there does not seem to have a lot of those. Thanks.

Last edited by Sylvain; 2008-03-02 at 01:39 PM.
Sylvain is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 2008-03-02, 09:13 PM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2003
Location: Gatineau Quebec
Posts: 207
Arrow Need the Extender from Scientific Atlanta

I found what I really want: the Scientific Atlanta IR Extender. How come we don't get that in Canada? Isn't there a cable provider who would sell it?
Sylvain is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 2008-03-02, 10:17 PM
Moderator
 
Join Date: Apr 2003
Location: Gatineau and Ottawa
Posts: 11,104
Back in 2006 I made the same journey of discovery. And 57 was there as well.

http://www.digitalhome.ca/forum/showthread.php?p=437119

I think ebay will be your best bet.
Jake is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 2008-03-04, 09:05 PM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2003
Location: Gatineau Quebec
Posts: 207
Unhappy Still not Available

Thanks Jake. I was hoping that things could have changed by now and that resurrecting the issue would provide new leads...
Sylvain is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome