DVI activation SA8000HD - Page 5 - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #61 of 165 (permalink) Old 2005-08-19, 01:43 PM
 
Join Date: Oct 2002
Location: Ste-Catherine QC.
Posts: 143
looks like i will be getting the update after all, in the next 24-48 hours.

Samsung PN50A650,LG FA-2100,Sony PS3, Channel Master 4228HD combined with Wade Yagi 5y13S.
Calix is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #62 of 165 (permalink) Old 2005-08-19, 02:47 PM
Veteran
 
Join Date: Mar 2005
Location: Montreal
Posts: 2,210
Calix,

Let us know the version number and if your Samsung can have the handshake with the DVI's HDCP.

Samsung LN52B750, SVS PB12-ISD, Harmony One, HD-A1, BDP-1400, Oppo DV-970HD, Yamaha RX-V371
mfabien is offline  
post #63 of 165 (permalink) Old 2005-08-19, 03:18 PM
 
Join Date: Oct 2002
Location: Ste-Catherine QC.
Posts: 143
My Samsung doesnt even have a DVI connection on it , i just wanted the update so i could have the passthroug activated. But ill keep you informed as to wich version they will upload.

Samsung PN50A650,LG FA-2100,Sony PS3, Channel Master 4228HD combined with Wade Yagi 5y13S.
Calix is offline  
 
post #64 of 165 (permalink) Old 2005-08-20, 07:18 PM
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 2
Hi,
I have been following this thread very carefully because i've been also waiting for the DVI to be activated on my 8000HD.
For a year now i have been calling Videotron and asking them about the activation and never get a precise date but always get a "it shouldn't be too long" type of answer.
Yesterday, i decided to call back again but this time i have received a different answer, this is what the guy said.
"Let me check....ok sir sorry for the wait, i did speak to our tech support and they have informed me that it will not be till the end of this year".
He also goes on the mention that all updates that i've been seeing in the forums are for different types of machines and not for the 8000HD.
This is what is wrong with Videotron:They either have no clue what they are doing or really don't care if they inform their customers with the right answers.
My contract ends in September 2005 for me, so i have decided to get my DVI port working with another company:The 9220 from Bellexpressvu does have HDMI and DVI and will cost me about the same to get 3 regular digital box and the total package.
I find it very weird to see a company like Videtron not care and who has probably lost market shares with the sattelite TV industry taking part of their market.
They miss inform you and play the waiting game till you get enough.
Sad to see that it took me a year to realise that.
Thats my two cents.
Blades
Blades is offline  
post #65 of 165 (permalink) Old 2005-08-21, 07:24 PM
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 29
DVI activation

Just an idea - have you considered going for the 8300HD? I have it and the HDMI/DVI works great.
I understand that it is on sale at FS for $499 this week.

Good luck, whatever you choice might be.

the duke
the duke is offline  
post #66 of 165 (permalink) Old 2005-08-21, 08:56 PM
 
Join Date: Jun 2002
Location: Montreal, Canada
Posts: 67
I just did exactly that. Tired of waiting for DVI to be activated on my 8000HD. The 8300HD connects nicely to my Toshiba DLP, but I'm still playing with the various modes to see if I can avoid switching the TV from Normal to TheaterWide 1 all the time. Right now, I have the PVR set to Upconvert 1.

Took the extended warranty, just in case.

Paul.
pbir is offline  
post #67 of 165 (permalink) Old 2005-08-22, 04:43 PM
 
Join Date: Jan 2003
Location: montreal
Posts: 321
Quote:
Originally Posted by the duke
Just an idea - have you considered going for the 8300HD? I have it and the HDMI/DVI works great.
A fellow forum member named BRESSO PM'ed me to say how Videotron told him over the phone that:

"So I contacted Videotron to know about that and they replied that the HDMI and DVI weren't activated yet on the 8300HD??".

So do we have yet another CSR at Videotron that doesn't know what is going on?

Montreal
montreal is offline  
post #68 of 165 (permalink) Old 2005-08-22, 04:57 PM
Veteran
 
Join Date: Mar 2005
Location: Montreal
Posts: 2,210
Quote:
Originally Posted by montreal
A fellow forum member named BRESSO PM'ed me to say how Videotron told him over the phone that:

"So I contacted Videotron to know about that and they replied that the HDMI and DVI weren't activated yet on the 8300HD??".

So do we have yet another CSR at Videotron that doesn't know what is going on?
Yes, unfortunately.

The SA8300HD's HDMI works. The SA8000HD's DVI works for some with the 1.87.16.a2 SARA version and does not work for others having specific make and model HDTV's (my TV is one of those).

Samsung LN52B750, SVS PB12-ISD, Harmony One, HD-A1, BDP-1400, Oppo DV-970HD, Yamaha RX-V371
mfabien is offline  
post #69 of 165 (permalink) Old 2005-08-24, 07:28 PM
 
Join Date: Oct 2002
Location: Ste-Catherine QC.
Posts: 143
Finally got the SARA version 1.87.16.a2 uploaded to my Explorer 8010HD today after begging for i don't know how many times. I don't have a DVI connector on my Samsung HCM4216W but the Passthroug itself is well worth it!

Samsung PN50A650,LG FA-2100,Sony PS3, Channel Master 4228HD combined with Wade Yagi 5y13S.
Calix is offline  
post #70 of 165 (permalink) Old 2005-08-24, 08:53 PM
Veteran
 
Join Date: Mar 2005
Location: Montreal
Posts: 2,210
I know they have HDCP problems with a Samsung DLP model.

Those with an interoperability problem with the SA8000HD, such as my own Toshiba, comes from TV's having HDCP version 1.0. That first version had errors to the point that there are cases where two devices both having version 1.0 may have problems with communications between them. Version 1.1 was design to correct these errors.

Just got the above info from Digital Content Protection tonight. Am in discussion with Videotron and with Toshiba.

Samsung LN52B750, SVS PB12-ISD, Harmony One, HD-A1, BDP-1400, Oppo DV-970HD, Yamaha RX-V371

Last edited by mfabien; 2005-08-24 at 10:04 PM.
mfabien is offline  
post #71 of 165 (permalink) Old 2005-08-24, 09:04 PM
 
Join Date: Oct 2002
Location: Ste-Catherine QC.
Posts: 143
Any news on the 1.88 version ? When and if it will ever be uploaded to our 8010HD.

Samsung PN50A650,LG FA-2100,Sony PS3, Channel Master 4228HD combined with Wade Yagi 5y13S.
Calix is offline  
post #72 of 165 (permalink) Old 2005-08-24, 09:39 PM
 
Join Date: Mar 2004
Location: Montreal
Posts: 66
Quote:
Originally Posted by mfabien
I know they have HDCP problems with a Samsung DLP model.
Do you know which Samsung DLP? I have an HLN4365. I imagine all models built at that time would be the same.

Panasonic TC-P50V10, SA8000HD, OPPO BDP-83, Yahama RX-V863
fussy viewer is offline  
post #73 of 165 (permalink) Old 2005-08-24, 09:49 PM
Veteran
 
Join Date: Mar 2005
Location: Montreal
Posts: 2,210
I don't know which model number is involved with Samsung DLP. My sense is that HDTV's built with a DVI/HDCP input with HDCP version 1.0 are subject to handshake problems. Version 1.1 designed to fix errors in 1.0 was released on June 9, 2003.

http://www.digital-cp.com/home/HDCPS...tionRev1_1.pdf

Samsung LN52B750, SVS PB12-ISD, Harmony One, HD-A1, BDP-1400, Oppo DV-970HD, Yamaha RX-V371
mfabien is offline  
post #74 of 165 (permalink) Old 2005-08-24, 10:02 PM
Veteran
 
Join Date: Mar 2005
Location: Montreal
Posts: 2,210
Quote:
Originally Posted by Calix
Any news on the 1.88 version ? When and if it will ever be uploaded to our 8010HD.
Don't know when it will be released. Will advise when I'm told.

It includes:

- A 4th FF or RW >>>> speed (128x)
- Play from the beginning during recording
- After Stop, you can press the "Live" button and get to the last Live channel selected.
- Better HD Picture Quality
- Improved SD Picture Quality but still not as good as analog.

In General Settings, for "Set Color Scheme" I now have "Roller Rink" (don't recall if that was available in previous versions) and love it.

Samsung LN52B750, SVS PB12-ISD, Harmony One, HD-A1, BDP-1400, Oppo DV-970HD, Yamaha RX-V371
mfabien is offline  
post #75 of 165 (permalink) Old 2005-08-25, 07:06 AM
 
Join Date: Feb 2005
Location: Montreal, Qc
Posts: 138
mfabien, you're not running 1.88, right?

SA8300HD, Panasonic TH-42PX600U Plasma, TH-42PWD8UK Plasma, PE7700 HD2+ projector, Denon THX Ultra HT gear
jfdube is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome