9242: Firmware update V184 (Jan 19, 2010) Please read post 1 for IR Spray Issue - Page 5 - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #61 of 266 (permalink) Old 2010-01-24, 02:29 AM
Rookie
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 9
As a temporary fix you can try playing around with some of the backlighting controls on your TV, it seems like just going in the TV menu temporarily quells the issues for me (I have an LCD TV with an auto adjust back lighting feature). You can't really blame the Bell engineers though, who would have ever thought your TV and set top box should be able to work together without interfering with each other....
roy_miami is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #62 of 266 (permalink) Old 2010-01-24, 04:08 AM
 
Join Date: Apr 2007
Location: West Vancouver
Posts: 376
Quote:
Originally Posted by crusader9 View Post
Somehow after several attempts of doing random things ... it will work fine until I've turned the unit off and go to use it again the next time.
Suggestion: just don't turn the unit off. Turning it off doesn't actually power it down or stop its disk from spinning or do anything else significant. It just turns on the screen saver, which is irrelevant if you've turned off your TV.
Stan Dev is offline  
post #63 of 266 (permalink) Old 2010-01-24, 08:29 AM
 
Join Date: Oct 2006
Location: Burlington, ON, Bell
Posts: 88
Quote:
Originally Posted by Stan Dev View Post
Suggestion: just don't turn the unit off. Turning it off doesn't actually power it down or stop its disk from spinning or do anything else significant. It just turns on the screen saver, which is irrelevant if you've turned off your TV.
I tried rebooting mine a number of times by unplugging it from the wall. As of this morning it's still not fixed.
mapboy is offline  
 
post #64 of 266 (permalink) Old 2010-01-24, 12:05 PM
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 4
To reboot completely, you have to unplug AC power then press the power switch about 10 times to clear the RAM (PRAM?). This doesn't help the problem at hand though. The V184 software is at fault, and you're right, it's still not fixed yet this morning.
Popmailer is offline  
post #65 of 266 (permalink) Old 2010-01-24, 12:32 PM
Rookie
 
Join Date: Jan 2010
Location: Markham,Ontario
Posts: 6
bell hd pvr 9242

My receiver is going crazy also, program info window keeps coming up and channels change and power goes off and on, all these damn things.
I called and got a techie who got me to reprogram my remote address LOL.

We also did soft reboot, didnt work, and unplugged cables and power, still didnt work, I have had it off all night now and will try it again.

I may be a dope 3 years ago when i bought the 4 yr ext warranty because I'm skeptical of new electronic eqiupment working, but it looks like a good purchase now.
Even though, it is BELLS fault with the update, and to get them to fix it I cringe.
I absolutely hate having to call and work with{complain to} Bell
but if they don't get the issue resloved I know I can take back my receiver.
tiger59 is offline  
post #66 of 266 (permalink) Old 2010-01-24, 12:56 PM
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2
Temporary fix for V184 bug on bell 9242

I talked with level 2 tech support at bell, and apparently the issue with the remote repeating functions like crazy is due to the auto-brightness and auto-contrast on some tvs. I had the same issues with functions being repeated over and over, and bell said they were now working on a patch that would be rolled out. For now they told me to turn off any auto brightness and auto contrast features. I couldn't find those but found something about dynamic picture, and switched that, so far, the problem seems to have lessened.
jon011 is offline  
post #67 of 266 (permalink) Old 2010-01-24, 01:18 PM
 
Join Date: May 2006
Location: Ottawa, ON
Posts: 1,369
That makes no sense. How would the remote know that the TV is set to auto bright or contrast?
FunkyTown is offline  
post #68 of 266 (permalink) Old 2010-01-24, 01:32 PM
Rookie
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by FunkyTown View Post
That makes no sense. How would the remote know that the TV is set to auto bright or contrast?
It makes perfect sense, the issue appears as HDMI sync problem (auto-brightness/auto-contrast/whatever the case) between the pvr and the TV - I have noted this simply by turning off my TV while the receiver was acting up and yet still connected to my sony receiver and immediately the lights on the 9242 stopped flashing and operated normally.

Somehow the sync problem causes the IR system components to go haywire resulting in the receiver going into an unstable state and failing.

I work in support and I always tell my customers that you can't predict the outcome of a failure as it is just that: undeterministic, because it was never expected to happen in the first place.
crusader9 is offline  
post #69 of 266 (permalink) Old 2010-01-24, 01:38 PM
 
Join Date: May 2006
Location: Ottawa, ON
Posts: 1,369
So these auto brighteness mechanisms are controlled by the HDMI cable? What if you switched to component? Would that resolve it?
FunkyTown is offline  
post #70 of 266 (permalink) Old 2010-01-24, 02:10 PM
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 4
Well I'll be!!! I just tried setting the Light Sensor on my Sony Bravia LCD TV to OFF and all's returned to normal. I repeated this while the receiver was in the random menu selection state and the switching stopped as soon as I changed from ON to OFF and resumed immediately when I returned to the Light Sensor ON setting.
Thanks for the tip! BTW, last word from the Bell level 2 tech around noon was that "a new version should be ready Monday or at latest Tuesday"... a guesstimate I suppose.
Funky's component question is interesting... I think sync is carried on the green signal if not connected as a separate component. Would like to know if this worked, in any case. I don't have an extra component cable at hand to try it myself.

Last edited by Popmailer; 2010-01-24 at 02:17 PM. Reason: Add last comment.
Popmailer is offline  
post #71 of 266 (permalink) Old 2010-01-24, 02:31 PM
Rookie
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 14
I can't agree with the light sensor idea, my "light sensor" has been set to off for quite a long time (Bravia KDL-52W4100) when I had these problems.

I think the new 9242 V184 firmware may have changed IR sensitivity... still a mystery to me.
crusader9 is offline  
post #72 of 266 (permalink) Old 2010-01-24, 02:47 PM
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 4
I didn't post an "idea". The Light Sensor is an auto adjust feature to compensate brightness etc for ambient light, as suggested by others above. I just checked the whole procedure again again and got exactly the same results. The feature may be named or implemented differently by other manufacturers, but this sure works for now with my Sony.
Popmailer is offline  
post #73 of 266 (permalink) Old 2010-01-24, 03:03 PM
Veteran
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,927
Has anyone had problems using the component connection?
jayoldschool is offline  
post #74 of 266 (permalink) Old 2010-01-24, 03:07 PM
 
Join Date: Apr 2007
Location: Ottawa
Posts: 39
I just checked my 9242 and it is at firmware version V184. It has acquired an IP address from my router.

I'm not seeing any problems with the remote, but I have a Panny plasma (V10) with the auto brightness feature disabled.

The 'nickname' feature works for me, but it's very tedious using the numeric keypad on the remote control to enter it.

I'm not using an external hard drive, so I can't comment on that.

On the Diagnostics / Connection screen, it now displays the connection for phone and broadband. In my case, it shows phone connection failure (no landline) but OK for the broadband connection. I tried the Call Out feature, and it succeeded using the broadband connection.

So far so good - no weird behavior or reboots.

9242 PVR, 9200 PVR (with borked V222 firmware; skip to live bug, broken trick-play features)
sofaspud is offline  
post #75 of 266 (permalink) Old 2010-01-24, 03:31 PM
Rookie
 
Join Date: Jan 2010
Location: Markham,Ontario
Posts: 6
bell 9242pvr update issue

I tried using svideo and had the same issues, I tried component cable, as soon as i plugged in the video(green) input to my tv the channel info window went nuts coming on and off repeatedly, so same old...
I did however find that as the screen is going whacko, when I pushed the menu button and had the list of options on the left and the picture on the right, that the picture in the smaller window was not acting up, I left it for a minute and then cancelled the menu screen. The channel info window seemed to have stopped coming on and off. This could just be by chance of course but it has been runing okay now for an hour.
tiger59 is offline  
Reply

Tags
9242 , bell tv , firmware , hd pvr

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome