Xbox360 Elite using Falcon chip & Benq drive? - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 21 (permalink) Old 2007-11-05, 08:47 AM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 5
Xbox360 Elite using Falcon chip & Benq drive?

Hi,

Has anyone in the Ottawa-Gatineau area purchased a Xbox360 Elite with the Falcon chip and Benq drive???

After hearing all the horror stories about the RROD, don't want to take any chances. Also have been reading about Elites with the non-Falcon chip and Hitachi drives. I can wait till the old inventory get used up.

Thx in advance.
seaweed is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 21 (permalink) Old 2007-11-05, 10:04 AM
Moderator
 
Join Date: Nov 2002
Location: Ottawa
Posts: 5,469
The horror stories are somewhat over blown.

We've got a 360 from the second batch post launch and it has been chugging along without an issue for close to two years now.

The 360 inventory moves pretty quickly so if you buy one now it's likely to have been built within the last few months.
jvincent is offline  
post #3 of 21 (permalink) Old 2007-11-05, 03:07 PM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 5
Thx. for the quick reply.

A company, that rhymes with bell, is selling a "Xbox 360 Console Bundle with Halo 3, Forza 2, Marvel Ultimate Alliance and HDMI Cable" for @ $400. Only thing it's a 20 Gig hard drive. Good till Nov. 8th.
seaweed is offline  
 
post #4 of 21 (permalink) Old 2007-11-05, 04:20 PM
Moderator
 
Join Date: Nov 2002
Location: Ottawa
Posts: 5,469
Grab it. We have the 20G hard drive on ours and unless you're storing media it's more than enough for gamer profiles, etc.
jvincent is offline  
post #5 of 21 (permalink) Old 2007-11-05, 04:21 PM
 
Join Date: May 2005
Location: Gatineau
Posts: 160
i got an elite about 1 week ago at FS as a holiday bundle. it was ringing red so I exchanged it. how can I tell if I have a benq drive and falcon?
bouche is offline  
post #6 of 21 (permalink) Old 2007-11-05, 04:27 PM
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 60
Take it apart and voide your warranty. Otherwise, plug it in, play it, and love it.
Ishmael is offline  
post #7 of 21 (permalink) Old 2007-11-05, 04:57 PM
Moderator
 
Join Date: Nov 2002
Location: Ottawa
Posts: 5,469
The carrier tray for the BENQ was different than the Hitachi. The differences were visible simply by having the tray open to accept a disc.

There were some pictures on the web that you can probably find.
jvincent is offline  
post #8 of 21 (permalink) Old 2007-11-05, 05:40 PM
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 261
Quote:
Originally Posted by jvincent View Post
The horror stories are somewhat over blown.

We've got a 360 from the second batch post launch and it has been chugging along without an issue for close to two years now.

The 360 inventory moves pretty quickly so if you buy one now it's likely to have been built within the last few months.
Not so overblown, I'm on my 3rd 360 now since last August, seconds one died last week with no warning. It is luck of the draw how long they last, one went 4 months, anotehr 20 months. I had friends that had them die after a 2 year, after 6 months, and after 2 days.
markl is offline  
post #9 of 21 (permalink) Old 2007-11-05, 05:40 PM
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ottawa
Posts: 753
This is how you can determine which DVD drive you have.
http://www.llamma.com/xbox360/Xbox_3...Comparison.htm

BTV 5900, 6100, 9200, 6141 & 9242 | Xbox 360 & PS3 | Samsung Galaxy S II
Falcon is offline  
post #10 of 21 (permalink) Old 2007-11-05, 05:43 PM
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 261
Quote:
Originally Posted by bouche View Post
i got an elite about 1 week ago at FS as a holiday bundle. it was ringing red so I exchanged it. how can I tell if I have a benq drive and falcon?
http://www.llamma.com/xbox360/Xbox_3...Comparison.htm
markl is offline  
post #11 of 21 (permalink) Old 2007-11-05, 06:44 PM
 
Join Date: Feb 2003
Location: Heidelberg,ON
Posts: 1,252
markl,

my dvd drive doesn't say llamma.com on it..... waht's that mean?

Panny 47wx52, DMR-e80*C DSR500x2, XBOX 360, Toshiba 26hf84, LG 37LC2D
Petee_C is online now  
post #12 of 21 (permalink) Old 2007-11-05, 07:24 PM
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 261
Quote:
Originally Posted by Petee_C View Post
markl,

my dvd drive doesn't say llamma.com on it..... waht's that mean?
It means they didn't take a picture of your drive and put their water mark on it :-)
markl is offline  
post #13 of 21 (permalink) Old 2007-11-05, 09:24 PM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 5
Quote:
i got an elite about 1 week ago at FS as a holiday bundle. it was ringing red so I exchanged it. how can I tell if I have a benq drive and falcon?
Bouche,

Wow, the Elite does not sound all that reliable either. M$ is shooting themselves in the foot by not ensuring there's good quality control beforehand. Guess that's why they upped the warranty to 3 yrs!?

As for the Falcon chip ... only way to know is to open up the console and look. For the Benq drive ... it's just a matter of opening the dvd tray and based on the shape (links have been posted here already).

Do you know if you have a Benq drive? As for the Falcon chip ... I guess I'll have to take my chance.

Hope this helps.

Petee C ... Good one! The pics are property of the WWW.LLAMA.COM web-site. They wouldn't be on your dvd tray.
seaweed is offline  
post #14 of 21 (permalink) Old 2007-11-05, 09:56 PM
Veteran
 
Join Date: Apr 2006
Location: Halifax, Nova Scotia
Posts: 1,600
Also keep in mind that it's the GPU that is causing the RROD failure, not the CPU. So even though the CPU may be using a smaller dye size, it may not do anything for the RROD because the GPU isn't being changed in that revision. MS had said that the GPU won't change til next round of hardware modifications.

Cal
calvin940 is offline  
post #15 of 21 (permalink) Old 2007-11-05, 10:49 PM
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 24
This forum is all about spotting Falcon's:
http://forums.xbox.com/61/15804553/S....aspx#15804553

Not many have been seen in Canada yet.
rickyb is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome