MCE 2005/Xbox 360 Remote Conflict - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 6 (permalink) Old 2008-03-20, 12:25 PM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2004
Location: Vancouver
Posts: 253
MCE 2005/Xbox 360 Remote Conflict

Hello,

I've been searching the net but can't find a solution to my problem.

I've been running MCE 2005 with a remote and IR blaster to my digital receiver with great success for a few years now. I recently added an Xbox 360 to the same room. Now I have a remote control issue with the MCE remote (old black bone shaped one). It looks like it uses the same codes as the 360, so when I want to launch Media Center (on the computer) the 360 turns on, etc.

I realize the 360 has MCE extender capabilities, but I really want to just use my computer to watch recorded shows.

Is it possible to change the IR codes on the MCE remote? Has anybody else found a way around this?

Thanks.
WarrenC12 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 2008-03-20, 01:42 PM
 
Join Date: Jan 2007
Location: Ontario
Posts: 763
funny eh.. kind of good and bad (good that you can use the mce remote for 360 as well, but bad that both devices will respond to it).

i did find a solution actually.. most of the time i'm not using any ir remotes with the 360, so i keep a little piece of paper blocking the ir sensor on the 360. seems to be working so far
profets is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 2008-03-20, 04:22 PM
 
Join Date: Jul 2002
Location: Mississauga, ON
Posts: 342
Have you tried disabling the MCE remote functionality in the 360 Dashboard? Go to the Remote blade and play around with the settings. There is an option in there to configure how the 360 receives remote signals.
jeneral is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 2008-03-21, 09:57 AM
 
Join Date: Oct 2002
Location: Milton, ON
Posts: 704
Jeneral is correct, you can configure the XBox 360 to ignore MCE remotes and only respond to the XBox 360 Remote codes. I believe it's a setting in the system blade.
pnear is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 2008-03-21, 04:47 PM
Veteran
 
Join Date: Mar 2002
Location: Scarboro
Posts: 6,331
I have the exact same issue and have been wondering about this. I have a Harmony that I have programmed to control all of my components and when using MCE it is causing the XBOX360 to come on ever since I bought the XBOX360 a month ago.

Disabling the IR remote should work but then that means that I can't use my Harmony remote to control the XBOX. Are there any other options, liking using an alternate set of codes for either MCE or XBOX?
Wayne is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 2008-03-23, 02:40 PM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2004
Location: Vancouver
Posts: 253
Thanks for the help.

Jeneral was correct, there is a setting under the System blade --> Remote Control. The options are basically "all remotes" or 360 only. I set it to 360 only and the xbox no longer responds to the MCE remote. I suspect that it will now only work with the new white Xbox 360 media remote.
WarrenC12 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome