FTA and MCE - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 8 (permalink) Old 2006-04-26, 06:48 PM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 92
FTA and MCE

Been on OTA for a while now. Looking to add to my 'free' stations - and to slowly get away from Rogers. Now i'm thinking of going into the FTA realm. Is anyone using their MCE system with an FTA setup -- internal PCI DVBS, or FTA set-top-box.

So far, my theory is that with an FTA stb, i can just input to my analog tuner card. MCE should be able to treat the FTA stb as a standard stb. Wonder how the guide will work? FTA doesn't really use a program guide (right??).

Does anyone know if MCE supports DVB-S tuner cards?
emuu101 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 2006-04-26, 07:31 PM
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,201
Quote:
Originally Posted by emuu101
FTA doesn't really use a program guide (right??).
Many (most?) of the FTA channels do have EPG.
Quote:
Originally Posted by emuu101
Does anyone know if MCE supports DVB-S tuner cards?
Yes, it does. But I had to use regular XP drivers for Twinhan, the BDA ones didn't work.

Diogen.
diogen is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 2006-04-26, 11:17 PM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 92
Thanks for the info..

So you couldn't get the Twinhan DVB-S working in MCE? They have one that 'says' it will work with MCE. http://www.twinhan.com/news_releases_2.asp?newsid=98

I was wondering if the AVermedia DVBS will work...

Do you think I can run MCE with an FTA stb and a Rogers stb at the same time? I'm doubting it.
emuu101 is offline  
 
post #4 of 8 (permalink) Old 2006-04-27, 12:36 AM
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,201
Quote:
Originally Posted by emuu101
So you couldn't get the Twinhan DVB-S working in MCE?
Yes, I could. "But I had to use regular XP drivers."
Quote:
Originally Posted by emuu101
I was wondering if the AVermedia DVBS will work...
Don't know, never tried.
Quote:
Originally Posted by emuu101
Do you think I can run MCE with an FTA stb and a Rogers stb at the same time? I'm doubting it.
Never used an STB.

Diogen.
diogen is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 2006-04-27, 12:33 PM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 92
Thanks Diogen.

Awesome, so you got it working in MCE. I prefer using an internal card.

I can get a good deal on the Avermedia DVB-S card, but I got a message back from Avermedia.

"Reply:
MCE 2005 does not support DVB-S. Only ATSC in USA and DVB-T in EU"

So, for your Twinhan, you just installed the XP drivers, and MCE recognized it?
emuu101 is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 2006-04-27, 01:25 PM
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,201
Quote:
Originally Posted by emuu101
So, for your Twinhan, you just installed the XP drivers, and MCE recognized it?
Yes. I'm testing MCE, don't run it full time.
But MCE does work for me with Twinhan 1020a when non-BDA drivers are used.
Whether it will work from the GUI - I don't know, it would be an issue with the player used (I use myTheatre).

Diogen.
diogen is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 2006-04-27, 01:33 PM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 92
OIC.... So you have it installed on your MCE machine, but don't use MCE for watching stuff from the DBV-S card.

hmm.. I'd prefer it to work inside the MCE GUI.

Thanks again diogen.
emuu101 is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 2007-02-08, 02:39 PM
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1
I've been running MCE with my veiwsat ultra with no problems, The guide seems to work ok but as far as the "free" channels go you can only sellect one provider i'm running tracking tree birds. The Picture quality is ok but I am currently upgrading to a PCI card to get the HDTV.
Cheers,
Sharkyle
sharkyle is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome