OTA NETWORK Status: GlobalTV - Page 5 - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums

 6Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #61 of 278 (permalink) Old 2011-11-03, 09:49 PM
Veteran
 
Join Date: Mar 2006
Location: Belleville ON
Posts: 1,865
Quote:
Originally Posted by JJMoney View Post
by placing a Category 2 channel in the subchannel
I don't think you'll see this. Those specialty channels are licensed for carriage only via cable / sat services. Applications to the CRTC would be required.

Besides, aside from advertising, there's no other revenue stream easily obtained via OTA.

Cameron

DAB listener 12/2003-11/2011 (DAB Off-Air since 11/2011)
HD radio Listener since 06/2010
CamDAB is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #62 of 278 (permalink) Old 2011-11-04, 08:23 PM
Corporate Supporter
 
Join Date: Feb 2008
Location: Rice Lake near Bewdley
Posts: 638
Wow, I think this is my first Canadian sub channel!

60' Delhi tower,91XG,Y13-10,DB8,Tin Lee Traps,CM9521A,CM7777,CM7000,Winegard RC-1010 & HDA200,Samsung 32 LCD,2 WTV950Q

Twinntech supports Digital Home
wilspin is offline  
post #63 of 278 (permalink) Old 2011-11-04, 08:47 PM
Veteran
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dunnville, Ontario on the Grand River, North shore Lake Erie
Posts: 2,410
My guess: I think it is for marketing purpose, not for regular programing,..I'd doubt that Shaw will use this for any new program content other than something that would solely benefit Shaw and Shaw viewers. This SD41.2 may be in the process of being setup for use by Shaw as a Shaw Cable Preview channel to give Shaw subscribers info regarding Shaw cable programing schedules and to promote upgrade cable packages.

3D SSH III with ZZ4 refl. http://imageshack.us/user/jmsdigital
ota_canuck is offline  
 
post #64 of 278 (permalink) Old 2011-11-05, 03:54 AM
 
Join Date: Aug 2011
Location: Riverside (formerly S. Riverdale), Toronto
Posts: 44
Global TO off air

This is the 2nd time in 3 weeks that Global Toronto has been what seems to be off the air between 9 & 11 pm on a Friday night.

I know it was not my TV or my ZAT box as I was able to get all the other local channels.

As of about 2 am it is off the air. What is going on with them?
TOTVBuff is offline  
post #65 of 278 (permalink) Old 2011-11-05, 10:00 AM
Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Location: Richmond Hill, Elgin Mills at Bayview
Posts: 20
Reception has been very spotty for Global in Toronto this morning. Both 41.1 and 41.2 signals either don't show up at all in scans, or they show up but the signal is very weak and intermittent.

Too bad - I don't hunt at all, and fish only rarely, but their Saturday morning block of shows devoted to these activities has given me more insight to an interesting sub-culture.
KevinB is offline  
post #66 of 278 (permalink) Old 2011-11-05, 10:14 AM
Veteran
 
Join Date: Apr 2004
Location: derry + winston Mississauga
Posts: 1,654
My guess is the sub channel is a malfunction or a mistake and Global is trying to fix it.Receiving Global fine.

Attic CM 4248 at Buffalo,M4 at Buffalo.VHF yagis at Toronto .
rob50312 is offline  
post #67 of 278 (permalink) Old 2011-11-05, 10:25 AM
Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Location: Richmond Hill, Elgin Mills at Bayview
Posts: 20
Well as of 9:15 AM EDT, both 41.1 and 41.2 are coming in fine now.
KevinB is offline  
post #68 of 278 (permalink) Old 2011-11-06, 06:00 PM
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oakville
Posts: 31
41.2 too

I noticed the 41.2 sub channel the other night. It was automatically picked up by my Samsung DTB-H260F, no rescan required. But neither of the 41.x channels have program info other than the notorious "DTV Program".

Grrr... Is it just my box or is Global not putting PSIP info over the air? Actually, several of the Canadian stations I get show either No Info or DTV Program. CBC, CHCH, Global, SRC are all that way. Not very useful...
galoot is offline  
post #69 of 278 (permalink) Old 2011-11-06, 06:30 PM
Moderator
 
Join Date: Jan 2009
Location: Kitchener, ON
Posts: 5,034
Global TV isn't currently sending out EPG data via PSIP.

After waiting three weeks, I finally got a response back from Global regarding EPG and station issues with Stevenson and Paris.

The response was essentially a canned one, where they make no commitments...other to indicate that they plan to have EPG info offered in the near future.

Interestingly, Global indicates that using channel 6 in Paris was not their preferred choice for digital...but that it was the only channel available to them at the time of the digital transition. They also indicate that they applied for--and were granted--an increase in ERP for Stevenson.

Roof-top mounted Antennas Direct DB8e & C5, Channel Master 7777 preamp, Siemens surge protection. TiVo Roamio DVR
Jase88 is offline  
post #70 of 278 (permalink) Old 2011-11-06, 08:16 PM
 
Join Date: Jul 2009
Location: Wayne, MI (between Ann Arbor and Detroit)
Posts: 257
Did they say how much of a power increase Stevenson will receive?
someguy23475 is offline  
post #71 of 278 (permalink) Old 2011-11-06, 10:05 PM
Moderator
 
Join Date: Jan 2009
Location: Kitchener, ON
Posts: 5,034
No more information on Stevenson, unfortunately. I tried a search on applications for this transmitter, and didn't see anything recent.

Roof-top mounted Antennas Direct DB8e & C5, Channel Master 7777 preamp, Siemens surge protection. TiVo Roamio DVR
Jase88 is offline  
post #72 of 278 (permalink) Old 2011-11-07, 10:39 PM
 
Join Date: May 2007
Location: Russell, Ontario
Posts: 113
Global Ottawa subchannel now on 72.2

I noticed today that the Global SD subchannel is now on 72.2 in Ottawa at least on my CM7000PAL DVR which notified me of this new channel when I turned it on today. The TVs still see it on 6.2. I am beginning to think as was mentioned in an earlier post that this is all just a mistake and not an indication of them some day offering different programming on a subchannel.

CM4221HD + CM7777 Preamp
jihenry is offline  
post #73 of 278 (permalink) Old 2011-11-25, 07:45 PM
 
Join Date: Jul 2006
Location: Woodstock, ON
Posts: 22
Paris signal

For what it's worth, I just posted a complaint with Global about the poor signal strength of it's Paris transmitter.

It will probably fall on deaf ears but I had to try. Maybe my complaint will be the straw.
scoltx is offline  
post #74 of 278 (permalink) Old 2011-11-26, 01:15 PM
Premium Supporter
 
Join Date: Jul 2003
Location: Calgary
Posts: 3,741
Quebec City

According to a message on the French boards, it took a complaint from Télé-Québec for Global to perk up and address some annoying PSIP issues, where the SD sub-channels in Quebec City was mislabelled (15.2 instead of 20.2) and uses the same main channel number as Télé-Québec. This has caused some TVs to fail to display Global's main HD channel. Others can't see any Global channels at all.
With this complaint, Global HQ has apparently ordered engineers to be dispatched to Quebec City post haste to correct the problem and stop Global from squatting on T-Q's channel number.
I hope someone pointed out Global Sherbrooke is also suffering from this issue.
downbeat is offline  
post #75 of 278 (permalink) Old 2011-11-26, 03:36 PM
 
Join Date: Jul 2006
Location: Woodstock, ON
Posts: 22
I can see why they would jump on that, given they were stomping on the channel # of another station. I have a feeling it's going to take a large number of consumer complaints for them to do anything about the signal strength of any of their transmitters. Odd that they would spend the money on the digital equipment then disregard "real" signal coverage by severly underestimating power requirements. I'm less than 40 km from the station, have an outdoor UHF/VHF antenna and have a problem picking up any consistent signal from Global Paris. I shouldn't need deep fringe equipment to watch a station so close to me.

It's purely a power issue as I have no problems recieving the stations from London or Kitchener.
scoltx is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome