OTA NETWORK Status: TVOntario - Page 8 - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums

 36Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #106 of 485 (permalink) Old 2012-01-21, 11:04 PM
Moderator
 
Join Date: Jan 2009
Location: Kitchener, ON
Posts: 5,034
I monitored "Half Nelson" on both 28.1 (Paris) and 19.1 (Toronto) for a few minutes each. Both transmitters presenting in 16:9 HD with no drop to 4:3 and/or SD. This must be an issue specific to the Windsor transmitter.

Roof-top mounted Antennas Direct DB8e & C5, Channel Master 7777 preamp, Siemens surge protection. TiVo Roamio DVR
Jase88 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #107 of 485 (permalink) Old 2012-01-22, 03:06 AM
 
Join Date: Jun 2009
Location: Leamington, Ontario
Posts: 508
Both Windsor and Chatham TVO stations are affected from what I've seen. The drop to SD lasts under three seconds before going back to 1080i again. EPG also returns shortly after. It was pretty bad tonight. Switching back and forth as many as 3+ times in just one minute.

First noticed this just over a week ago, but thought they were working on it as the problem subsides at times.

[SIZE=1]AD 91XG (UHF) / Antennacraft Y10-7-13 (VHF) / CM7777 Preamp
Phil81 is offline  
post #108 of 485 (permalink) Old 2012-01-24, 03:38 PM
 
Join Date: Jun 2006
Location: Northern Windsor, ON
Posts: 261
I spoke with TVO today about the Windsor problem. They are aware of it, and are working on it as we speak.
Ken H is offline  
 
post #109 of 485 (permalink) Old 2012-02-05, 05:36 PM
 
Join Date: Jan 2006
Location: Midtown Toronto (OTA) LG 32LD400, MythTV
Posts: 735
Just wondering if TVO sometimes has issues with their PSIP. Recorded In the Heat of the Night and Insomnia on Saturday and both audio tracks came across on my MythTV system as Undetermined so it defaulted to descriptive audio. Just looked at a lecture program and both tracks were labelled (English,French).

Do they often have this problem?

Antennas Direct C2V antenna pointed @ curved building NE. DB4e pointed SSE. Cable free since May 2011.
dheian is offline  
post #110 of 485 (permalink) Old 2012-02-05, 09:15 PM
 
Join Date: May 2007
Location: Russell, Ontario
Posts: 113
No issue with the audio tracks for either movie here (recorded in wmc from Ottawa). Perhaps it was an issue with PSIP only on the Toronto broadcast. The disappointment for me was that Insomnia was window boxed (black bars at top and bottom and left and right of picture), but this is often an issue with TVO.

CM4221HD + CM7777 Preamp
jihenry is offline  
post #111 of 485 (permalink) Old 2012-02-16, 06:58 AM
 
Join Date: Nov 2008
Location: London, On
Posts: 248
Question TVO London

TVO london has been 480i for atleast 2 days now. Anybody know what is going on?

CM 4221hd, CM 7777, CM 9521A, 30 foot tower, Farthest station KWKB Iowa City, Iowa 525 miles.
Bark64 is offline  
post #112 of 485 (permalink) Old 2012-02-17, 05:20 PM
Moderator
 
Join Date: Jan 2009
Location: Kitchener, ON
Posts: 5,034
I'm told that TVO techs worked on the problem this morning and may have it resolved by now. Can you confirm that it's back to 1080i?

Roof-top mounted Antennas Direct DB8e & C5, Channel Master 7777 preamp, Siemens surge protection. TiVo Roamio DVR
Jase88 is offline  
post #113 of 485 (permalink) Old 2012-02-17, 06:00 PM
 
Join Date: Jan 2009
Location: London, Ontario
Posts: 847
nope it is still 480i as of 6PM

roof mounted 35ft UHF Antennas Direct XG91, VHF Delhi VIP 302SR, RC 6292, Tii Coaxial Lightning Surge Protection
PanaMark is offline  
post #114 of 485 (permalink) Old 2012-02-20, 07:06 PM
 
Join Date: Jul 2010
Location: Chatham, Ont
Posts: 124
Chatham has also been 480i and no info for maybe a week now
octopod is offline  
post #115 of 485 (permalink) Old 2012-02-21, 07:01 AM
 
Join Date: Nov 2008
Location: London, On
Posts: 248
Unhappy TVO London

TVO was still 480i for the entire weekend here in London. Been that way for a week now. TVO Kitchener was 1080i though.

CM 4221hd, CM 7777, CM 9521A, 30 foot tower, Farthest station KWKB Iowa City, Iowa 525 miles.
Bark64 is offline  
post #116 of 485 (permalink) Old 2012-02-21, 10:54 AM
 
Join Date: Jul 2010
Location: Chatham, Ont
Posts: 124
here in chatham right now there is a ton of signal, but nothing on it. So I would assume that they are in the process of fixing the problem between Kitchener and London
octopod is offline  
post #117 of 485 (permalink) Old 2012-02-23, 10:10 AM
 
Join Date: Nov 2008
Location: London, On
Posts: 248
Smile

TVO London was back to 1080i last night. Watched a show about Madagascar, looked great in HD.

CM 4221hd, CM 7777, CM 9521A, 30 foot tower, Farthest station KWKB Iowa City, Iowa 525 miles.
Bark64 is offline  
post #118 of 485 (permalink) Old 2012-02-23, 02:59 PM
 
Join Date: Jul 2011
Location: Holly, MI
Posts: 194
TVO Windsor was also back to 1080i HD last night. EPG working, as well. All linked back up!!!!
OTANUT is offline  
post #119 of 485 (permalink) Old 2012-02-23, 04:42 PM
Veteran
 
Join Date: Mar 2006
Location: Belleville ON
Posts: 1,865
It will be interesting to see what tonight's forecast snowfall does to the TVO linkage for you folks in the Kitchener to Windsor corridor.

Cameron

DAB listener 12/2003-11/2011 (DAB Off-Air since 11/2011)
HD radio Listener since 06/2010
CamDAB is offline  
post #120 of 485 (permalink) Old 2012-02-23, 06:45 PM
 
Join Date: Jul 2011
Location: Holly, MI
Posts: 194
Windsor TVO is already back over to 480i SD...
OTANUT is offline  
Reply

Tags
ota , ota antenna , ota hdtv

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome