OTA NETWORK Status: TVOntario - Page 5 - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums

 36Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #61 of 485 (permalink) Old 2011-11-21, 07:18 PM
 
Join Date: Nov 2011
Location: Mississauga, ON
Posts: 30
Did a rescan on the Tivo and TVO is back!

Now I can relax.
johnnyzee99 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #62 of 485 (permalink) Old 2011-11-29, 10:57 AM
 
Join Date: May 2007
Location: Orleans, ON
Posts: 1,251
TFO in Ottawa update

I got a message from my contact from the Comité Communautaire Provincial of TFO. TFO Head of Engineering is now studying my proposition of using another station's subchannel to introduce TFO in Ottawa. We'll see how this goes, there's many ways I could see this not going through (costs, not being able to agree with another station), but at least now they are looking into it.
flavoie is offline  
post #63 of 485 (permalink) Old 2011-11-29, 11:05 AM
Veteran
 
Join Date: Jul 2005
Location: Craig Henry (Greenbank/Hunt Club), Nepean, ON
Posts: 3,216
flavoie,thanks for following up on this. A TFO subchannel on 24 and Canal Savoir subchannel on 30 would be great additions to the OTA landscape. Maybe even Carleton ITV somewhere too, so we can watch bridgebusters one more time!
tvlurker is offline  
 
post #64 of 485 (permalink) Old 2011-11-29, 12:46 PM
 
Join Date: Jun 2006
Location: Northern Windsor, ON
Posts: 261
Still no HD or program info, Windsor.
Ken H is offline  
post #65 of 485 (permalink) Old 2011-11-30, 07:40 PM
 
Join Date: Jul 2011
Location: Holly, MI
Posts: 194
Hey Ken....TVO Windsor is NOW in 1080i HD, but no EPG....
OTANUT is offline  
post #66 of 485 (permalink) Old 2011-12-01, 12:16 PM
Rookie
 
Join Date: Sep 2009
Location: Ruthven Ontario
Posts: 9
TVO Windsor is 1080i HD with EPG on my DTVPal but no EPG on Sony TV
FDSmyth is offline  
post #67 of 485 (permalink) Old 2011-12-01, 01:09 PM
Veteran
 
Join Date: Apr 2006
Location: Ottawa (Stittsville), ON, OTA (DB4e & VHF-HI folded dipole, AP-2870 pre-amp in Attic), MythTV HTPC
Posts: 6,254
I believe the DTVPal supports TVGOS so it may be getting the guide data from that.

Link to my TVFool results is in my profile Homepage URL. I suggest others do the same.
roger1818 is offline  
post #68 of 485 (permalink) Old 2011-12-01, 02:29 PM
 
Join Date: Jul 2011
Location: Windsor
Posts: 71
Yes, TVO is finally back at 1080i w/ EPG in Windsor. It wasn't last night.

Hopefully for good this time.
Kanebra is offline  
post #69 of 485 (permalink) Old 2011-12-01, 05:04 PM
 
Join Date: Jul 2011
Location: Holly, MI
Posts: 194
TVO Windsor's EPG is up and running now!!!
OTANUT is offline  
post #70 of 485 (permalink) Old 2011-12-03, 09:54 PM
 
Join Date: Jun 2006
Location: Northern Windsor, ON
Posts: 261
Quote:
Originally Posted by OTANUT View Post
Hey Ken....TVO Windsor is NOW in 1080i HD, but no EPG....
Very nice.
Ken H is offline  
post #71 of 485 (permalink) Old 2011-12-04, 12:16 AM
 
Join Date: Jul 2011
Location: Windsor
Posts: 71
..and EPG is gone again in Windsor.
Kanebra is offline  
post #72 of 485 (permalink) Old 2011-12-04, 01:20 AM
Moderator
 
Join Date: Jan 2009
Location: Kitchener, ON
Posts: 5,034
For those who can still receive the EPG data, they've actually improved it. You now get just the movie title for Saturday Night at the Movies. Previously, the title would often be truncated by the "SNAM" preface...

Roof-top mounted Antennas Direct DB8e & C5, Channel Master 7777 preamp, Siemens surge protection. TiVo Roamio DVR
Jase88 is offline  
post #73 of 485 (permalink) Old 2011-12-04, 07:21 AM
 
Join Date: Jul 2011
Location: Holly, MI
Posts: 194
TVO 32-1 Windsor

For those of you in Windsor, are you experiencing frequent audio dropouts/blips since they went to HD??? Last night, they were very frequent during the movies. My signal strength was solid, so it wasn't that.....Hmmmm
OTANUT is offline  
post #74 of 485 (permalink) Old 2011-12-04, 12:00 PM
Rookie
 
Join Date: Sep 2009
Location: Ruthven Ontario
Posts: 9
I also noticed this.

Last edited by downbeat; 2011-12-04 at 09:48 PM. Reason: Quote removed
FDSmyth is offline  
post #75 of 485 (permalink) Old 2011-12-04, 03:10 PM
 
Join Date: Jun 2009
Location: Leamington, Ontario
Posts: 508
The same problems also appear in TVO 33-1 from Chatham at the same times. Looks like it's only the HD feed that's affected. The 480i backup satellite feed (when used) has no issues.
Related to this, CHWI-16 has these same type of dropouts but they are about 10x as many and severe. Been like this since day one with them. Seriously starting to wonder if it's the hundreds of wind turbines between here and London wreaking havoc on the microwave transmissions.

[SIZE=1]AD 91XG (UHF) / Antennacraft Y10-7-13 (VHF) / CM7777 Preamp
Phil81 is offline  
Reply

Tags
ota , ota antenna , ota hdtv

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome