OTA Station Status: Calgary, Edmonton, and Alberta - Page 49 - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #721 of 732 (permalink) Old 2013-08-30, 11:35 PM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2009
Location: Banff Trail district, Calgary.
Posts: 451
The Field strength varies inversely proportionaly to the square of the distance for a given ERP. In the case of a given distance, the Field strength will vary proportionately to the square root of the ERP (EIRP). Hence the relation follows a square law.

Expressed In dBuV/m the new field strength of CBRT-DT will be 1.0771 times the old signal strength.

References:-

http://www.softwright.com/faq/engine...Y%20UNITS.html

http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=mx

http://www.compeng.com.au/emc_conver...alculator.aspx

Downbeat - Sorry for the confusion of my earlier post. The point being that the signal strength does NOT
increase directly proportionally to ERP for a given distance from a transmission source.
This neglects tower height and does not take into account increased ground absorption at UHF frequencies.
Billsmith is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #722 of 732 (permalink) Old 2013-09-04, 04:07 PM
Veteran
 
Join Date: Nov 2003
Location: Calgary
Posts: 2,771
So is the CBC-Calgary transmitter now at full power? I didn't notice much difference. On my BellTV 9242 tuner its strength is the same as the other stations (not full 100%, more like 92-95), on my plasma it might have gone to over 90 from 75 or so, but I am not sure about the latter, since a very slight movement of the Terc antenna (which is on the floor, btw ) has previously produced similar variations.
I am less than 2 kms away from the transmitter.
Arthur Dent is offline  
post #723 of 732 (permalink) Old 2013-09-05, 12:45 AM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2009
Location: Banff Trail district, Calgary.
Posts: 451
Arthur D. It sounds like you are quite close to the CBC tower, in which case it is possible that most of the power from it's antenna is passing over the top of you at your home site. Therefore, I doubt that you will see a huge difference in field stength anyway. These large broadcast antennas are designed to create a Saucer shaped radiation pattern so unless there is a design flaw, the amount of signal firing downwards from a tower is small. As I said in my previous post, the measurable difference in field strength will be small. The folks who will see the biggest difference will live further away nearer the limits of the old previous reception area and beyond. Good Luck with your reception!
Billsmith is offline  
 
post #724 of 732 (permalink) Old 2014-06-13, 09:08 PM
Rookie
 
Join Date: Mar 2010
Location: Edmonton, AB & Brigade Bay, BC
Posts: 26
cts edmonton

Is this channel not broadcasting ... No signal last 2 Days
Thanks
Brigade Bay is offline  
post #725 of 732 (permalink) Old 2014-06-14, 11:39 AM
Veteran
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2,130
Down for me as well this morning.
j0dest3r is offline  
post #726 of 732 (permalink) Old 2015-09-21, 09:03 PM
Premium Supporter
 
Join Date: Jul 2003
Location: Calgary
Posts: 3,741
Anyone else noticing CKCS-DT Calgary (Yes TV) showing a virtual channel 30-1 instead of 32-1?
downbeat is offline  
post #727 of 732 (permalink) Old 2015-09-24, 11:27 PM
Veteran
 
Join Date: May 2006
Location: Calgary
Posts: 1,700
It moved? I haven't been able to receive YesTV for quite a few days. I emailed the station, but they didn't respond, of course.
rsambuca is offline  
post #728 of 732 (permalink) Old 2015-09-25, 04:41 PM
 
Join Date: Oct 2006
Location: Edmonton
Posts: 140
I just noticed the opposite switch for CKES-DT (Yes TV Edmonton), from 30-1 to 32-1.
Titanium48 is offline  
post #729 of 732 (permalink) Old 2015-10-13, 01:09 PM
Veteran
 
Join Date: May 2006
Location: Calgary
Posts: 1,700
CKCS-DT Calgary (Yes TV)

It appears that CKCS-DT Calgary (Yes TV) has returned to 32-1. I can pick it up again.
rsambuca is offline  
post #730 of 732 (permalink) Old 2018-06-25, 08:06 AM
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 27
Global Edmonton gone ?

I can no longer receive ota Global on 013...my main source for viewing...can anyone comment ?...is it gone for good or possibly relocated ?..I tried a scan but nothing showed up..grrrr

Kuro60,50,BDP1,95FD,59AVi,84VXsti,AVM50,Bryston9b,REL,MG10.1 ,BEV9200(2)6000,20 other
gpchase is offline  
post #731 of 732 (permalink) Old 2018-07-06, 11:33 AM
Veteran
 
Join Date: Nov 2003
Location: Airdrie, AB
Posts: 4,260
I'm just north of Calgary and have lost all channels except CBC. I did a scan this morning and now there's only CBC. Global, CTV, CityTV, etc, have disappeared. Not sure what happened.
MarcP is offline  
post #732 of 732 (permalink) Old 2018-07-06, 12:46 PM
 
Join Date: Mar 2006
Location: Calgary (Tuscany)
Posts: 41
No problem here in NW Calgary (Tuscany), I have the usual 6 OTA. Just did a rescan, and found the 6 again.
gsjacobs is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome