Telus Wireless extender web6000Q - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 2Likes
  • 1 Post By audacity
  • 1 Post By macdzich
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 14 (permalink) Old 2016-01-17, 07:58 PM Thread Starter
 
Join Date: Mar 2007
Location: Surrey BC
Posts: 95
Telus Wireless extender web6000Q

I have the web6000Q extender from Telus and it has an issue with dropping the 5Ghz signal every day or two. I have to unplug and plug in extender for it to re-establish the connection. I have called telus and they said to reset it and re name the ssid for extender. This has not worked and I am wondering if anyone else has had this issue.

Sony XBR75X940D, Yamaha HTR-8063, Infinity TSS-1200, Polk Audio 8" Sub, Optik 4K VIP5662W & VIP5602W, PS4, Harmony Hub
Riko is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 14 (permalink) Old 2016-01-19, 11:46 PM
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 130
Telus is aware of this issue and a firmware upgrade to fix it is in the work. Your best bet is to use the 2.4Ghz band for the time being.
macdzich is offline  
post #3 of 14 (permalink) Old 2016-01-20, 12:41 AM
Veteran
 
Join Date: Jan 2009
Location: 127.0.0.1
Posts: 3,370
In general, wireless extenders perform very poorly. If you're extending your network by running a Ethernet (or even powerline) connection to a second access point, that works very well. But wireless extenders, when tested, perform very poorly.
Norman_C likes this.
audacity is offline  
 
post #4 of 14 (permalink) Old 2016-01-20, 03:07 PM
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 1
My WEB6000 extender is connected via Ethernet.

It has been working very well except for the annoying 5GHz drops.

Good to know that there is a fix for that in the works.
xlh1460 is offline  
post #5 of 14 (permalink) Old 2016-01-28, 01:48 AM Thread Starter
 
Join Date: Mar 2007
Location: Surrey BC
Posts: 95
Telus Wireless extender web6000Q

I have mine hooked up the same way as you and it is working fine except for said 5ghz drops and the occasional freeze of connection (30 secs).

Where did you hear about the fix? Do know of the time frame for this fix. Great news, otherwise I have been satisfied with the extender.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Sony XBR75X940D, Yamaha HTR-8063, Infinity TSS-1200, Polk Audio 8" Sub, Optik 4K VIP5662W & VIP5602W, PS4, Harmony Hub

Last edited by Dr.Dave; 2016-01-28 at 03:47 AM. Reason: Unnecessary quote removed. Please don't quote the post above yours.
Riko is online now  
post #6 of 14 (permalink) Old 2016-02-01, 12:16 AM Thread Starter
 
Join Date: Mar 2007
Location: Surrey BC
Posts: 95
Called TELUS about the issue on Saturday and they sent someone out this morning. They gave me a new web6000q, hope this one does the trick or else i might look into buying one myself.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Sony XBR75X940D, Yamaha HTR-8063, Infinity TSS-1200, Polk Audio 8" Sub, Optik 4K VIP5662W & VIP5602W, PS4, Harmony Hub
Riko is online now  
post #7 of 14 (permalink) Old 2016-02-04, 10:16 PM Thread Starter
 
Join Date: Mar 2007
Location: Surrey BC
Posts: 95
It is still doing the same thing as the old one. 5Ghz dropped today.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Sony XBR75X940D, Yamaha HTR-8063, Infinity TSS-1200, Polk Audio 8" Sub, Optik 4K VIP5662W & VIP5602W, PS4, Harmony Hub
Riko is online now  
post #8 of 14 (permalink) Old 2016-02-19, 01:52 PM
 
Join Date: Apr 2008
Location: Steveston, BC
Posts: 32
How are your SSD's labeled?
Wazabi is offline  
post #9 of 14 (permalink) Old 2016-03-06, 10:57 PM Thread Starter
 
Join Date: Mar 2007
Location: Surrey BC
Posts: 95
With the given labels. I tried with different label for the 5G, but it did the same thing.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Sony XBR75X940D, Yamaha HTR-8063, Infinity TSS-1200, Polk Audio 8" Sub, Optik 4K VIP5662W & VIP5602W, PS4, Harmony Hub
Riko is online now  
post #10 of 14 (permalink) Old 2016-03-18, 06:21 PM
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 130
New firmware (1.1L.02.21) on the WEB6000Q extender will resolve:

- Customer device is connected to the extender, but is unable to access the Internet (no data flow)
- VPN drops, traffic stops over 5G
- 5G channel changes, 5G connection drops
- WPS LED continually flashes

The firmware is available already and will update via HDM. You can also factory reset the extender to initiate the upgrade.
macdzich is offline  
post #11 of 14 (permalink) Old 2016-03-25, 09:12 PM Thread Starter
 
Join Date: Mar 2007
Location: Surrey BC
Posts: 95
Got the update and it worked like a charm. 2 weeks and going without a problem.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Sony XBR75X940D, Yamaha HTR-8063, Infinity TSS-1200, Polk Audio 8" Sub, Optik 4K VIP5662W & VIP5602W, PS4, Harmony Hub
Riko is online now  
post #12 of 14 (permalink) Old 2016-03-30, 11:28 PM
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 130
thats awesome
Riko likes this.
macdzich is offline  
post #13 of 14 (permalink) Old 2016-05-04, 12:15 AM
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 98
Getting one of these included with Internet 50 upgrade along with bonded Actiontec T2200H. Extender seems a little overkill for my condo however...guess I can tell the technician to just leave it behind in the box.

WiFi must be pretty subpar with the Actiontec's to be giving these things out...sounds like the lack of dual-band is a big sore point.
Canucks4life is offline  
post #14 of 14 (permalink) Old 2016-05-04, 12:34 AM Thread Starter
 
Join Date: Mar 2007
Location: Surrey BC
Posts: 95
I have the wifi extender because the T1200H doesn't have the 5G band. It's performing very well right now. I also have Internet 50, not bonded though.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Sony XBR75X940D, Yamaha HTR-8063, Infinity TSS-1200, Polk Audio 8" Sub, Optik 4K VIP5662W & VIP5602W, PS4, Harmony Hub
Riko is online now  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome