MTS TV and Starchoice - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 3 (permalink) Old 2007-09-23, 10:42 AM Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 11
MTS TV and Starchoice

Hi folks...

Longtime lurker and have enjoyed the information I've found, but have not run into a problem until now. Hence, signed up and have come looking for your wisdom.

Have the RG2400 set top from MTS TV hooked up to my VCR which has worked fine. Brought in my Star Choice Satellite system from the cottage to the city thinking that since I am paying for the year might as well enjoy it all year round. Now my question is how to hook all of this up so I can view both the MTS and SC without having to connect each seperately to my VCR?

I had an old cable switch box from Radio Shack thinking that might work, but it doesn't; only the source that is connected to the A input comes through the TV. As soon as I switch to the B input, there is snow. Happens for both inputs.

If any more info is needed please ask. Thanks in advance...

JR

Okay, did some more playing and I hooked in the MTS throught the SC ANT in hook up and voila it works. Now, anyone know how I might be able to record MTS on the VCR and still watch the SC? Right now whatever is on the TV screen is recorded.

Also, if someone has a better idea than what I currently have set up, please post away. I appreciate any ideas.

Last edited by Jpegger; 2007-09-23 at 11:23 AM. Reason: Had a brain fart and figured out a work around
Jpegger is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 2007-09-24, 10:17 AM
Veteran
 
Join Date: Nov 2003
Location: Kincardine ON.
Posts: 4,455
Option 1:

RF from MTS box through SC box, through VCR, to TV.
A/V from MTS box to VCR, to record when watching SC, with VCR in TV mode.

Option 2:

RF from MTS box, through VCR, through SC box, to TV. A/V from SC box to VCR. Use bypass on SC box to view VCR or MTS. You can record SC from A/V in, and bypass VCR and SC box to view MTS.

Or get a good remote controlled RF-A/V switch.
classicsat is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 2007-09-25, 09:00 PM Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 11
Thanks very much. I'll give those a try and let you know how it works out.
Jpegger is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome