aliant ultra max - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 7 (permalink) Old 2010-08-25, 09:53 PM Thread Starter
 
Join Date: May 2006
Location: Moncton, NB
Posts: 152
aliant ultra max

I ordered ultra max and they said i get full install since they need to test the line.
Does full install mean the tech will put the free security services (aka crappy AV software etc.?) if so can i just not get that part done? OR do they let you do the modem install and they just test the phone line to make sure you can reach ultra max speed?

Does the router they rent with the service able to just function as a modem? I find my current router very good with wireless access and all the functions (tomato firmware) ...
Stefer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 2010-08-26, 03:00 PM
 
Join Date: Mar 2004
Location: Moncton, NB
Posts: 1,157
The tech will setup everything up to the modem. He won't touch your computer. You're going to hate the new HUGE modem. The biggest problem is it doesn"t support bridge mode. I couldn't get DMZ working either.

Good luck, I hope yours works better than
habskilla is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 2010-08-26, 04:02 PM Thread Starter
 
Join Date: May 2006
Location: Moncton, NB
Posts: 152
Hey fellow Monctonian!
thanks for the info!
Yeah i hope i can get it to work has bridge and not router :-/
Will try to keep you updated!
Stefer is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 2010-09-02, 08:04 PM
 
Join Date: Mar 2004
Location: Moncton, NB
Posts: 1,157
remember, in a few short weeks, FiberOp will be available in Moncton.
habskilla is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 2010-09-02, 08:35 PM Thread Starter
 
Join Date: May 2006
Location: Moncton, NB
Posts: 152
Quote:
Originally Posted by habskilla View Post
remember, in a few short weeks, FiberOp will be available in Moncton.
Yeah but im in an apt. building and it has a lot of units... considering they supposedly only do 6 units and less first... by the time it's available in my building, ill either have moved or will have done at least 12-24 months of dsl
Stefer is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 2010-09-03, 11:22 AM
 
Join Date: Mar 2004
Location: Moncton, NB
Posts: 1,157
hummm... Interested in renting a room in a house that comes with free FiberOp? Ask me in 6 weeks, I might know one that is available
habskilla is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 2010-09-04, 11:23 AM Thread Starter
 
Join Date: May 2006
Location: Moncton, NB
Posts: 152
Quote:
Originally Posted by habskilla View Post
The tech will setup everything up to the modem. He won't touch your computer. You're going to hate the new HUGE modem. The biggest problem is it doesn"t support bridge mode. I couldn't get DMZ working either.

Good luck, I hope yours works better than
Nope, they did the whole thing, including my computer...
I got a Siemens modem... they didn't leave me the password for my account so i'm guessing i just have to call in and ask for a new one if i want to use my old router...

EDIT : or are those modem already setup to dial out even if i set them up without dhpc... basically do i need to use a pppoe client on my older router?
EDIT EDIT : meh i DMZ'ed to my older router and plugged everything in that
Stefer is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome