NB, NS, PE, NL - Atlantic Provinces - OTA - Page 5 - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums

 3Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #61 of 924 (permalink) Old 2009-05-25, 02:26 PM
 
Join Date: Dec 2007
Location: Laval, QC
Posts: 880
Ridge Runner...

I don't think you have much of a great selection for OTA in the Moncton, NB area. You should have the usual suspects from Moncton, CTV, CBC, SRC, Global. None are digital. You do have at least 3 DTV stations on the Maine/NB border. Two in Presque Isle, ME, and one in Calais,ME. But I don't think their signals will reach Moncton, NB.

Here is the FCC site for DTV. Just type in your Postal Code for the map.

http://www.fcc.gov/mb/engineering/maps/
Blackburst is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #62 of 924 (permalink) Old 2009-05-26, 09:28 AM
 
Join Date: Dec 2008
Location: Eastern Canada
Posts: 317
Just tried the FCC site for DTV........and it's not a surprise to me that I got "NO STATIONS FOUND".
Korak is offline  
post #63 of 924 (permalink) Old 2009-05-26, 11:51 AM
OTA Forum Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 24,878
Korak and Ridge Runner, try this site:

http://www.user.dccnet.com/jonleblan...a_TV_Stations/

and also follow the instructions in Post #10 of the OTA FAQ:



stampeder is offline  
 
post #64 of 924 (permalink) Old 2009-05-27, 09:15 AM
 
Join Date: Dec 2008
Location: Eastern Canada
Posts: 317
Thanks anyway Stampeder, I can get (and apparently will continue to get) CBC, CBC (French) and CTV.........not exactly a TV viewer's paradise!!!!
Korak is offline  
post #65 of 924 (permalink) Old 2009-05-27, 04:13 PM
Moderator
 
Join Date: Jan 2004
Location: Lincoln.NB Pop 492,823
Posts: 6,436
Yeah....no sign of NBC, CBS or FOX anywhere near us...

Home Theatre: Yamaha HTR-6190, Klipsch Speakers, SANYO PLV-Z4, TOSHIBA HDDVD, LG BD555C, Cerwin Vega HTS12 Sub, VIP2300, XBox 360, HTPC.
Danster is offline  
post #66 of 924 (permalink) Old 2009-05-27, 05:33 PM
 
Join Date: Dec 2007
Location: Laval, QC
Posts: 880
Danster, are you located near Fredricton? You just might be on the edge of getting the Presque Ilse stations.
If so, recheck your area after June 12, 2009
I think WAGM-DT (CBS in HD & FOX in SD) is currently on UHF at low power. After the June 12th date, it's suppose to return to VHF 8. And the PBS station on VHF 10 is suppose to be pumping out 14.5 kw at this point.

You can always e-mail WAGM-DT and find out what their final power output is suppose to be, and let them know where you're located. They will never apply for an increase of power output if they don't know that people are trying to receive their station.
Blackburst is offline  
post #67 of 924 (permalink) Old 2009-05-28, 04:56 PM
Moderator
 
Join Date: Jan 2004
Location: Lincoln.NB Pop 492,823
Posts: 6,436
Yes I am very close to Fredericton. I used the fcc web site for possible signal in my area but according to their site, I was SOL.

Would I need a big antenna to get their signal? Does that mean I have to build a Yagi Hoverman or whatever its called, type of antenna?

Home Theatre: Yamaha HTR-6190, Klipsch Speakers, SANYO PLV-Z4, TOSHIBA HDDVD, LG BD555C, Cerwin Vega HTS12 Sub, VIP2300, XBox 360, HTPC.
Danster is offline  
post #68 of 924 (permalink) Old 2009-05-28, 05:12 PM
 
Join Date: Dec 2007
Location: Laval, QC
Posts: 880
I'm not sure what type of antenna you would need, since as of June 12th, the two stations in Presque Isle, ME will be transmitting on VHF. I know that you can stack, or combine two antennas to increase your range. But, I'm no expert. The guy who can probably answer all your questions is Stampeder.

But, I do suggest you e-mail WAGM & WMEM (Maine PBS). Tell them your location. See what they say.

I did some checking up. Currently WAGM-DT 16 is transmitting at 3 kw. That is very low for UHF. As of June 12th, they are suppose to return to Channel 8, and transmit at 6.9 kw. Much better. But, can this signal reach where you are without the digital cliff effect happening. Not sure.

I'm in the Montreal area, and I can tell you that lots of folks in this area pick up the phone, or e-mail the border stations in Vermont, and upstate NY. Some have responded with increase of power such as WCAX-DT which will increase it's power in August. There are three other stations in the area that have also applied to increase their power (WCFE-DT, WNPI-DT, WPBS-DT). So, I do suggets you e-mail the Presque Isle stations, and let them know your location, and that you want to receive their signals.
Blackburst is offline  
post #69 of 924 (permalink) Old 2009-05-28, 05:15 PM
OTA Forum Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 24,878
Ya Blackburst I think Danster might have to take some heroic measures to get Presque Isle, ME.

Danster, can you do the step-by-step instructions in Post #10 of the OTA FAQ to see what the signal predictions say? There may be hope but then again there may not.



stampeder is offline  
post #70 of 924 (permalink) Old 2009-05-28, 07:22 PM
Veteran
 
Join Date: Nov 2004
Location: Fredericton, NB
Posts: 3,185
I am also waiting baited breath for the cutover as I am about 20 KM closer linearly to PI than Danster. I also have the advantage of being on the side of a hill that faces towards PI.

Dan, one thing that will be in our favour is that the transmitters in PI are on the top of Mars Hill so that is quite a pile of elevation. Mars Hill is 480 m elevation and there is nothing taller from there to Fredericton. I am 105 KM and you are about 120 KM. My elevation is only 112 m. I used Google Earth for the information.

Here is the TVFool report for my location.

http://www.tvfool.com/?option=com_wr...249d10ef2ef593

Here is for hope!!!
que3jxp is offline  
post #71 of 924 (permalink) Old 2009-05-28, 07:29 PM
OTA Forum Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 24,878
que3jxp, try running TVFool with the Post-Transition Digital button clicked - I think you had it on Present Digital.



stampeder is offline  
post #72 of 924 (permalink) Old 2009-05-28, 07:38 PM
Veteran
 
Join Date: Nov 2004
Location: Fredericton, NB
Posts: 3,185
Try this one. It is supposedly Post DT...

http://www.tvfool.com/?option=com_wr...249d9dfc640e22
que3jxp is offline  
post #73 of 924 (permalink) Old 2009-05-28, 07:46 PM
OTA Forum Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 24,878
You'll definitely get PBS on 10 but for CBS on 16 you'll need a very good VHF/UHF antenna up nice and high with a preamp.



stampeder is offline  
post #74 of 924 (permalink) Old 2009-05-28, 08:28 PM
 
Join Date: Dec 2007
Location: Laval, QC
Posts: 880
Don't forget WAGM-DT (CBS, FOX) will be on VHF 8 at 6.9 kw on June 12th.

Also, the FCC site lists another channel that is suppose to go on air. I think it'll be on Ch. 47 and if I'm not mistaken a NBC afflliate. At what date, no idea.
Blackburst is offline  
post #75 of 924 (permalink) Old 2009-05-28, 10:25 PM
Veteran
 
Join Date: Nov 2004
Location: Fredericton, NB
Posts: 3,185
Well, if it is at all feasable, I will likely do it. Where my house is still HTPC on Saage and now with a WHS at the heart, I will likely get an HDHR and go right to town.
que3jxp is offline  
Reply

Tags
antenna , ota

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome