QC - Montreal (Eastern areas), Laval, Laurentides, Lanaudire - OTA - Page 70 - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1036 of 1046 (permalink) Old 2018-01-25, 04:02 PM
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kanata
Posts: 556
How long do you want it, and what will it support? I use EMT conduit from Home Depot - two or three 10-foot lengths telescoped and bolted together. Alternatively (ligher), fencing top rail from same place.

Sent from my SGH-I747M using Tapatalk
DXer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1037 of 1046 (permalink) Old 2018-01-25, 09:17 PM
Rookie
 
Join Date: Jan 2018
Location: Laval, Ste Rose, Des Oiseaux and Cure Labelle
Posts: 11
20-25 foot would be ok, it's for a CM-4228, i'll check out at Home Depot, thank you for your suggestion
caplaur is offline  
post #1038 of 1046 (permalink) Old 2018-01-27, 10:43 PM
Rookie
 
Join Date: Jan 2018
Location: Laval, Ste Rose, Des Oiseaux and Cure Labelle
Posts: 11
US channels from Laval (Ste-Rose)

Hello everybody,

I just finished to install my CM4228 with a CM7778. What i'm trying to get are US channels. Without preamp i'm getting only 57.1, 57.2, 57.3 (PBS). With preamp i'm getting 33.1, 33.2, 33.3(PBS) and 44.1, 44.2, 44.3 (Fox), beside 57 already mentioned. Well, what i dont understand is why i get Fox and not CBS or NBC (all of them transmitting from the same location). Actually conform my tvfool, i'm supposed to have a better reception for CBS and NBC than for Fox.
My tvfool:
TV Fool

Thank you
caplaur is offline  
 
post #1039 of 1046 (permalink) Old 2018-02-07, 09:22 PM
Rookie
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 1
Need some advice about antenna selection

Live in Ste-Dorothee. Bought 5 years ago a Digiwave ANT7288. It has 8-bay, 2 balun + 2 to 1 combiner) and installed it in my attic. I am happy with it as I can get US channels 3, 5, 33, 44 and 57. But every now and then reception from either 3 or 5 is poor. For example, tonight my Samsung TV shows 12dB for ch5 (no image) while 3 shows 20db (image). I was thinking of adding a preamplifier but test done last weekend by plugging an HD homerun directly on the output of the antenna did not show better signal than when connected near the TV. So loss of signal between antenna an TV does not seem to be an issue. From the threads, I gather that Digiwave is not a great product and I was now thinking of getting a CM4228HD. Would the performance of the CM be much better than Digiwave?
andredr is offline  
post #1040 of 1046 (permalink) Old 2018-04-18, 08:14 PM
Rookie
 
Join Date: Jan 2018
Location: Laval, Ste Rose, Des Oiseaux and Cure Labelle
Posts: 11
Outside OTA antenna placement

Hi,

I need to replace my antenna (CM-4228HD with a CM-7778 amplifier) and my best place seems to be on my house side. Would this be a problem, because my house siding is aluminium ? Also, what would be the minimal distance from the wall ? Antenna's height would be 15ft.

Thank you very much

Edit by 57, TVFool from another posts:

TV Fool

Last edited by 57; 2018-04-18 at 10:46 PM. Reason: Moved to existing thread
caplaur is offline  
post #1041 of 1046 (permalink) Old 2018-07-04, 01:16 AM
 
Join Date: Dec 2011
Location: Hawkesbury Ontario
Posts: 195
WCAX 3 from Burlington VT is not coming in tonight.
FrankTurbo is offline  
post #1042 of 1046 (permalink) Old 2018-07-27, 03:15 AM
Rookie
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 11
Anyone catching WNNE 31.1 which seems to be 5.2 CW as per Wiki ? Just noticed it while flipping through the channels.
EdT586 is offline  
post #1043 of 1046 (permalink) Old 2018-07-27, 08:56 AM
 
Join Date: Dec 2011
Location: Hawkesbury Ontario
Posts: 195
Yes I do its the CW very good channel if I'm not watching CW I'm watching Ion.
it came online on the 22nd of July.
FrankTurbo is offline  
post #1044 of 1046 (permalink) Old 2019-01-30, 06:03 PM
Rookie
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 13
Anybody having problems getting WCAX this week?
daboys1215 is offline  
post #1045 of 1046 (permalink) Old 2019-02-01, 09:56 PM
 
Join Date: Oct 2008
Location: Montréal (Rosemont)
Posts: 320
Works fine here.

Pansat 9200HD, DVB-S2 (8PSK) kit, 1-m dish
CM 4228HD, Delhi 10y13s, Winegard AP-2870
Yagi is online now  
post #1046 of 1046 (permalink) Old 2019-02-04, 08:17 AM
Rookie
 
Join Date: May 2015
Posts: 13
Signal's been a bit lower than usual (3 bars out of 10 on Samsung signal meter instead of the usual 5-6) but still solid for me.
Samsquanch is offline  
Reply

Tags
montreal , pbs

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in













Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome