QC - Montreal (Eastern areas), Laval, Laurentides, Lanaudire - OTA - Page 2 - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #16 of 1048 (permalink) Old 2006-01-31, 02:41 PM
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 29
Great, well the main question I wanted to know from Lavalians or Montrealers is if I buy an antenna like this... (this is about all I could install outside)

http://www.thesourcecc.com/estore/Pr...roduct=1518235

Will I maybe get the american HDTV channels from Laval?
bobbonet is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #17 of 1048 (permalink) Old 2006-01-31, 03:01 PM
OTA Forum Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 24,878
Quote:
Originally Posted by bobbonet
...if I buy an antenna like this... Will I maybe get the american HDTV channels from Laval?
No you will not. Don't waste your money.



stampeder is offline  
post #18 of 1048 (permalink) Old 2006-01-31, 03:29 PM
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 29
thanks stampeder...

so basically, unless I install a huge outdoor antenna (which I can't in my apartment), it'll be impossible to catch anything but one or 2 HD channels?
bobbonet is offline  
 
post #19 of 1048 (permalink) Old 2006-04-23, 08:29 AM
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 133
Antenna problem in St-Eustache, Quebec

Ok here's my situation, i have a antenna in my attic and i'm getting all my channels not to bad. I bought a kit so you place your antenna on the roof with a pole, but when i do so all the channels above 13 are not availlable. Can you explain this? Thank you

ps: sorry for my poor englsh.
WatchmaN is offline  
post #20 of 1048 (permalink) Old 2006-04-23, 10:09 AM
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 160
Are you working on analog or digital?
What antenna do you have?
Do you have a preamp?
Where are you located?
How far are the stations you want to catch?
z0z0 is offline  
post #21 of 1048 (permalink) Old 2006-04-23, 10:22 AM
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 133
1. For now analog
2. Can't tell
3. No preamp, but i have an amplifier
4. St-Eustache
5. I would say about 40km

Keep in mind that i don't have any problem when the antenna is in my attic.
WatchmaN is offline  
post #22 of 1048 (permalink) Old 2006-04-23, 11:03 AM
Veteran
 
Join Date: Apr 2004
Location: derry + winston Mississauga
Posts: 1,657
Sounds like a bad cable or connection.

Attic CM 4248 at Buffalo,M4 at Buffalo.VHF yagis at Toronto .
rob50312 is offline  
post #23 of 1048 (permalink) Old 2006-04-23, 12:21 PM
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 160
It appears that you are only getting VHF.
For some reason you have lost UHF.

Do you still have the antenna oriented in the right direction?
How long is your cable?
What sort of cable did you add to get up on your roof?
How did you connect the old line to the new line?
Did you put any filters on the line?
Did you accidentally flip any switches on your amp?
What sort of TV do you have?
Did you maybe change anything on your TV or STB?

How many UHF channels did you get?
Were they strong signals?
z0z0 is offline  
post #24 of 1048 (permalink) Old 2006-04-23, 02:12 PM
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 133
The only things i did is taking the antenna on the roof(same cable , same direction, same everything. And when i took it back in the attic everything was fine again.

I've got an Toshiba 34HF81. No UHF at all
WatchmaN is offline  
post #25 of 1048 (permalink) Old 2006-04-23, 02:19 PM
 
Join Date: Feb 2004
Location: Montreal/Ottawa
Posts: 1,029
I have the impression that you might have set your TV to "cable" mode instead of "antenna" mode. That's the number one cause of people not getting channels 13 and up.
foxfan is offline  
post #26 of 1048 (permalink) Old 2006-04-23, 03:09 PM
Veteran
 
Join Date: Apr 2004
Location: derry + winston Mississauga
Posts: 1,657
WatchmeN sounds like the amplifier you are using is overloading with the increased signal voltage when on the roof.Try disconnecting the amp.

Attic CM 4248 at Buffalo,M4 at Buffalo.VHF yagis at Toronto .
rob50312 is offline  
post #27 of 1048 (permalink) Old 2006-04-23, 05:03 PM
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 133
No foxfan like i said i did not touch anything except the antenna.

Ok rob50312 i'll try that next week-end.
WatchmaN is offline  
post #28 of 1048 (permalink) Old 2006-04-30, 07:40 PM
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 133
SRC reception problem

I get most of my station pretty clear but the SRC(2) i have some kind electric noise it's hard to describe, but it's like when you start a blender you know those things on the screen.

Ok what cause that and how can you fix it, i'm from St-Eustache(north montréal)

thanks guys
WatchmaN is offline  
post #29 of 1048 (permalink) Old 2006-05-01, 11:27 PM
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 29
Can I get CBC-HD in Laval?

Hey All,

I live in a Condo on the 3rd floor facing West. I bought a Samsung LCD with a built in Tuner.... and i plugged in normal amplified radio shack rabbit ears and without doing anything, I was able to catch PBS-HD on 57, pretty sweet...

I haven't been able to catch CBC though... Any idea on what could help. Is the signal too weak to reach Laval???

Any thoughts?

BTW, I live in LAVAL
bobbonet is offline  
post #30 of 1048 (permalink) Old 2006-05-02, 08:55 AM
 
Join Date: Feb 2004
Location: Montreal/Ottawa
Posts: 1,029
Bobbo, SRC and CBC Montreal broadcast digitally from the top of their building, NOT Mt. Royal. Your line-of-sight is likely blocked by the mountain (plus they're at a low power).

PBS is at a higher power and broadcasts from Lyon Mountain, which is directly south of you, so there's nothing blocking it.
foxfan is offline  
Reply

Tags
montreal , pbs

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome