Shaw Direct 2014 programming packages and pricing discussion - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 86 (permalink) Old 2014-01-05, 03:20 PM Thread Starter
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Sharp LC75N8000U, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 9865
Posts: 56,063
Shaw Direct 2014 programming packages and pricing discussion

The purpose of this thread is to discuss Shaw Direct programming packages, pricing and offerings. Here's the link to last year's thread:

http://www.digitalhome.ca/forum/showthread.php?t=158791

57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 86 (permalink) Old 2014-02-20, 09:50 AM
 
Join Date: Feb 2011
Location: Oh, over there.
Posts: 31
This thread has been quiet since we're two almost three months into the new year already.

Has anyone else noticed that Digital Lite can now have additional features bundled into it on the Self Service programming change section? (Unless it's another bug with Self Service, eh?)

Quote:
Take One channels, Take Two channels, Adult packages, Choice Radio + selection Radio, Encore Ave HD, HD Extra Lite, HD No extra cost, HD Plus, HD Extra, HD Sports, HD Combo, Premium Sports, Hollywood Suite, Movies East or West, Movies Extra East or West, Encore Ave HD, Super Channel, Timeshift, TSN HD, Multicultural Channels: ATN, Fairchild, and Odyssey Television Network can be added to Digital Lite.
**Note HD No Extra cost is not a selectable option for any package - it is included in Digital Lite as a bonus with Standard Definition Subscriptions.
Anyone taking advantage of this benefit yet and are you enjoying it? Looking at now $70+/month+taxes for Digital Favourites, it's nice to see an option for those of us who aren't wanting to shell out the extra $10 or so in the past year from increases, just to keep access to channels we don't want when we only watch a few here and there. Just my two cents anyhow..

Byron
byron is offline  
post #3 of 86 (permalink) Old 2014-02-20, 10:14 AM
Rookie
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 7
Yep! You can add to digital lite, I signed up yesterday. Was going to get Bell Fibe, but with Shaw I'm saving about $10/month and getting more channels. I also like that I can get a free pvr without having to subscribe to 3 services, and no contract


Sent from my iPhone using Tapatalk
rileyfan0208 is offline  
 
post #4 of 86 (permalink) Old 2014-02-20, 12:10 PM
 
Join Date: Nov 2004
Location: North of TO
Posts: 1,010
Are you sure your getting a free PVR ? Offer online is free HD receiver.
rob1 is offline  
post #5 of 86 (permalink) Old 2014-02-20, 12:36 PM
Rookie
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 7
Yep, got a free pvr through a Shaw rep instead of the receiver.


Sent from my iPhone using Tapatalk
rileyfan0208 is offline  
post #6 of 86 (permalink) Old 2014-04-21, 10:37 AM
 
Join Date: Jan 2003
Location: Oakville,ON
Posts: 1,439
You may be able to purchase the PVR half price after the 2 years (you may need to negotiate). I did this with my PVR but this was some time ago, and I've got the agreement and price from the beginning.
adit is offline  
post #7 of 86 (permalink) Old 2014-04-23, 02:55 PM
Rookie
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 14
Is Shaw moving channels to force upgrade?

Is Shaw moving channels onto the new satellite to force customers to upgrade? Yesterday I made some changes to my programming. Trying to update my favourites list, I noticed I don't get certain channels I should and used to get, mostly HD channels like 256 (Global HD) and 292 (CBC Toronto HD) but also a couple of SD like 298 (CBC Regina) and 350 (APTN). That is to say, I get a "Searching for Satellite" message when I try to tune into them. About a dozen in total. All part of the Essentials package or included HD equivalents.

After trying a refresh via the website I called Shaw. They told me that the channels in question were all "Time Shift" channels on the new satellite and I would have to upgrade my dish and receivers to get them. This seems odd, as I know I used to get at least some of them with my existing equipment. It also seems odd that a Toronto station would be "time shifted" given that I live in the same time zone.

However, I d/l the channel lineup chart dated January 2014 from Shaw's websit, and except for 298, the channel numbers do not appear on the list. In fact, several channels I DO still get are not on the list by that number (eg: 502, City TV Toronto HD and 288, PBS Detroit). I see the names of the missing channels with numbers like 033 (CBC Toronto HD) or 035 (City Toronto HD). I assume these must be the new numbers on the new satellite?

Can anyone here confirm what is going on? Is the CSR correct? If so, I'm a bit angry and feel that Shaw is being underhanded about things by not telling me in advance that changing my programming would result in no longer receiving channels that I'm paying for unless I bought all new equipment.

Last edited by 57; 2014-04-23 at 03:35 PM. Reason: Moved to existing thread, language modified.
torchddv is offline  
post #8 of 86 (permalink) Old 2014-04-23, 03:34 PM
 
Join Date: Jul 2002
Location: London, Ontario
Posts: 1,301
Sounds like you may have moved from a grandfathered packaged that used to include the timeshifted channels to one that doesn't or that they put you on the wrong code for the type of lnb you have The searching for satellite sounds like you have the wrong code for the lnb bcause if it was simply that you were not subscribed to those channels any more the message would reflect that.

LONSat
LONSat is offline  
post #9 of 86 (permalink) Old 2014-05-14, 07:32 PM
 
Join Date: Oct 2008
Location: tarana
Posts: 1,102
programming prices - Shaw Direct web site

I've been fiddling with the Shaw website's programming section.
It seems hard to work with and understand - is that just me, or do others find it a little confusing?
For example, I couldn't find how to price 'pick and pays' - no area shows up where they are selected. Also, is the only way to see how expensive your choices are is to wait until the end, submit the entire package and then see the total?
Has the multi-receiver discount changed recently? I have Platinum, which used to be covered, and I don't get charged.
But if I look at their option list, only Titanium and Ultimate seem exempt.
hmmm.
Is there a better place to plan a programming layout then at Shaw Direct's site?
tvmaster is online now  
post #10 of 86 (permalink) Old 2014-05-14, 08:48 PM
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 114
It's suppose to be confusing so you give up and pick there bundles which have channels that you never will watch and they make more money
Yes they changed the multi receiver fee,if you don't have the bigger bundle package they charge you an Extra 5 bucks.
That seems to be there thing now,everything is a 5 dollar extra fee which brings it up the total cost per month.
Just so you know I couldn't get the pick your single channels to work on there web site either .
You have to phone there customer service line and you can only pick certain channels as a single add on.
The federal government and made noise a while ago that they were going to fix this,but so far it's only been a lot of hot wind
Good luck

Last edited by Dr.Dave; 2014-05-14 at 08:59 PM. Reason: Unnecessary quote removed. Please don't quote the post above yours.
Romany is offline  
post #11 of 86 (permalink) Old 2014-05-16, 01:54 AM
 
Join Date: Oct 2008
Location: tarana
Posts: 1,102
Indeed, after being on hold for 10:34, a CSR cleared up what the web site couldn't, although some things weren't to be found anywhere on the site where I searched. Regardless, if you've got the time to stay on hold, it's likely faster than mucking with the web site...just try and make sense of "time shifting" rules....yikes
tvmaster is online now  
post #12 of 86 (permalink) Old 2014-05-20, 07:45 AM
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 63
Single Receiver Fee

Shaw Direct is now charging a fee for having a single receiver? My online invoice dated today shows a $2.49 single receiver fee.
updateanchor is offline  
post #13 of 86 (permalink) Old 2014-05-20, 07:58 AM
 
Join Date: Feb 2011
Location: Oh, over there.
Posts: 31
Just curious - on the invoice is the line item referred to as "warranty" or "fee" in the wording?
byron is offline  
post #14 of 86 (permalink) Old 2014-05-20, 07:59 AM
Veteran
 
Join Date: Nov 2003
Location: OTTAWA
Posts: 1,818
I was paying that fee for years when I was with SD. It started right after the first time I had to have a PVR swapped out back in the 530 days. Have you recently had to swap out a defective receiver?

~Gary
Shaw Direct DSR 630 HDPVR w/Ontario Life | Aquos 46" 120Hz LCD TV | Watch Me!
GaryE is offline  
post #15 of 86 (permalink) Old 2014-05-20, 08:24 AM
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 63
Single Receiver Fee

A little research after my posting found that it is a warranty fee that would suggest it is optional. The line on my statement is "single receiver fee". The only change I made recently was deactivating my second receiver. I will call SD later to remove the fee. This takes me back to my NFL Sunday Ticket subscription last season when they offered me the entire NHL season for $30. Then charged me $30 a month. Then they apologized and said they could not change it in their system. So they issued me a $175 credit while continuing to charge me $30 a month so that I would virtually break even.
updateanchor is offline  
Closed Thread

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome