Receiver (DSR-530) went dead - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 6 (permalink) Old 2013-06-24, 10:42 PM Thread Starter
SPS
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 34
Receiver (DSR-530) went dead

At about 9:20 tonight, my receiver went dead. No green satellite, no red satellite, the clock worked, no picture, no on-screen menus, nothing. Did a front panel re-boot. Unplugged it, waited and plugged it back in. Nothing. Thought for sure another 530 died on me. Phoned ShawDirect to support, and as I was waiting --- about 20-25 minutes from last re-boot it started up spontaneously. I have been a longtime owner of 530's (I think this is the 6th one) so I have experienced just about every failure mode in the book, but I have never even heard of one dying, and coming back to life after 20 minutes. Makes me wonder if there was some software upgrade going on, or something like that. Did anybody else experience difficulties? (Or maybe another 530 is on its last legs)

Steve S.

Samsung 56" DLP
SPS is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 2013-06-25, 07:18 AM
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 415
my 630 does the same thing, just started last night, although mine shuts off completely and it's every 2 or 3 minutes non stop. So I guess in essence, it's not the same thing at all LOL
Danny001 is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 2013-06-25, 09:01 AM
 
Join Date: Oct 2011
Location: Ajax
Posts: 983
These occurrences might have something to do with the Blackhawk's unbelievable win last night...
46FD04 is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 2013-06-25, 11:09 AM
DHC Supporter
 
Join Date: Jun 2004
Location: Saskatchewan
Posts: 698
Nice, like the last comment about the Blackhawk`s. My 630 occasionally reboots for no reason, I had one that would not turn on, but it was a refurbished one from Shaw. The only other thing I can think of is try turning and leaving it off for a while may be hot.
noah12 is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 2013-06-27, 08:55 PM
 
Join Date: Feb 2006
Location: The Okanagan, B.C.
Posts: 545
My 530 has been great for over a year now, but since getting that new V-code with the new LNB, it's doing weird things here and there. But it hasn't gone dead, at least not yet. It probably will now. :-) Do you have the new LNB? Maybe it has to do with the V-code.
TheHans is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 2013-06-27, 09:08 PM
 
Join Date: Jul 2002
Location: London, Ontario
Posts: 1,347
I have a 530 with the new LNB and V Code but have not noticed anything very odd. I have locked it up once or twice I believe by pressing the keys too quickly while accessing the PVR list etc.

LONSat
LONSat is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome