Tuner 1 signal - Page 3 - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #31 of 33 (permalink) Old 2013-06-10, 11:50 PM
 
Join Date: Oct 2011
Location: Ajax
Posts: 983
Great troubleshooting!
It's not the receiver.
It's the cable or the LNB
Go to your dish and figure out which two cables serve the main floor and MARK THEM.
Swap the two pairs of cables; connect the two main floor cables to the two LNB outputs serving the basement, and vice-versa.
Did the receiver problems stay with same receiver, or switch?
If the main floor receiver is still acting up, you have a cable problem.
If the basement receiver is now acting up, and the main floor receiver is working properly, you have an LNB problem.
46FD04 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 33 (permalink) Old 2013-06-11, 04:02 PM
 
Join Date: Feb 2006
Location: The Okanagan, B.C.
Posts: 545
I'd insist that you get bumped up to technical escalation. Those people know everything about these receivers. However, they may not just suggest it. But you should ask. I got bumped up automatically some years ago because I had a lot of trouble with 530s that no one could work out. But because they kept replacing my 530s with brand new 530s, they decided at one point that they should bump me to technical escalation because they didn't want to continue doling out new receivers.

Insist on speaking to technical escalation. They've seen it all. It might help.
TheHans is offline  
post #33 of 33 (permalink) Old 2013-06-13, 09:57 PM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 21
Well I called the company that changed the last one and they came the next day. On the work order it stated that there were no techs in the area available. Wtf. I'm in a city with numerous shaw dealers. Even the company was baffled. Anyway the tech came and did the exact thing I did and his verdict was a bad port on the LNB. He changed it and boom 96 on both tuners. Second PVR is also at 95+ on both. We will see if this lasts. He said if the same thing happens he doesn't know what else he could change. Ruled out both receivers and all 4 lines and connectors.
ralphy670 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome