new 605 and Dual Stacked dish?? - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 5 (permalink) Old 2012-07-03, 12:52 AM Thread Starter
Rookie
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 25
new 605 and Dual Stacked dish??

I have searched and not been able to find a definitive answer.

Just got a 605 to replace an old 401. Also still running a 401 and several 505's. Called for activation this weekend - only vertical signals are coming in on the 605 - both F1 and F2.

I suggested v-code was wrong. CS for SD went for advice. Came back and said my Dual stacked dish was unsupported on the 605 and I needed an XKu lnb.

I have seen threads and posts here and elsewhere indicating it works fine.

What gives? Do I need to get on them and tell them to just fic the v-code or are they correct and I need new dish hardware and a re-working of all my cabling which I am concerned would be a nightmare. Currently two coax lines running from the dish to an equipment room and then distributed. long lines and lots of finished drywall.
BrokenSockets is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 2012-07-03, 08:05 AM
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 151
Just keep dialing until you get an actual "knowledgable" SD TSR
Shear Force is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 2012-07-03, 10:02 AM
Veteran
 
Join Date: Nov 2003
Location: Kincardine ON.
Posts: 4,453
Its not incompatible, it is just they aren't bothering making an MPEG4 V-code that will work on a stacked dish, and are refusing to apply non MPEG-4 V-codes on 6xx receivers.

Bottom line, to use your 6xx receiver fully, your LNBF needs changed to a X-Ku, which is a quad type. They eventually want people to be able to get G1 anyways.
classicsat is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 2012-07-03, 03:01 PM
 
Join Date: Mar 2005
Location: Delta BC
Posts: 240
Quote:
Originally Posted by classicsat View Post
..... and are refusing to apply non MPEG-4 V-codes on 6xx receivers.
.
This must be something new as I am using a dual stacked lnb and have two 630's that are working well, apart from the few existing mpeg-4 channels of course.

Like the OP, I will ultimately be forced to upgrade to the new lnb and be required to run cables all over the place or install a multi-switch at the dish.

Perhaps a referral to the retentions department and some gentle diplomacy might help in the short term especially now that the new satellite launch has been delayed until the end of the year.
skifan is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 2012-07-05, 10:34 AM
Veteran
 
Join Date: Nov 2003
Location: Kincardine ON.
Posts: 4,453
All they can do is

1: offer to upgrade the LNBF. It may be free, but there may be extra costs for extra wiring.

2:Give the 6xx receivers an old V-code, leaving off at least MPEG4 channels.
classicsat is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome