Channel quality of ABC SD Detroit? (ghosting) - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1 of 9 (permalink) Old 2009-02-28, 02:59 AM Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: Prince Edward Island — Shaw Direct (HD)
Posts: 320
Channel quality of ABC SD Detroit? (ghosting)

Anyone see the ghosting type images on this network on StarChoice? I wonder does this have to do with how much bandwidth StarChoice gives this network on their systems? Or has it something to do with my receiver specifically?

Is anyone else seeing ghosting and poor quality image on ABC SD Detroit? (I also notice bad quality for other SD US Detroit nets: Fox, NBC, CBS, though CBS is the best of all). Compare this to CTVNewsnet which has a crisp, rich picture.
CrazyInSane is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 2009-02-28, 03:42 AM
Veteran
 
Join Date: Jun 2008
Location: New Brunswick - Shaw Direct
Posts: 3,150
I notice it too, I get the Buffalo feeds for that reason. It also does it on Rogers, which I assume is because they get their feeds from Shaw.
NB Josh is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 2009-02-28, 03:53 AM Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: Prince Edward Island — Shaw Direct (HD)
Posts: 320
Hmm, really? Do you subscribe to the Atlantic Value Pak (I see that you're in NB)? I think with this package (which I'm subscribed to) I'm stuck with the Detroit feeds and can't switch to Buffalo or I lose the package benefits.

EDIT: Also, I notice that there's no Fox Buffalo affiliate listed on Star Choice? Do you get Fox in SD?
CrazyInSane is offline  
 
post #4 of 9 (permalink) Old 2009-02-28, 04:04 AM
Veteran
 
Join Date: Jun 2008
Location: New Brunswick - Shaw Direct
Posts: 3,150
I have CBS, NBC, ABC and PBS Buffalo, and Fox Rochester. And no I have essentials and a few specialty packages. Usually it is your choice of what feeds you want, no matter what. You can take

Buffalo, Fox Rochester
Detroit
Detroit, Fox Rochester (no Fox Detroit)

CBS and NBC Buffalo have slightly worse PQ than the Detroit versions (just a little light). But ABC is way better. Once ABC got basketball back I had to switch, before I had Detroit.

Give Star Choice a call, maybe they will switch them for you.
NB Josh is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 2009-02-28, 04:19 AM Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: Prince Edward Island — Shaw Direct (HD)
Posts: 320
Damn, so I have to be torn between the superior CBS & NBC Detroit or the superior ABC Buffalo... or is the PQ of CBS and NBC Buffalo not that bad? I wonder if we could do anything to get StarChoice to up the quality of these signals? The HD feeds of Detroit are all fine.

And why are nets like Newsnet and other Canadian nets usually better PQ than US imports? (compare Newsnet to Fox News Channel). Could this possibly have something to do with CTV/Global paying the BDUs off to desicrate the signal? That's my conspiracy theory.
CrazyInSane is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 2009-02-28, 04:25 AM
Veteran
 
Join Date: Jun 2008
Location: New Brunswick - Shaw Direct
Posts: 3,150
CBS and NBC Buffalo aren't anywhere near as bad as ABC Detroit, they just aren't quite dark enough. NBC is only really noticeable during hockey (so maybe its the NHL on NBC feed?), and CBS is comparable to CTV Lloydminster, probably slightly better.
NB Josh is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 2009-02-28, 04:58 AM Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: Prince Edward Island — Shaw Direct (HD)
Posts: 320
Thanks.

Called 'em and got it changed. Not home ATM so I won't be checking 'til then, but they told me it wouldn't cost me anything extra.

I wonder, do you watch Fox Rochester often... do they use a generic "FOX" bug on their SD feed in primetime?
CrazyInSane is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 2009-02-28, 05:03 AM
Veteran
 
Join Date: Jun 2008
Location: New Brunswick - Shaw Direct
Posts: 3,150
They take the HD feed, so you see the Fox HD animation and bug for about 10 seconds after each commercial, then nothing. It's the only Fox station I've ever watched, so I can't really compare it to any other ones.
NB Josh is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 2009-02-28, 05:10 AM Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: Prince Edward Island — Shaw Direct (HD)
Posts: 320
Hmm, really, that's odd. So you probably only see half of the Fox HD animation because I'm thinking the "HD" text is outside the 4:3 ratio?

On Fox Detroit and Fox Seattle SD they always have the Fox generic bug in the corner of the 4:3 ratio, so I assume they produce their own separate SD broadcast and WUHF does not. I'm not sure if you saw the thread where I said I contacted them about their annoying red opaque bug on their HD feed, but they said they'd be changing this within February, so it's due any day now. Maybe we'll be seeing a generic Fox logo on the SD feed soon.
CrazyInSane is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome