9242 reboot itself and impossible to complete - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 

Go Back   Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums > Canadian Internet, Phone, TV and Wireless Service Providers > Bell Canada Enterprises (BCE) > Bell Satellite TV PVR, HD PVR and HD Receivers

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes

Old 2008-09-06, 09:00 AM   #1
nm55
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 70
Default 9242 reboot itself and impossible to complete

Hi,

Note that I'm french... maybe that I did few error in my message !

I have a RVP HD 9242, and often it reboot itself...

It refuse to complete a reboot initialization!
When reboot, there is no output to the TV via HDMI, Composite, Component, and the green light on front goes on accompanied by loud fan noise every couple of minutes, stays on for a bit, and then shuts off again.

It resumes this reboot just before seen the screen message where normally we see the breakdown of 5 steps (with transpounder and satellitte number)

Never I can see this windows...

It continually restarts...Sometimes 10 to 15 times

- I tried to hold a button POWER while 5 second to resetting...
- I tried to unplug and plug a 110Volts
- I tried to unplug and plug a SW44
- I tried to wait 2 hours ...

I did not notice any causal relationship has effect !
Sometimes, after one or two reboot the RVP accept to complete restarts
Sometimes after 10 to 15 reboot.

When Sucesfull to complete a rebbot, then I can watch a show for a few hours, but within 10 or 15 minutes later will go back into the reboot loop.

Does anyone know a solution to this or experienced this problem ?

Thanks
nm55 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 2008-09-06, 12:57 PM   #2
Pinza
Veteran
 
Join Date: Jul 2008
Location: North of the GTA
Posts: 9,442
Default

If you are still within warranty, just call Bell, sounds like your 9242 is dying.
Pinza is online now  
Old 2008-09-07, 12:28 AM   #3
coryl28
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 169
Default

Not that this solves your problem, but here's a link to another post about this issue. I seem to think that the latest firmware upgrade has affected some of the 9200's.

http://www.digitalhome.ca/forum/showthread.php?t=91076
coryl28 is offline  
Old 2008-09-08, 03:35 PM   #4
greengo
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 31
Default

I had the exact same problem, and I shipped my receiver back for replacement. Search on "9242 problems" in the following page for details:

http://www.digitalhome.ca/forum/show...=59201&page=41

The new receiver seems fine so far, although I notice the audio dropouts more frequently than I did with my old receiver.
greengo is offline  
Old 2008-09-08, 08:04 PM   #5
DavidT
 
Join Date: Aug 2007
Location: Oakville, Ontario
Posts: 438
Default

Just posted this in another topic, might as well here too:

Argh, my 9242 will not stop rebooting anymore. I've yet to get the new smart cards either.

It seems to turn off. Suddenly the fans go full speed for about a minute, then the green light turns on. 'Bout a minute later the fans stop, but the green light turns off too. I hit the power button, nothing. I press the power button on the receiver, nothing. I reset it manually, same result. The damn thing will not turn on anymore.

What the heck is going on? Looks like mine is going back too.
DavidT is offline  
Old 2008-10-18, 10:17 PM   #6
CGB
Rookie
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3
Cool 9242 reboot itself and impossible to complete

We have the same problems with the 9242. We are now awaiting our 2nd replacement. Don't know what is causing it but Bell just sends us a new one when it happens. We thought it might be because we turn off the power bar at night to save power. But Bell said this shouldn't be a problem. Our 1st 9242 lasted almost a year and the 2nd only 5 months. Always wondered if anyone one was having the same problem.
CGB is offline  
Old 2008-10-19, 06:48 AM   #7
nm55
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 70
Default

Hi CGB,

Does you did your first replacement for same problem ?

I replaced the mine two week after that I bought this new model...

Now, since this replacement (two months), no problem !
nm55 is offline  
Old 2008-10-20, 10:42 PM   #8
CGB
Rookie
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3
Red face

Our first one did the same and thats why they replaced it. Also answer to 9242 smart card .... you don't need one.
CGB is offline  
Old 2009-01-08, 11:17 AM   #9
bartlett
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 43
Default

I have the same problem...The 9242 would shut down and restart and I called Bell and they are sending me a new box. Does anyone know what the issus is and will a new box solve the problem?

Note: Bell did give me 1 month free service becasue of the problem.
bartlett is offline  
Old 2009-02-06, 10:30 PM   #10
dhauschi
Rookie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 2
Default

I have had the same issue. I have 2 9242 replaced both now one of the replacements is randomly rebooting again. Called tech support got the run around. They refuse to replace the receiver and want to charge me 75 to have a technician come to my home. I have never seen worse support from a company in my life. I'm renting the receivers on 2 year contract with about 1 year left. I would love to dump them but I think I'm stuck for another year.
dhauschi is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 10:35 PM.

Search Digital Home

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.