Firmware V149 for 9200 - Page 8 - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 

Go Back   Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums > Canadian Internet, Phone, TV and Wireless Service Providers > Bell Canada Enterprises (BCE) > Bell Satellite TV PVR, HD PVR and HD Receivers

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes

Old 2007-03-13, 07:43 AM   #106
ltldevl
 
Join Date: Dec 2005
Location: Milton, ON
Posts: 682
Default

I would have to agree...the skipping seems to have become less and less common.
__________________
BEV 9242, 6131s | Samsung HL67A750 | Pioneer VSX-919AH-K | Cerwin Vega VE-15s, VE-5C, VE-5M
ltldevl is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 2007-03-13, 09:49 AM   #107
Huff
 
Join Date: May 2006
Location: Oakville, ON, BEV 9200, Panny 58PX600
Posts: 78
Default stutter depends on source pgm

I've been able to watch 2 movies recorded from the M-HD movie channel ("Prime" and "10th and Wolf"), beginning to end, stutter-free. Neither one was in 5.1 sound. But as soon as I try any network HD program (CSI, Amer. Idol, Grey's Anat., ... all in 5.1 sound), I see freezing constantly - at least once every 2 minutes and sometimes more often.

So, for me, the stutter is not on all HD playback, it depends on the program. I don't know if it has anything to do with whether or not the show has 5.1 sound yet or simply what channel it's on. I'm going to try a few 5.1 M-HD movies and see what I get.

I also have both HDMI and component video connections in place (with optical audio to AVR for 5.1), which never caused me an issue before, but I'll try disconnecting the HDMI to see if it makes any difference.

It's no consolation to me that I can watch some content stutter-free. V149 has 100% introduced a stutter/freeze issue which makes watching many prime-time HD recordings nearly intolerable. I can watch these shows stutter-free only if I watch them "live" ... but, hey, maybe I'll see some really good commercials, huh?
Huff is offline  
Old 2007-03-13, 12:42 PM   #108
Hellspawnt
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 103
Default

I've had an increase in skipping since V149.

So far I've only been watching shows that I recorded before the V149 update... I had recorded 24 for the past 4-5 episodes and watched them all over the past 2 days and it skips ALOT more.

It is very quick skips, not like the issues we had last year.... but sometimes I'll get 3-4 of them in the span of 30 seconds...then it's fine for 5-10 min..then occasional skips again.

I'll wait till I start watching shows recorded after v149 to give the final verdict


I'll check what Drive I have tonight
Hellspawnt is offline  
Old 2007-03-14, 06:34 AM   #109
Oorakus
 
Join Date: Feb 2005
Location: Ottawa
Posts: 12
Default

Automatic powerdown/standby no longer works. The setting is still there and set correctly, but the unit never shuts down.
Oorakus is offline  
Old 2007-03-14, 10:02 AM   #110
ltldevl
 
Join Date: Dec 2005
Location: Milton, ON
Posts: 682
Default

I said this before and I will say it again, the QA on the firmware releases seems rather poor. Not enough regression testing...
__________________
BEV 9242, 6131s | Samsung HL67A750 | Pioneer VSX-919AH-K | Cerwin Vega VE-15s, VE-5C, VE-5M
ltldevl is offline  
Old 2007-03-14, 11:51 AM   #111
eugene
 
Join Date: Jun 2006
Location: Ontario
Posts: 98
Default

My drive shows up as 0x6032. I wonder what drive that would be? I'm not opening my unit to find out, but I also have a 9200 with the external card.
eugene is offline  
Old 2007-03-14, 12:35 PM   #112
Grinder911
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 38
Default

Here's a fun one. Recorded the hockey game last night and i couldn't get the last 28 minutes to play. It kept jumping to the end of the recording. I tried rewinding from the end which usually works but it kept jumping to the 28 minute left mark.

I'm happy with some of the fixes but not letting me watch the end of my recording is just unacceptable.
Grinder911 is offline  
Old 2007-03-14, 03:02 PM   #113
DaDD
 
Join Date: Dec 2006
Location: London
Posts: 30
Default

I like the some of the new "features" implimented in v149. The PIP change is well done. Weather Network 505 will go into interactive mode now. Quite a lag before it starts and it seems to shut down if you put 505 in a PIP window. But I wish they spent the time fixing the bugs that some user are experiencing. Still getting freezing, audio dropouts, sporadic pixelation. Mostly all in HD, I think. I try to watch all feeds where possible in HD, no point in having it you don't, right? So I can't say if these things are occuring in SD too.
There no pattern to the problems and they are very sporadic. Still annoying enough to get my $20 rental credited every month though.
One problem where the volume level would lower and then return in HD seems to have been fixed?
Unit does not seem to power down anymore. Leds's on the front stay on all the time now. Screensaver starts though?
DaDD is offline  
Old 2007-03-14, 05:30 PM   #114
Simmer
 
Join Date: Aug 2005
Location: GTA . . . . . . . 52LG70, BTV 9200 & 5900, Toshiba XD-E500, Yamaha RX-V620, Pixel Magic MB100, H550
Posts: 116
Default Weather Network Interactive Window Shifted

I noticed that when the Weather Network goes into interactive mode the window with the main feed (top right) is shifted to the left so you get a black bar on the right hand side of the window and the cross-country weather on the left hand side of the window is cut off. The local weather on the left hand side and bottom are OK.

Is anyone else seeing this?
Simmer is offline  
Old 2007-03-14, 07:09 PM   #115
notsure
Veteran
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,979
Default

Quote:
Originally Posted by CountryBumpkin View Post
I just noticed that while on 505 that they now have the interactive weather working! I can now be on 505 and see TWN and display the interactive info for the city of my choice. Finally. Now I'm not limited to doing this on my 5800.

Haven't tried the CBC Interactive on 502 yet, but suspect it's now working as well.
Well isn't that the cat's meow! When I switched to BEV the one thing I missed from Rogers was the loss of the local weather being constantly displayed on the weather network. After reading about this on the thread I thought things weren't working on my 9200 but if you wait long enough the magic happens.

I don't see any interactive menus on 502 though.
notsure is offline  
Old 2007-03-14, 08:15 PM   #116
North_of_Calgary
Veteran
 
Join Date: Aug 2004
Location: Calgary Area
Posts: 2,253
Default

Here's a new one that I've only started seeing with this new firmware. When I pause live TV, the clock that shows you how far behind live you are is only updating every 3 seconds. So it will show for example 1:43, then 1:46, 1:49, etc. Previously it used to update with every second.

Anyone else confirm this? (I don't think it's been mentioned in this thread yet.)
North_of_Calgary is online now  
Old 2007-03-14, 08:26 PM   #117
notsure
Veteran
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,979
Default

North of Calgary; confirmed.
notsure is offline  
Old 2007-03-14, 09:39 PM   #118
Battscrew
 
Join Date: Dec 2003
Location: Calgary, just west of the center of the Universe
Posts: 1,073
Default

same here
__________________
Am I getting new Sony?
Battscrew is offline  
Old 2007-03-15, 01:05 AM   #119
koala
 
Join Date: May 2005
Location: Edmonton, AB CA
Posts: 165
Default

Ever since this firmware update applied to my machine the fans run at 100% speed all the time (even when it's in "standby/off" mode).

It also freezes up quite a bit, and can take 3-5 seconds to display the guide.

I wonder if it's just coincidence that these problems cropped up when this firmware came out, or if my machine is about to **** the bed... but it's quite frustrating!
koala is offline  
Old 2007-03-15, 06:25 AM   #120
congo
 
Join Date: Jul 2003
Location: Ottawa, ON
Posts: 805
Default

Quote:
Originally Posted by North_of_Calgary View Post
So it will show for example 1:43, then 1:46, 1:49, etc. Previously it used to update with every second.

Anyone else confirm this? (I don't think it's been mentioned in this thread yet.)
Mine goes :03, :05, :08, :10, :13, :15, :18

So 3 then 2 then 3 then 2
__________________
Panny TC-P60GT50, Bell 9242, Yamaha RX-V730, Paradigm Cinema 70, Harmony One, HTPC
congo is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 12:46 PM.

Search Digital Home

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.