Recording a show fails every time, really strange. - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 

Go Back   Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums > Canadian Internet, Phone, TV and Wireless Service Providers > Rogers Communications > Rogers Cable TV: HD PVR Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes

Old 2013-10-07, 12:32 AM   #1
M.Richards
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ottawa
Posts: 24
Default Recording a show fails every time, really strange.

I have a Record a Series set up for the 1:00pm Eastern showing of The Price is Right, on channel 528 in Ottawa (CBS West).

For some reason, every single day the recording is corrupted. Last Friday's show is in my recorded list as only 8 minutes starting at 1:52pm. Thursday is 21 minutes. And on and on it goes, it's been a couple of weeks since I got a good recording. If I attempt to play one of these, nothing happens.

There are no other recordings scheduled at this time, so nothing is interfering. In fact, I've had to start recording the eastern broadcast on a different channel and time, one which conflicts with another recording, but recording two things at once works ok, better than the one alone.

I've got an 8642, but I really think the hardware is irrelevant here. I can record everything else I want.

Anybody else see something like this? I'd love if someone in Ottawa or similar could try and record it as well and see if it works.
M.Richards is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 2013-10-07, 01:14 AM   #2
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Panasonic TCP65S1, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 8300-eHDD
Posts: 51,825
Default

Have you performed a reboot?
Have you tried deleting the scheduled recording and redoing it?
Have you tried setting a single recording?
Have you checked your signal strength and S/N ratio on that channel?
What happens when you tune to channel 528 to watch?
Do you record any other programming on that channel?
Have you tried pressing the record button when watching 528 to see if the PVR records then?

http://www.digitalhome.ca/forum/showthread.php?t=17719
__________________
57's Optimization Services (Home Theatre Optimization) . . . . 57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
Old 2013-10-07, 05:29 PM   #3
ExDilbert
Veteran
 
Join Date: Jun 2011
Location: 43░ N, 81░ W
Posts: 1,969
Default

I had a series that recorded only 1 minute of each show. Unplugging the PVR for 30 seconds fixed it.
ExDilbert is offline  
Old 2013-10-09, 01:44 AM   #4
M.Richards
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ottawa
Posts: 24
Default

Yes, I've rebooted. Signal strength is fine, levels are 0, S/N 36dB. The PVR has no problem recording the show immediately before and after on the exact same channel, and it's not like the signal would suddenly drop every day at 2pm.

Can only try one trick a day, and have set up a new recording. I'm 100% confident it won't change anything as there's nothing wrong with the scheduling. It starts up the recording every day on time, and screws up during the show.

I'm positive it's not my equipment. There's something screwy about this *one* particular broadcast.
M.Richards is offline  
Old 2013-10-09, 03:39 AM   #5
JoeSoap
 
Join Date: May 2005
Location: Waterloo, Rogers
Posts: 536
Default

Simsub? We've seen issues with the starting/stopping of simsubs.

Let me check..., yes there is a potential simsub. ctyv, 583 in Waterloo.

Simsub or not, the solution is to switch to the Canadian "broadcast" at the same time.
JoeSoap is offline  
Old 2013-10-09, 10:15 AM   #6
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Panasonic TCP65S1, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 8300-eHDD
Posts: 51,825
Default

Thanks JoeSoap. That's one item I forgot to mention. Always, always record the Canadian channel (if the programme airs on one) to avoid simsub issues.
__________________
57's Optimization Services (Home Theatre Optimization) . . . . 57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
Old 2013-10-11, 03:12 AM   #7
M.Richards
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ottawa
Posts: 24
Default

I guess that's it, as I recorded 583 successfully.

One of the primary reasons for recording the US broadcast was to get the US broadcast though, as I hate what the Canadian channels often do to the broadcast.

I guess there wasn't a simsub on 583 last year.

Thanks.
M.Richards is offline  
Old 2013-10-15, 01:22 AM   #8
leeanne172
 
Join Date: Dec 2003
Location: Downtown Toronto
Posts: 138
Default

I had the same problem with that same channel but for Judge Judy recordings at 7pm and 7:30pm, sometimes it would record some of it and other times it would just freeze part way through the show while watching back .. the channel has nothing wrong with it as far as pixelation or blipping. I went back to recording the show on Fox at 6:30 and 7PM and have had no issues since.
leeanne172 is offline  
Old 2013-10-16, 07:01 PM   #9
wysiwyg
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto - Davisville Subway
Posts: 957
Default

I always thought they can only do the simsub when there's a local OTA station offering the same broadcast. If I want to record Letterman on CBS-W and there's a station in Vancouver showing it as well, the CBS feed was always available. Even if it is simsubbed, shouldn't it show the Vancouver feed instead, as if I tuned the CBS station live?
wysiwyg is offline  
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 10:35 AM.

Search Digital Home

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.