Some new ITC HD on DN 61.5 - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 

Go Back   Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums > Canadian Internet, Phone, TV and Wireless Service Providers > Free to Air Satellite Television

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes

Old 2012-02-13, 05:32 PM   #1
dsspredator
 
Join Date: Aug 2003
Location: St Catharines
Posts: 1,095
Default Some new ITC HD on DN 61.5

12559 H 20000 HD Locals from Wilmington N.C.
ABC 4130/4131
CBS 4386/4387
NBC 4642/4643
FOX 4898/4899
PBS 5154/5155

These scan in clear my my Pansat 9000.
They show up as Ch. A with Q and S at 98%.

But I have no picture or sound?
dsspredator is offline   Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 2012-02-13, 06:01 PM   #2
John Koenig
 
Join Date: May 2011
Location: Longueuil
Posts: 715
Default

DSSPredator, if those are HD FTA, you should try increasing Symbol rate from 20000 to 21500 and set FEC to 7/8??? A/V should come in.
__________________
Going nowhere @ 220 ft
John Koenig is offline   Quick reply to this message
Old 2012-02-13, 07:48 PM   #3
cyberham
 
Join Date: Oct 2010
Location: Nova Scotia & Toronto
Posts: 807
Default

Quote:
Originally Posted by dsspredator View Post
12559 H 20000 HD Locals from Wilmington N.C...
But I have no picture or sound?
They are all ITC. No editing of PIDs, SR, FEC necessary. These have been known for awhile and are visible/audible 24hrs/day. I am watching them now. I watched the Grammy's on the CBS station last night.
__________________
Strictly a "paper" FTA enthusiast nowadays: all equipment in storage waiting for a new home.
cyberham is offline   Quick reply to this message
Old 2012-02-14, 10:05 AM   #4
Kraven
 
Join Date: Apr 2009
Location: South Shore, QC
Posts: 562
Default

Only in the FTA hobby whereas someone will spend a small fortunate on equipement, then gets really excited when they score the US networks.

Cheers, K
Kraven is offline   Quick reply to this message
Old 2012-02-14, 10:10 AM   #5
cyberham
 
Join Date: Oct 2010
Location: Nova Scotia & Toronto
Posts: 807
Default

Small fortune? 2 receivers, dish, LNBs, cables = $325. Pretty small fortune. And I have all the networks via subscription anyway! But it's the technical challenge of beating the system that keeps you going.
__________________
Strictly a "paper" FTA enthusiast nowadays: all equipment in storage waiting for a new home.
cyberham is offline   Quick reply to this message
Old 2012-02-14, 11:40 AM   #6
Kraven
 
Join Date: Apr 2009
Location: South Shore, QC
Posts: 562
Default

Am at about 475$ so far (39" dish, motor and LNB = 175$. S10 receiver = 120$ 6 foot prime focus 180$). Luckily I get RG6 cable and f connectors free.

The receiver is in the man cave along w/ OTA, Hulu and netflix so am more than happy and entertained. The wife stays upstairs. The dog stays with me.

Cheers, K
Kraven is offline   Quick reply to this message
Old 2012-02-14, 12:04 PM   #7
Classof83
 
Join Date: Sep 2008
Location: Canada
Posts: 914
Default

It is indeed the technical challenge of beating the system that keeps you going. A man can only be oppressed so much before he rises and gets what he wants!
Classof83 is offline   Quick reply to this message
Old 2012-02-14, 06:40 PM   #8
HDTV Junkee
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 223
Default

I had heard that those channels along with the Indian or Pakistani channels stopped being ITC as of Friday - no?

Please explain. I am using the Openbox 9. Maybe the AZ Box currently receivwes them -- I dunno.


Thanks.
HDTV Junkee is offline   Quick reply to this message
Old 2012-02-14, 08:34 PM   #9
cyberham
 
Join Date: Oct 2010
Location: Nova Scotia & Toronto
Posts: 807
Default

No. These 5 are ITC on 61.5W now. The two recent Indian channels that I saw which were ITC disappeared weeks ago. I am also using an Openbox S9. Nothing to explain: if you scan 61.5W and edit per beginning of this thread, you can watch the 5 nets.
__________________
Strictly a "paper" FTA enthusiast nowadays: all equipment in storage waiting for a new home.
cyberham is offline   Quick reply to this message
Old 2012-02-14, 08:48 PM   #10
dsspredator
 
Join Date: Aug 2003
Location: St Catharines
Posts: 1,095
Default Looking for some help?

These nets scan in fine, show excellent S & Q, but I have no pic or sound.
I have scanned other ITC nets on 72 and 77 years ago but these will not show up.

If anyone has a Pansat 9000 or 9200 with picture and sound any help would be appreciated.

BTW the ITC HD channels on 118.8 are causing the same problem.

Thanks.
dsspredator is offline   Quick reply to this message
Old 2012-02-14, 08:52 PM   #11
wilspin
Corporate Supporter
 
Join Date: Feb 2008
Location: Rice Lake near Bewdley
Posts: 637
Default

I am not getting these. What did I miss?
__________________
60' Delhi tower,91XG,Y13-10,DB8,Tin Lee Traps,CM9521A,CM7777,CM7000,Winegard RC-1010 & HDA200,Samsung 32 LCD,2 WTV950Q

Twinntech supports Digital Home
wilspin is offline   Quick reply to this message
Old 2012-02-14, 08:53 PM   #12
cyberham
 
Join Date: Oct 2010
Location: Nova Scotia & Toronto
Posts: 807
Default

I just erased all my channels from 61.5W and did a clean new blind scan. You need to edit the frequency of the 12268 H 20000 blind scan result (5 channels on this tp) to 12559 H 20000. Without any further editing, the 5 nets are then immediately visible and audible.
__________________
Strictly a "paper" FTA enthusiast nowadays: all equipment in storage waiting for a new home.
cyberham is offline   Quick reply to this message
Old 2012-02-14, 11:32 PM   #13
HDTV Junkee
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 223
Default

Thanks for the update. Probably related to the DN promotions for the month of February.
HDTV Junkee is offline   Quick reply to this message
Old 2012-02-14, 11:35 PM   #14
cyberham
 
Join Date: Oct 2010
Location: Nova Scotia & Toronto
Posts: 807
Default

Could be, but I don't know why they would do a preview of regular network stations. Don't they usually promote something they want you to buy?
__________________
Strictly a "paper" FTA enthusiast nowadays: all equipment in storage waiting for a new home.
cyberham is offline   Quick reply to this message
Old 2012-02-14, 11:37 PM   #15
cyberham
 
Join Date: Oct 2010
Location: Nova Scotia & Toronto
Posts: 807
Default

If you liked those, try G28 at 89W (12196 H 2784). ABC HD from Nebraska.
__________________
Strictly a "paper" FTA enthusiast nowadays: all equipment in storage waiting for a new home.
cyberham is offline   Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 12:20 AM.

Search Digital Home

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.