Shaw in Thunder Bay switches US Networks to Minneapolis from Detroit - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 

Go Back   Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums > Canadian Internet, Phone, TV and Wireless Service Providers > Shaw Communications > Shaw Cable

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes

Old 2012-01-01, 12:53 AM   #1
DSgamby
Veteran
 
Join Date: Feb 2006
Location: Thunder Bay, Ontario
Posts: 4,233
Default Shaw in Thunder Bay switches US Networks to Minneapolis from Detroit

Quote:
Route reference: Part 1 application posted on 9 September 2011

Ottawa, 6 December 2011

Quote:
2. Specifically, the following condition of licence:

The licensee is authorized to distribute, at its option, WXYZ (ABC), WWJ-TV (CBS), WDIV (NBC) and WTVS (PBS) Detroit, Michigan, and WUHF (FOX) Rochester, New York, as part of the basic service.

is replaced with:

The licensee is authorized to distribute WCCO-TV (CBS), KARE (NBC), KSTP-TV (ABC), KMSP-TV (FOX) and KTCI-TV (PBS) Minneapolis, Minnesota as part of the basic service, or alternatively for each signal, the signal of a different affiliate of the same network located in the same time zone and included in the List of non-Canadian programming services authorized for distribution, as amended from time to time.

3. In its application, Shaw stated that there are currently no major market U.S. 4+1 signals operating in the same time zone as Thunder Bay that share a community of interest with Thunder Bay. It argued that changing the source of the U.S. network signals to Minneapolis is appropriate given that there is a community of interest between Thunder Bay and Minneapolis; that the Minneapolis signals offer greater programming relevance; that there is significant demand from customers for those signals; and that the impact on Canadian broadcasters will be minimal. In support of its application, Shaw also provided the results of a customer survey that demonstates that its Thunder Bay customers would prefer to receive the U.S. network signals from Minneapolis rather than those from Detroit.
http://www.crtc.gc.ca/eng/archive/2011/2011-749.htm


The switch will happen sometime this year.

I was surprised that Fox and PBS were included with the switch as we always had Fox from Rochester and PBS from Detroit even when Shaw switched us to Minneapolis before temporarily.
DSgamby is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 2012-01-01, 01:05 AM   #2
tux
 
Join Date: Mar 2006
Location: Winnipeg
Posts: 834
Default

That actually sounds like a smart move. Let's hope they move WUHF out of Winnipeg's 4+1 lineup as well.
tux is online now  
Old 2012-01-01, 10:02 AM   #3
vdemasi
 
Join Date: Mar 2007
Location: Winnipeg
Posts: 42
Default

I'd also be a fan of them getting rid of the ABC from Grand Forks/Fargo.
vdemasi is offline  
Old 2012-01-16, 06:36 PM   #4
taxman
Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Location: Thunder Bay
Posts: 12
Default

Shaw announced that the switch date is January 31.

http://www.shaw.ca/Bulletins/Feeds-Thunder-Bay/
taxman is offline  
Old 2012-01-16, 06:44 PM   #5
Jase88
Moderator
 
Join Date: Jan 2009
Location: Kitchener, ON
Posts: 4,390
Default

I'm surprised they carried Detroit to begin with....
__________________
DMX 68' tower, HyGain HAM 5 rotator, Antennas Direct 91-XG & C5, Channel Master 7777 preamp, Siemens surge protection
Jase88 is online now  
Old 2012-01-17, 07:45 PM   #6
vdemasi
 
Join Date: Mar 2007
Location: Winnipeg
Posts: 42
Default

Hopefully they'll switch Winnipeg next. I'm not sure how Thunder Bay can get FOX from Minneapolis and we're still stuck with Rochester.
vdemasi is offline  
Old 2012-01-17, 07:52 PM   #7
bigoranget
Veteran
 
Join Date: Aug 2003
Location: Hamilton
Posts: 3,334
Default

I'm assuming all the feeds from Minneapolis will be fibered to Winnipeg then sent to Thunder Bay.

Doesn't Winnipeg already have CBS and NBC from Minneapolis? I doubt they will change the PBS feed as Winnipeg has had PBS from North Dakota for decades. I'm not sure how Shaw received PBS from North Dakota these days but in the past the ABC signal operated a microwave relay that sent the ABC feed and PBS feed to Winnipeg. If this is still the way the signal is being delivered, I would expect that ABC and PBS will continue to come from Fargo/Grand Forks area. I can however see the FOX feed switching to Minneapolis for Winnipeg.
bigoranget is online now  
Old 2012-01-17, 10:59 PM   #8
tux
 
Join Date: Mar 2006
Location: Winnipeg
Posts: 834
Default

Shaw's not likely to change our local PBS station KFME/KGFE . This station gets a large portion of its funding from Winnipeggers, and therefore represents Winnipeg fairly well. I think it's in our mutual interest (Winnipeg and Prairie Public TV) to keep the current PBS station.

On the other hand, PBS Detroit can go. Nobody in Winnipeg watches PBS Detroit, and the last thing we need is an eastern PBS timeshift which is only 1 hour off, when all our other timeshifts are Pacific.

FOX Rochester just doesn't make sense for Winnipeg in any sense. It's an out-of-market station located in a different time zone, from a town that has no dealings with Winnipeg, whereas Fargo and Minneapolis are our neighbours and shopping destinations, and this is supposed to be our "local" station.
tux is online now  
Old 2012-01-18, 12:22 AM   #9
HTGuy2
 
Join Date: Aug 2005
Location: East St. Paul, MB
Posts: 153
Default

^^^The western timeshifts, if you are referring to HD, are now Mountain out of Spokane. Used to be Seattle and I wish they still were.
HTGuy2 is online now  
Old 2012-01-18, 11:28 AM   #10
tux
 
Join Date: Mar 2006
Location: Winnipeg
Posts: 834
Default

^^^ Spokane is in the Pacific Time Zone. The Mountain Time Zone starts at the Montana border. You can find a US time zone map at http://www.time.gov/images/US_time_zones.gif
tux is online now  
Old 2012-01-19, 01:10 AM   #11
HTGuy2
 
Join Date: Aug 2005
Location: East St. Paul, MB
Posts: 153
Default

^^^ tux you are right. I should have known better. Years ago lived in Edmonton and aways received Spokane channels later than Cdn equivalent. I guess I had timeshift then, but didn't realise it!
HTGuy2 is online now  
Old 2012-01-30, 11:16 PM   #12
DSgamby
Veteran
 
Join Date: Feb 2006
Location: Thunder Bay, Ontario
Posts: 4,233
Default

Just a reminder. Some time tomorrow the channels will change. So when they do, make sure your Fav Lists include the new channels and your Series Recordings are there. If not, you gotta readd them.
DSgamby is online now  
Old 2012-01-31, 08:22 PM   #13
DSgamby
Veteran
 
Join Date: Feb 2006
Location: Thunder Bay, Ontario
Posts: 4,233
Default

The PBS HD and ABC HD and ABC SD have no info but the other channels have info and guide.

The channels work fine when selected to view.




This happens on both of my HD boxes and my SD box plus my parents HD box,
DSgamby is online now  
Old 2012-01-31, 10:11 PM   #14
taxman
Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Location: Thunder Bay
Posts: 12
Default

The ABC and PBS guide info is not showing up on my boxes either.

Strangely, the Fox HD feed has switched back to Rochester with the guide info showing the Minneapolis listings. The Fox SD feed is from Minneapolis.
taxman is offline  
Old 2012-01-31, 10:42 PM   #15
DSgamby
Veteran
 
Join Date: Feb 2006
Location: Thunder Bay, Ontario
Posts: 4,233
Default

I am in chat right now asking why Rochester FOX HD was switched back.


The 2 issues have been reported and hopefully it will be fixed by tomorrow.
DSgamby is online now  
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 08:38 PM.

Forum Sponsor


Search Digital Home

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.