No Signal - Missing Channels - 6 October, 2011 (ANIK F2 Satellite Down) - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 

Go Back   Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums > Canadian Internet, Phone, TV and Wireless Service Providers > Shaw Direct (formerly Star Choice)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes

Old 2011-10-06, 08:45 AM   #1
HowieDoin
 
Join Date: Sep 2010
Location: Niagara
Posts: 227
Default No Signal - Missing Channels - 6 October, 2011 (ANIK F2 Satellite Down)

Started this thread so that people can report their findings rather than posting in various other threads...for the record, not getting any HD channels at this time myself....
HowieDoin is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 2011-10-06, 08:48 AM   #2
ScaryBob
Veteran
 
Join Date: Feb 2009
Location: The Dandelion City
Posts: 7,133
Cool

Missing HD channels here as well. Calling Shaw Direct...

There is a message saying that SD is experiencing video problems with some of their channels and technicians are working on it. I have a feeling it is more serious than that. It could be a satellite failure. Does anyone know what actually happened?

CSR says "a transponder is down." We'll see...
__________________
At 20 I had a good mind. At 40 I had money. At 60 I've lost my mind and my money. Oh, to be 20 again. --Scary
ScaryBob is offline  
Old 2011-10-06, 08:51 AM   #3
Rob235
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 32
Default

I am from near Kingston, ON .....Lost HD signal about 6:30 am. Checked all cables. My system is ok
Rob235 is offline  
Old 2011-10-06, 08:52 AM   #4
HowieDoin
 
Join Date: Sep 2010
Location: Niagara
Posts: 227
Default

Quote:
Originally Posted by Rob235 View Post
I am from near Kingston, ON .....Lost HD signal about 6:30 am. Checked all cables. My system is ok
I'm blaming McGuinty.....lol
HowieDoin is online now  
Old 2011-10-06, 08:52 AM   #5
atvnut
 
Join Date: Jan 2009
Location: eastern, ontario
Posts: 119
Default

Wow i'm glad I checked here before I called the installer, I too have no HD channels.
atvnut is offline  
Old 2011-10-06, 08:53 AM   #6
chlang
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 10
Default No signal

I'm on the south shore of Montreal and am not getting any signal either....The message says "acquiring signal"
chlang is offline  
Old 2011-10-06, 09:02 AM   #7
ScaryBob
Veteran
 
Join Date: Feb 2009
Location: The Dandelion City
Posts: 7,133
Default

No HD here either. Broken recordings indicate that it went out some time before midnight last night. Other are reporting the problem started about 6:30am. Shaw Direct is aware of the issue.
__________________
At 20 I had a good mind. At 40 I had money. At 60 I've lost my mind and my money. Oh, to be 20 again. --Scary
ScaryBob is offline  
Old 2011-10-06, 09:04 AM   #8
jack021
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 36
Default

Same in New Brunswick no signal on french ch and HD
jack021 is offline  
Old 2011-10-06, 09:09 AM   #9
kosmic
Rookie
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 8
Default

Quote:
Originally Posted by chlang View Post
I'm on the south shore of Montreal and am not getting any signal either....The message says "acquiring signal"
Same here. I'm located Montreal west island. No signals HD & SD.
kosmic is offline  
Old 2011-10-06, 09:15 AM   #10
atvnut
 
Join Date: Jan 2009
Location: eastern, ontario
Posts: 119
Default

I'm back in business my HD just returned.
atvnut is offline  
Old 2011-10-06, 09:16 AM   #11
Hartman85
Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 8
Default

Still have no signal this morning either. But I also can't get the guide either. I can still watch my PVR list but nothing can record and my Recording listing has all N/A beside all the shows I set up.
Hartman85 is offline  
Old 2011-10-06, 09:28 AM   #12
HowieDoin
 
Join Date: Sep 2010
Location: Niagara
Posts: 227
Default

Quote:
Originally Posted by atvnut View Post
I'm back in business my HD just returned.
on all HD channels?...I'm still missing most
HowieDoin is online now  
Old 2011-10-06, 09:36 AM   #13
gaskinno
Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1
Default Shaw missing Channels

Me too here in Hamilton, still no HD.
gaskinno is offline  
Old 2011-10-06, 09:37 AM   #14
classicsat
Veteran
 
Join Date: Nov 2003
Location: Kincardine ON.
Posts: 4,276
Default

I noticed no HD at all, and no channels from F2. I thoughtCTV HD was on F12, but never got that.
classicsat is offline  
Old 2011-10-06, 09:38 AM   #15
HowieDoin
 
Join Date: Sep 2010
Location: Niagara
Posts: 227
Default

Having a look at lyngsat.com.....it's pretty clear that Anik F2 at 111.1░W is down completely, and not just the HD channels...there are a few HD channels on Anik F1R at 107.3░W that everyone should still be getting.....hopefully not, but this seems serious...
HowieDoin is online now  
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 10:16 AM.

Search Digital Home

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.