DCX3400 - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 

Go Back   Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums > Canadian Internet, Phone, TV and Wireless Service Providers > Rogers Communications > Rogers Cable - Atlantic Canada

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes

Old 2011-04-15, 09:55 AM   #1
crazyhawk
 
Join Date: Mar 2011
Location: New Brunswick
Posts: 116
Default DCX3400

Figured i would through this out there, Rogers has offically launched the DCX3425 as of this morning in NB and NFLD (just found this out frm a CSR). Don't know how many they have in the first shipment but atleast they have them and they went with the 250GB same as East Link.

(quote from motorola)

-----------------------------------------------------------------------------
Description

The DCX3400 is a digital video recorder (DVR) with dual 1 GHz video tuners and support for both MPEG-2 and MPEG-4 AVC HD decode.

The all-digital DCX3400 includes the updated audio and video output interfaces, together with HDMI« and Award Winning Dolby« Digital Plus audio. Our optional MoCA« Home Networking component enables the DCX3400-M set-top to serve as a media hub within a connected home environment.

An embedded DOCSIS« 2.0 cable modem provides support for DSG and downstream channel bonding.

-----------------------------------------------------------------------------

Features
Enhanced Video Tuning


•1 GHz digital-video tuner supports future plant expansion, enabling operators to increase the number of available channels



Tru2way«/OpenCable Application Platform (OCAP)


•Enables next-generation interactive services and applications with an industry-standard, open platform for application developers



Advanced Video Decoding


•High definition MPEG-4 AVC optimizes bandwidth in content delivery without loss of content quality



Advanced Audio Decoding


•Dolby Digital Plus increases the number of separate sound channels from 5.1 to 7.1 with improved quality and flexibility



Whole Home Networking


•MoCA 1.1 (optional) enables high-speed (up to 175 Mbps) delivery of rich media content throughout the home using existing coax wiring



New Version High-Definition Multimedia Interface


•Next-generation HDMI upgradable through future software release to enable future improvements such as: more depth and range of color for high definition TV, master-quality lossless audio formats and automatic audio synching (lip sync)

and on a side note it is apperantly 3D Ready (not meaning we will get 3D though lol)
crazyhawk is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 2011-04-15, 11:26 AM   #2
lajohn27
 
Join Date: Apr 2004
Location: Fort McMurray, AB
Posts: 619
Default

The units available in Fredericton are 'for sale' units only - not rental units and they are $449.00 according to the nice guy on the phone.
lajohn27 is offline  
Old 2011-04-15, 04:32 PM   #3
Bordak
 
Join Date: May 2008
Posts: 64
Default

I called around, rental and purchase units are available in St John's, NL. The CSR I spoke to said the rest of the province will have them on Monday.
Bordak is offline  
Old 2011-04-16, 03:38 PM   #4
crazyhawk
 
Join Date: Mar 2011
Location: New Brunswick
Posts: 116
Default

i talked to a few stores and they all seem to say Tuesday for rentals
crazyhawk is offline  
Old 2011-04-16, 04:40 PM   #5
lajohn27
 
Join Date: Apr 2004
Location: Fort McMurray, AB
Posts: 619
Default

Thanks CrazyHawk ! My current older style unit, the HDMI audio cuts out intermittently on some programs for no good reason. This is the third unit I've had and I've replaced the cables and all that jazz.

I'm hoping I don't experience that with the 3400..
lajohn27 is offline  
Old 2011-04-16, 08:59 PM   #6
crazyhawk
 
Join Date: Mar 2011
Location: New Brunswick
Posts: 116
Default

weird what model you got now? i am not aware of any Motorola DCT HDMI audio issue's...
crazyhawk is offline  
Old 2011-04-16, 10:23 PM   #7
lajohn27
 
Join Date: Apr 2004
Location: Fort McMurray, AB
Posts: 619
Default

DCT6416 III /

Specifically.. if the HDMI audio in the ROM menu is set to 'PASS THRU' then I get the multichannel signal but drop outs from time to time.. initially I thought the drops were in the recording/PVR .. but going back over the same spot the drop outs don't always happen as they would recorded.

If the HDMI audio is set to L-PCM then no drop outs but I get L + R only..

I'm just renting this box so I am in no way married to it. It might be some weird confluence of the gear I've got everything going thru .. but if a box swap solves it - great. If not, I'm no further behind..
lajohn27 is offline  
Old 2011-04-18, 05:54 PM   #8
lajohn27
 
Join Date: Apr 2004
Location: Fort McMurray, AB
Posts: 619
Default

Ok - so I picked up a rental unit today.. they apparently came in this morning.

I have no idea if it solves my problem or not.. because Roger's activated it and then promptly disconnected all my services at this address.

Apparently there is some glitch in their systems when you have a move order pending and then switch cable boxes. Yeah.

Right now.. I'm told I *might* have TV back in 24 to 48 hours. As you might imagine, I'd like to tell Rogers where they can "move" that "service" to... but ...

Honest to god, if I could just choose ANY other provider in these apartment complexes.. I would.

Grr...
lajohn27 is offline  
Old 2011-04-18, 06:22 PM   #9
crazyhawk
 
Join Date: Mar 2011
Location: New Brunswick
Posts: 116
Default

are you moving soon? cause if not to soon they can just cancel your move order, add the box the do it again... might have to fight but they can do it cause i had this happen to me before. second i asked for a supervisor magically it was fixed...
crazyhawk is offline  
Old 2011-04-18, 07:28 PM   #10
lajohn27
 
Join Date: Apr 2004
Location: Fort McMurray, AB
Posts: 619
Default

ok.. so the move order - we just cancelled that all together cause that was messing stuff up...

the FIRST time we rebuilt my service profile and everything from scratch.. THIS box was working and authorized for about 25 minutes..

NOW.. they tell me the serial # on the box doesn't match what they are continually 'hitting' from their end AND the serial of this box that I have and picked up from the Rogers Video store.. isn't in their inventory to allocate to my account so they can't activate it..

REALLY??? Lord.. I give up.. NO TV for me tonight.. and I'm not happy.

The fact this box WORKED tells me someone ... somewhere... knows what's happening here.. But unfortunately whoever that is - I can't reach them at Rogers cable.

I withdraw my earlier comment about being 'no further behind' ... LOL
lajohn27 is offline  
Old 2011-04-18, 07:36 PM   #11
crazyhawk
 
Join Date: Mar 2011
Location: New Brunswick
Posts: 116
Default

what are the first 2 characters of the serial? i bought a box and my serial starts with 2 letters instead of a letter and a number
crazyhawk is offline  
Old 2011-04-18, 07:36 PM   #12
shale000
Rookie
 
Join Date: May 2009
Posts: 17
Default

I have mine up and running but it's having trouble with ROD ... Canadiens game is fine though
shale000 is offline  
Old 2011-04-18, 07:39 PM   #13
crazyhawk
 
Join Date: Mar 2011
Location: New Brunswick
Posts: 116
Default

shale call and ask them to "initialize" the box. It forces the code update on the box which in turn fixes the ROD (its a known issue) but you will be with out tv for about 15-25 min so may want to do it after the game lol
crazyhawk is offline  
Old 2011-04-18, 07:57 PM   #14
lajohn27
 
Join Date: Apr 2004
Location: Fort McMurray, AB
Posts: 619
Default

The Host SN starts with M1

The MCARD SN starts with MA

I've been repeatedly told they were only interested in the HOST SN.
lajohn27 is offline  
Old 2011-04-18, 08:31 PM   #15
crazyhawk
 
Join Date: Mar 2011
Location: New Brunswick
Posts: 116
Default

Donno what to tell ya. Maybe try to talk to Moncton cable repair and ask them lol they usually know more than customer service but I know it is the MA they need because it's a hybrid.
crazyhawk is offline  
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 06:48 AM.

Search Digital Home

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.