2010 SuperBowl Available with US Commercials? (legally) - Page 2 - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 

Go Back   Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums > Entertainment > What's On In Sports?

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes

Old 2010-01-04, 09:20 PM   #16
rgto
 
Join Date: Oct 2005
Location: Ottawa, ON; Shaw Direct HDPVR630/DSR505; Samsung HLT5687; Harmon/Kardon AVR247; Harmon/Kardon HKTS11
Posts: 452
Default

I should also say though that SD (Standard Definition) of the Super Bowl will be/has been in previous years sim-subbed on Shaw Direct. This is because I live in Ottawa and there is a CTV Ottawa station broadcast available in my area. So, I should clarify that only HD will be sim-sub free for people outside Toronto. Did you specify SD/HD when you talked to the CSR?
rgto is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 2010-01-04, 09:27 PM   #17
CaptainCanuck
Rookie
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 8
Default

Quote:
Originally Posted by JohnnyCanuck View Post
DSGamby's right as to previous years, Shaw did not simsub the time-shifted channels.

CTV filed a complaint with the CRTC against Shaw. Shaw was let off the hook in terms of any penalty for previous "failures" to simsub the Super Bowl on the time shifted channels but was ordered to do so in the future. Shaw agreed to comply with the order.

In other words, BDU's in Canada have been ordered to simsub time shifted channels as well. CTV's grip on this thing is complete.
Aw crap! :-L

Thanks for the info though! Didn't want to buy another setup if it wasn't going to work... **fingers crossed my OTA antennae can see KIRO in Seattle this weekend**

Thanks DSgamby, rgto, et al for your input!!
CaptainCanuck is offline  
Old 2010-01-05, 10:41 AM   #18
Tom.F.1
Veteran
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ajax, Ontario
Posts: 1,979
Default

Quote:
Originally Posted by CaptainCanuck View Post
Aw crap! :-L

Thanks for the info though! Didn't want to buy another setup if it wasn't going to work... **fingers crossed my OTA antennae can see KIRO in Seattle this weekend**

Thanks DSgamby, rgto, et al for your input!!
If you're not familiar with OTA, go to tvfool.com, put in your address and you can get a report, with exact magnet direction to point your antenna. You can post a link to your results, in the OTA forum for your area, so we can tell you what equipment you need to DTV OTA.
__________________
Samsung TV, Pio-Elite AVR, OppoBD, Wharfedale Speakers, Kicker/Crown Subs, DB-4e OTA:)
Tom.F.1 is offline  
Old 2010-01-05, 11:20 AM   #19
ralph_sinclair
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 431
Default Shaw direct CTV simsubs

Any Shaw Direct customers in GVA or Calgary here? I'd think that if Shaw were forced to simsub the Superbowl (by replacing CBS E HD and CBS W HD with CTV Toronto HD for those in GVA and Calgary), they would also be forced to do the same for the NFL playoffs?

If i had to bet I'd say no HD superbowl simsub (outside of Toronto) this year on Shaw Direct, just like last year.

EDIT:
Here's a link that indicates Shaw Direct HD viewers outside of the GTA will likely be able to watch the superbowl on CBS this year:
http://blog.fagstein.com/2009/01/16/...up-super-bowl/

Last edited by ralph_sinclair; 2010-01-05 at 12:00 PM. Reason: link added
ralph_sinclair is online now  
Old 2010-01-05, 02:11 PM   #20
Flummox
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 64
Default

OTA is the way to go if you have any option at all.

Buy and return a decent antenna if you have to. I keep meaning to mount mine on the roof but every Feb it comes out, gets bolted to a step ladder facing south in my living room and the wife lives with a coax across the floor for a day.

Benefit is also the best possible pic you are going to get. Doing A/B on OTA vs BEV last year was NO comparison. OTA was a far better pic. Best part was going OTA into the PVR so we could replay the commercials and then catch up with the game after we got tired of them.
Flummox is offline  
Old 2010-01-05, 02:12 PM   #21
Jay
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 129
Default

Quote:
Originally Posted by ralph_sinclair View Post
Any Shaw Direct customers in GVA or Calgary here? I'd think that if Shaw were forced to simsub the Superbowl (by replacing CBS E HD and CBS W HD with CTV Toronto HD for those in GVA and Calgary), they would also be forced to do the same for the NFL playoffs?

If i had to bet I'd say no HD superbowl simsub (outside of Toronto) this year on Shaw Direct, just like last year.

EDIT:
Here's a link that indicates Shaw Direct HD viewers outside of the GTA will likely be able to watch the superbowl on CBS this year:
http://blog.fagstein.com/2009/01/16/...up-super-bowl/
This link is from 2009.
Jay is offline  
Old 2010-01-05, 02:31 PM   #22
rgto
 
Join Date: Oct 2005
Location: Ottawa, ON; Shaw Direct HDPVR630/DSR505; Samsung HLT5687; Harmon/Kardon AVR247; Harmon/Kardon HKTS11
Posts: 452
Default

I think it will be the same for Shaw Direct this year. There haven't been any sim-subs over CBS/FOX all season for NFL, so I don't expect it to change for the playoffs.
rgto is online now  
Old 2010-01-05, 02:32 PM   #23
ralph_sinclair
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 431
Default

Indeed, the link is from 2009, and it addresses the comments earlier in the thread. I expect no change from last year to this year. The only thing I could see, is if somehow, CTV having OTA HD in Vancouver and Calgary allows them to simsub (the Toronto feed) there, even though Shaw Direct does not carry these feeds. But other than me speculating, I've read nothing about this.
ralph_sinclair is online now  
Old 2010-01-05, 03:31 PM   #24
docted
 
Join Date: May 2004
Location: Guelph,Ont.
Posts: 313
Default

Here we go again. The ANNUAL FRUSTRATION.
docted is offline  
Old 2010-01-05, 09:06 PM   #25
ptimo
 
Join Date: Sep 2007
Location: Winnipeg
Posts: 184
Default

It's not like you're missing anything. The best ads are all over the internet the next day. I don't think its a huge deal anymore.
besides, what's wrong with endless canadian tire, tim horton's and rona ads?
ptimo is offline  
Old 2010-01-06, 11:21 AM   #26
Jay
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 129
Default

Quote:
Originally Posted by ralph_sinclair View Post
Indeed, the link is from 2009, and it addresses the comments earlier in the thread. I expect no change from last year to this year. The only thing I could see, is if somehow, CTV having OTA HD in Vancouver and Calgary allows them to simsub (the Toronto feed) there, even though Shaw Direct does not carry these feeds. But other than me speculating, I've read nothing about this.
I certainly hope there is no change this year. In 2009, Videotron was carrying CTV-HD from Toronto, meaning no simsubs on any HD channels from the USA (FOX, CBS, NBC and ABC). This year, Videotron carries CTV-HD from Montreal (CFCF), but there is no OTA broadcast of CFCF-HD in Montreal, so does the CRTC simsub rule applies in this case? We will have to wait and see...
Jay is offline  
Old 2010-01-06, 11:33 AM   #27
tvlurker
Veteran
 
Join Date: Jul 2005
Location: Craig Henry (Greenbank/Hunt Club), Nepean, ON
Posts: 3,002
Default

Quote:
Originally Posted by Jay View Post
I certainly hope there is no change this year. In 2009, Videotron was carrying CTV-HD from Toronto, meaning no simsubs on any HD channels from the USA (FOX, CBS, NBC and ABC). This year, Videotron carries CTV-HD from Montreal (CFCF), but there is no OTA broadcast of CFCF-HD in Montreal, so does the CRTC simsub rule applies in this case? We will have to wait and see...
The CRTC authorization to CTV to provide HD versions to cable companies without first broadcasting OTA explicitly did not allow simultaneous substitution. That decision was deferred to be considered in the context of another hearing, also held this fall.

I don't know if the simsub issue has been resolved yet. Feel free to research this further.
tvlurker is online now  
Old 2010-01-06, 02:36 PM   #28
rileyparrish
 
Join Date: Oct 2008
Location: Rogers Specialist, Downtown Edmonton, Alberta
Posts: 578
Default

So if I have Shaw Cable, and live in Edmonton, then the NBC West HD feed should NOT be simsubbed because the only CTV HD channel availible to us (at the moment) is CTV Toronto HD. However the SD feed of course would be simsubbed because there's an SD CTV affiliate here. Right?
__________________
Shaw Xtreme-I,HD(DCT3416),Phone | Iphone 3GS,BlackBerry Bold (Rogers) | 42" 1080P,7.1 Sound,Xbox 360 Elite,Blu-ray HTPC
rileyparrish is offline  
Old 2010-01-06, 03:35 PM   #29
roger1818
Veteran
 
Join Date: Apr 2006
Location: Ottawa (Stittsville), ON, OTA (DB4e & VHF-HI folded dipole, AP-2870 pre-amp in Attic), MythTV HTPC
Posts: 6,111
Default

Quote:
Originally Posted by rileyparrish View Post
So if I have Shaw Cable, and live in Edmonton, then the NBC West HD feed should NOT be simsubbed because the only CTV HD channel availible to us (at the moment) is CTV Toronto HD. However the SD feed of course would be simsubbed because there's an SD CTV affiliate here. Right?
Correct. If there isn't a local CTV HD, the BDU is not required to simsub. As tvlurker said, there is a dispute about what should be done when a direct feed to the BDU is provided. CTV argues that they have bought the Canadian rights and those should be protected. The CRTC says that since they are not honouring their responsibility of broadcasting OTA in HD locally (yet), they don't have all the rights of a local broadcaster.
roger1818 is offline  
Old 2010-01-07, 06:22 PM   #30
CaptainCanuck
Rookie
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 8
Default

Quote:
Originally Posted by roger1818 View Post
Correct. If there isn't a local CTV HD, the BDU is not required to simsub. As tvlurker said, there is a dispute about what should be done when a direct feed to the BDU is provided. CTV argues that they have bought the Canadian rights and those should be protected. The CRTC says that since they are not honouring their responsibility of broadcasting OTA in HD locally (yet), they don't have all the rights of a local broadcaster.
So what would happen in Vancouver?

Would the channel: 210 CTV BC HD (CIVT-HD) mean that SHAW in Vancouver with the HD Basic Pack WOULD sim-sub?? ... and I would have to have SHAW DIRECT to NOT get the sim-sub?

Cheers!
CaptainCanuck is offline  
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 09:39 PM.

Search Digital Home

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.