Disable Descriptive Video - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 

Go Back   Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums > Canadian Internet, Phone, TV and Wireless Service Providers > Rogers Communications > Rogers Cable TV: HD PVR Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes

Old 2009-07-07, 06:31 PM   #1
ponikahockey
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6
Default Disable Descriptive Video

How do I turn off Descriptive Video on the 8300HDPVR? It's driving me nuts.....
ponikahockey is offline   Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 2009-07-07, 07:20 PM   #2
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Panasonic TCP65S1, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 8300-eHDD
Posts: 52,630
Default

One of the channels is only DV - you don't mention which channel(s) you're having issues with. If you press the settings button once and scroll up to SAP and set that properly, that may be where the DV is coming from. I assume you're not talking about CC, which is also under the first (quick) settings options
__________________
57's Optimization Services (Home Theatre Optimization) . . . . 57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline   Quick reply to this message
Old 2009-07-07, 09:23 PM   #3
Marc
 
Join Date: Mar 2005
Location: Ontario
Posts: 977
Default

Set your audio language to English.
__________________
CBC English Radio, TV and web streaming.
Marc is offline   Quick reply to this message
Old 2009-07-08, 06:02 PM   #4
ponikahockey
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6
Default

Sorry, I'm having this problem with 'The Simpsons' on CBC at 5pm EDT on the HD channel.

My box is set to 'English' for the language. Just flipped between Spanish and back to English, will keep an ear out to see if I hear the descriptive video again.
ponikahockey is offline   Quick reply to this message
Old 2009-07-08, 07:08 PM   #5
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Panasonic TCP65S1, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 8300-eHDD
Posts: 52,630
Default

If it was just one programme, there could have been an error. If it was more, then let's hope the issue is resolved now. If it comes back, try a cold reboot of the STB - unplug/replug.

http://www.digitalhome.ca/forum/showthread.php?t=17719 SA Tips

You may also wish to check out the following post - useful for those new to the forum - FAQ, Search Tips, Optimization, etc.

http://www.digitalhome.ca/forum/showthread.php?t=57741
__________________
57's Optimization Services (Home Theatre Optimization) . . . . 57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline   Quick reply to this message
Old 2009-07-08, 07:45 PM   #6
Marc
 
Join Date: Mar 2005
Location: Ontario
Posts: 977
Default

You can check what audio you have visually, even if it isn't a DV show. On CBC HD if your sound is decoding as 5.1 you are on the primary audio. Described Video is encoded as 2.0.
__________________
CBC English Radio, TV and web streaming.
Marc is offline   Quick reply to this message
Old 2009-07-15, 06:06 PM   #7
ponikahockey
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6
Default

My receiver is showing dolby digital, I have the box set to 'English', but the descriptive video is still coming thru on The Simpsons at 5:00 EDT on CBCHD. It's very annoying.

I don't have the same problem with the SD CBC channel....
ponikahockey is offline   Quick reply to this message
Old 2009-07-15, 10:05 PM   #8
Marc
 
Join Date: Mar 2005
Location: Ontario
Posts: 977
Default

Mystery solved. It's not your box, it's our upconversion.

On SD shows the DV is on track 3. When it's upconverted audio 3 is used for center channel, so the DV needs to be shuffled to audio 7+8 (second PID, Dolby Digital 2.0). Today's show was incorrectly upconverted, as was the show on the 7th. The proper people have been informed. Sorry for the confusion and thanks for the feedback.
__________________
CBC English Radio, TV and web streaming.
Marc is offline   Quick reply to this message
Old 2009-07-21, 06:11 PM   #9
ponikahockey
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6
Default

Awesome. Thanks Marc!
ponikahockey is offline   Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 10:13 PM.

Search Digital Home

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.