Shaw Direct 2012 New Channels Discussion - Page 12 - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 

Go Back   Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums > Canadian Internet, Phone, TV and Wireless Service Providers > Shaw Direct (formerly Star Choice)

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes

Old 2012-04-30, 11:05 AM   #166
cableredneck
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 246
Default

I noticed that too. We just added the Seattle channels (In HD) to our package, and I noticed that PBS is not part of it. It does, however, exist in SD (we don't get the western feed in SD). I don't know why this is. The Eastern feeds are in HD and SD.
cableredneck is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 2012-05-01, 04:10 AM   #167
TheHans
 
Join Date: Feb 2006
Location: The Okanagan, B.C.
Posts: 431
Default

Quote:
Originally Posted by adit View Post
Space is part of DILite so I suppose Space HD also.If not it should be part of HD Extra as it's replacing HDNet.Not sure ,as I have HD Extra on top of DILite.

PS - Just double checked.Space HD is free with Space subscription (which is part of DILite).
Interesting -- I went to watch "Star Trek" at 1am on Space HD on May 1 and now it says I'm not subscribed. I guess maybe the freeview is over. I have Digitial Indulgence Lite. So I guess getting Space HD isn't so easy as having DI Lite. How disappointing! It's the only new channel they've added in a couple of years that I cared about...

It's funny -- at about 1:30am Space HD came back for about five minutes, then it went away again. Back to "Star Trek" in SD...
TheHans is offline  
Old 2012-05-01, 06:20 AM   #168
GaryE
Veteran
 
Join Date: Nov 2003
Location: OTTAWA
Posts: 1,584
Default

According to the Shaw Direct website you should still be getting Space HD with their No Extra Cost HD package. Give them a call.
__________________
~Gary
Rogers NextBox 2.0 w/ 500gb hd | HD VIP | former SD sub | Aquos 46" 120Hz LCD TV | watch me LIVE!
GaryE is online now  
Old 2012-05-01, 11:13 AM   #169
cableredneck
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 246
Default

Interesting. We have Digital Indulgence Lite and I have a printed out channel line-up that indicates that Space HD is part or our package. We are getting Space HD, but it is still indicating a freeview. I checked a few minutes ago. Also, we still have the DIY freeview. We are in Southern Ontario.
cableredneck is offline  
Old 2012-05-01, 01:32 PM   #170
TheHans
 
Join Date: Feb 2006
Location: The Okanagan, B.C.
Posts: 431
Default

It's true! It came back and now we have it again. Maybe Shaw Direct was messing with me because they thought I was a Trekkie. :-)
TheHans is offline  
Old 2012-05-02, 10:41 AM   #171
AbbyJane
Rookie
 
Join Date: Dec 2011
Location: Ottawa, Ontario
Posts: 26
Default

Anybody have news on whether or not SD will be carrying Nat Geo Wild when it launches next week? It's owned by Shaw Media so it should be but.... Transponder space might be an issue...
AbbyJane is offline  
Old 2012-05-02, 11:27 AM   #172
bubbaspeed
 
Join Date: Apr 2011
Location: 40 KM NW of Edmonton
Posts: 51
Default

According to the SD Facebook page, they will be carrying Nat Geo Wild from launch on Monday... no word if it will be available in HD or what channel(s) it will be located at...
bubbaspeed is online now  
Old 2012-05-02, 05:09 PM   #173
Sirius Guy
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 638
Default

Channel numbers: Standard-defintion: 552/189; HD: 253/337 (Classic/Advanced) Nat Geo Wild will be available on free preview May 7 – June 30
Sirius Guy is offline  
Old 2012-05-02, 05:42 PM   #174
bigoranget
Veteran
 
Join Date: Aug 2003
Location: Hamilton
Posts: 3,589
Default

I'd be curious to know if Nat Geo Wild HD will be an MPEG-2 HD or an MPEG-4 HD channel. Shaw Broadcast/Shaw Direct is planning to launch several signals on Anik F1R this summer as a test before the launch of Anik G1 in the fall.
bigoranget is online now  
Old 2012-05-02, 09:44 PM   #175
NovaMan
 
Join Date: Apr 2012
Location: Nova Scotia
Posts: 363
Default

Free previews for May include, Action, iChannel, The Pet Network, Travel and Escape, and Spark.

All the information including channel numbers can be found here:

http://www.shawdirect.ca/english/wha...2BLearn%2BMore.
NovaMan is offline  
Old 2012-05-06, 06:01 PM   #176
johnnucleo
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 220
Default

Anyone else have Space HD but it's showing as 'unsubscribed' in the guide?
johnnucleo is offline  
Old 2012-05-06, 07:29 PM   #177
noah12
DHC Supporter
 
Join Date: Jun 2004
Location: Saskatchewan
Posts: 574
Default

Yes I did, re-sent a hit, from the web site and now it shows subscribed.
noah12 is offline  
Old 2012-05-07, 07:34 AM   #178
madhi19
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 371
Default

Quote:
Originally Posted by bigoranget View Post
I'd be curious to know if Nat Geo Wild HD will be an MPEG-2 HD or an MPEG-4 HD channel. Shaw Broadcast/Shaw Direct is planning to launch several signals on Anik F1R this summer as a test before the launch of Anik G1 in the fall.
My 501 does not get it in HD but my 601 does so I can confirm that at least the HD version is in MPEG-4
madhi19 is offline  
Old 2012-05-07, 11:44 PM   #179
johnnucleo
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 220
Default

So the receiver refresh didn't work for me so I emailed them and someone called me a couple hours later to say they did something on their end and Space HD was showing on guide. But now new problem. Nat Geo Wild is not showing as active on guide. Emailed them again but they emailed back this time saying I'd have to call in and get a tech to walk me through doing a guide refresh. Anyone know how to do this so I don't have to call in and wait?
johnnucleo is offline  
Old 2012-05-08, 12:50 AM   #180
madhi19
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 371
Default

Quote:
Originally Posted by johnnucleo View Post
So the receiver refresh didn't work for me so I emailed them and someone called me a couple hours later to say they did something on their end and Space HD was showing on guide. But now new problem. Nat Geo Wild is not showing as active on guide. Emailed them again but they emailed back this time saying I'd have to call in and get a tech to walk me through doing a guide refresh. Anyone know how to do this so I don't have to call in and wait?
I think you can do it on the self serve website. Never used self serve so I can't confirm. Calling them should not be all that hard you just need the time and always pick the call back option it better than standing on the line. I usually make those call just before watching something live like a hockey game because I know I be home long enough to answer the call back. Don't worry on average it around twenty minutes give or take five.
madhi19 is offline  
Closed Thread

Tags
new channels, satellite tv, shaw direct

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 03:36 AM.

Search Digital Home

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.