Install help - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 

Go Back   Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums > Canadian Internet, Phone, TV and Wireless Service Providers > Bell Canada Enterprises (BCE) > Bell Satellite TV Hardware Installation Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes

Old 2012-04-12, 08:46 PM   #1
Skip77j
Rookie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 7
Default Install help

Hi everyone,
Ok I will admit I know nothing about satellite installs, my friend said he was gonna help but had something come up. I had to replace my dish outside, other was damaged. Receiver worked good before but when I put the replacement dish up, luckily I hit a 100 signal and locked it down. When I went to exit, it said it would now download vital info to receiver. It's been 20 min and I don't see any changes nor can I do anything with the receiver it seems frozen. Have I done something wrong or is this normal?
Skip77j is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 2012-04-12, 09:24 PM   #2
Skip77j
Rookie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 7
Default Revision

Well I seem to have been a bit premature, I played around with it some more and it started downloading info, now just waiting for the last 10% or so. I,ll get the hang of this yet lol
Skip77j is offline  
Old 2012-04-12, 10:05 PM   #3
Costa
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 520
Default

From the sounds of it, you reset the receiver and finally did a check switch, and now you're back on track?
__________________
Everything
Costa is offline  
Old 2012-04-13, 03:37 AM   #4
Pinza
Veteran
 
Join Date: Jul 2008
Location: North of the GTA
Posts: 9,883
Default

It also sounds like a new receiver, not an existing active one.
Pinza is online now  
Old 2012-04-13, 06:33 AM   #5
Skip77j
Rookie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 7
Default

Yes sorry it is a new one, I did the switch check, got the 91 & 82, but when the signal screen came up it showed I was also locked on 119. I left the receiver on all night to finish and is still waiting for the last 10% or so. Does it usually take this long?
Skip77j is offline  
Old 2012-04-13, 07:24 AM   #6
Pinza
Veteran
 
Join Date: Jul 2008
Location: North of the GTA
Posts: 9,883
Default

If you are locked on 119, that is a Dishnetwork Sat.

You need to re-aim the Dish to 91/82.
Pinza is online now  
Old 2012-04-13, 11:53 AM   #7
Skip77j
Rookie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 7
Default

I got rid of the 119, changed the elevation angle to where I think it should be according to bell for my area. Now as I move it around I get a good signal for the 110 west satellite. Am I getting close or am I a lost cause. My buddy has tools for finding the satellites but he can't make it till Sunday. Any suggestions?
Skip77j is offline  
Old 2012-04-13, 07:24 PM   #8
Pinza
Veteran
 
Join Date: Jul 2008
Location: North of the GTA
Posts: 9,883
Default

You are getting closer....lol

You just moved 9 degrees East, now you have to move another 19 degrees East and possibly a little Higher in the sky.
Pinza is online now  
Old 2012-04-13, 09:37 PM   #9
jdevlin
 
Join Date: Nov 2009
Location: Wainfleet
Posts: 770
Default

Another 1/8" turn east and up 5-6 degrees and you will be on 91.
jdevlin is offline  
Old 2012-04-18, 09:12 PM   #10
Skip77j
Rookie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 7
Default

Thanks guys got her locked in and watching some awesome hockey games. I appreciate all the info and help.
Skip77j is offline  
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 08:35 AM.

Search Digital Home

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.