: Global Winnipeg not working: Shaw cut fibre cable


vjose78
2010-01-11, 06:41 PM
Anybody, know what is going on with Global Winnipeg? Went to watch the news and for some reason they are showing the Edmonton feed and had a scroll along the bottom about it, but I didn't notice that until it was too late.

DRS
2010-01-11, 07:14 PM
Global Wpg is working on Bell and OTA as of 6:13 pm CDT

srperry
2010-01-11, 07:22 PM
The Global Edmonton anchor has said that a Shaw fiber was accidentally cut in Calgary. Shaw is using the Global Edmonton feed for the Prairies.

QCK
2010-01-11, 07:24 PM
Shaw Direct is showing Global Edmonton as well.

XBrav
2010-01-11, 07:25 PM
It's been in and out for Global Calgary as well. Looks like it's starting to work.

RickyCV
2010-01-11, 08:17 PM
Edmonton global has replaced Vancouver global all day as well here on the Lower Mainland.

downbeat
2010-01-11, 08:18 PM
Global News Hour in Calgary ran a report about the cut cable at the beginning of the 6 p.m. news.
The problem has been patched for now, with Shaw using the analog over-the-air (antenna) signal from Global Calgary to substitute for the missing digital fiber-optic signal. Perhaps this sort of patching is happening in other Shaw-services locations as well.
And BTW, I notice Shaw channel 10 (community channel) is still out of service in Calgary.

vjose78
2010-01-11, 10:58 PM
I called Shaw and they had a message saying they were having some technical difficulties with it and were working on it.