TiVos for HD OTA in Canada - Page 93 - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums

 2Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes

post #1381 of 1404 (permalink) Old 2016-09-19, 12:02 PM
 
Join Date: Dec 2007
Location: Toronto 401 & Neilson
Posts: 264
I noticed this recently as well. I figure it has something to do with the changeover to the Rovi Guide data as well.

The quick fix (of sorts) is go to the guide, move the focus to the channel (ie: move the highlight, to the left, from the program details to the duplicate channel number) and press "Select" then choose "Remove from channel list"

I find this easier than going to the main channel list in "Settings" but I guess that's a personal preference, both work.
MapMaker is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1382 of 1404 (permalink) Old 2016-11-03, 09:59 PM
Veteran
 
Join Date: Sep 2006
Location: Toronto/Etobicoke - Bloor/Royal York/Queensway/Islington
Posts: 1,579
Unhappy CHCH troubles on TiVo

Any other TiVo users in the Toronto/Hamilton area having issues with CHCH in the last week or so? I no longer can tune it on 11-1. I rescanned both my units and CHCH shows as 15-3 (sort of like it is ignoring the ATSC virtual channel table, and therefore has no guide data. I checked on TSReader and CHCH is indeed identifiying itself as 11-1. I'm confused if this is a CHCH issue or a TiVo issue.

A-D DB4e & CS5, CM 4221 & 7778, TiVo Premiere & Roamio
El Gran Chico is offline  
post #1383 of 1404 (permalink) Old 2016-11-03, 10:32 PM
 
Join Date: May 2006
Location: Gatineau, QC
Posts: 1,330
I get CHCH from Hamilton here in Ottawa. I can tell you it is coming in fine here.
FunkyTown is offline  
 
post #1384 of 1404 (permalink) Old 2016-11-04, 09:46 AM
Veteran
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,742
I have the same problem as El Gran Chico. No CHCH on my TIVO but it works fine using my tv tuner. I had the same problem couple months ago with CTV2 which is working fine now.
I guess the best option to rectify this problem would be to contact Tivo by sending them an email.

It does not affect me much as I do not assess OTA anymore, no sports and news channels forced me to get regular tv subscription.
bev fan is offline  
post #1385 of 1404 (permalink) Old 2016-11-04, 12:32 PM
Veteran
 
Join Date: Sep 2006
Location: Toronto/Etobicoke - Bloor/Royal York/Queensway/Islington
Posts: 1,579
What I find strange is that the TiVo channel info looks correct (CHCHDT 11-1 Frequency 15) - had either virtual or real channel been incorrect, it would easy to find the smoking gun.

A-D DB4e & CS5, CM 4221 & 7778, TiVo Premiere & Roamio
El Gran Chico is offline  
post #1386 of 1404 (permalink) Old 2016-11-09, 08:26 AM
Moderator
 
Join Date: Jan 2009
Location: Kitchener, ON
Posts: 4,969
TiVo Is Working on an OTA DVR to Take on Tablo

Source - Cord Cutter News

This week it was leaked that TiVo is working on a new DVR called the TiVo Mavrik, with a refreshed interface and cloud storage of your local OTA recording, which could make it really stand out from current TiVo DVRs.
The Mavrik DVR was spotted by Zatznotfunny.com and seems to be similar in purpose to the Tablo DVR, but with one major difference: the ability to store your content in the cloud rather than having a hard drive in your house that you can access online.
That would allow you to access the Mavrik DVR recordings with the TiVo App that works as a user interface for OTA Streaming, Diskless Cloud DVR TiVo Device Mantis on phones, tablets, streaming players, and more.
Here are a few highlights:

TV Program Guide
OTA Live Streaming
Streaming Content Search, allowing users to deep link into their Amazon Prime Video account
Cloud DVR access

The real question now is at what price will it be available. TiVo has a huge following of supporters; however, other companies have slowly been chipping away at their following with less expensive devices and lower monthly fees. Hopefully we will learn more about the new TiVo Mavrik DVR soon or receive an official announcement in the weeks to come.

DMX 68' tower, HyGain HAM 5 rotator, Antennas Direct DB8e & C5, Channel Master 7777 preamp, Siemens surge protection
Jase88 is offline  
post #1387 of 1404 (permalink) Old 2016-11-11, 12:26 PM
Veteran
 
Join Date: Sep 2006
Location: Toronto/Etobicoke - Bloor/Royal York/Queensway/Islington
Posts: 1,579
Quote:
I guess the best option to rectify this problem would be to contact Tivo by sending them an email.
I did. Tried a number of things so far, nothing has helped.

A-D DB4e & CS5, CM 4221 & 7778, TiVo Premiere & Roamio
El Gran Chico is offline  
post #1388 of 1404 (permalink) Old 2016-11-13, 05:20 PM
Veteran
 
Join Date: Sep 2006
Location: Toronto/Etobicoke - Bloor/Royal York/Queensway/Islington
Posts: 1,579
And now TVO 19-1 won't tune either. Even with a re-scan. At least CHCH tuned in under a different channel. TVO is fine on my HDTV's tuner.

A-D DB4e & CS5, CM 4221 & 7778, TiVo Premiere & Roamio
El Gran Chico is offline  
post #1389 of 1404 (permalink) Old 2016-11-13, 06:08 PM
Veteran
 
Join Date: Sep 2006
Location: Toronto/Etobicoke - Bloor/Royal York/Queensway/Islington
Posts: 1,579
Just saw on the TVO thread that it is a problem at their end, so definitely not another flavour of the CHCH problem.

A-D DB4e & CS5, CM 4221 & 7778, TiVo Premiere & Roamio
El Gran Chico is offline  
post #1390 of 1404 (permalink) Old 2016-11-27, 02:54 PM
Veteran
 
Join Date: Sep 2006
Location: Toronto/Etobicoke - Bloor/Royal York/Queensway/Islington
Posts: 1,579
Update to post 1382 - TiVo support has had me try a number of things and so far nothing has worked for CHCH Hamilton. I even tried a "clear and delete everything" on my own and that didn't fix it either. Still showing as 15-3 while 11-1 gets me a V53 error.

A-D DB4e & CS5, CM 4221 & 7778, TiVo Premiere & Roamio
El Gran Chico is offline  
post #1391 of 1404 (permalink) Old 2016-12-02, 04:38 PM
Veteran
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,742
I checked it today and CHCH is working fine now on my TiVo Roamio.
bev fan is offline  
post #1392 of 1404 (permalink) Old 2016-12-04, 06:27 PM
Veteran
 
Join Date: Sep 2006
Location: Toronto/Etobicoke - Bloor/Royal York/Queensway/Islington
Posts: 1,579
^^^ I assume you mean "CHCH is working fine now" means you can tune it on your TiVo at 11-1. I still can't. I still need to tune it as 15-3 while the program information is on 11-1 (with a black screen and V53 error).

A-D DB4e & CS5, CM 4221 & 7778, TiVo Premiere & Roamio
El Gran Chico is offline  
post #1393 of 1404 (permalink) Old 2016-12-13, 11:15 AM
Veteran
 
Join Date: Sep 2006
Location: Toronto/Etobicoke - Bloor/Royal York/Queensway/Islington
Posts: 1,579
The CHCH issue has been identified (not something caused by TiVO). The TiVo tuner doesn't like a transport stream mismatch between PAT and TVCT. CHCH used to send 17091 (hex 42C3) for both, but now sending 17091 in TVCT and 1 in PAT.

A-D DB4e & CS5, CM 4221 & 7778, TiVo Premiere & Roamio
El Gran Chico is offline  
post #1394 of 1404 (permalink) Old 2017-01-23, 08:57 AM
Veteran
 
Join Date: Sep 2006
Location: Toronto/Etobicoke - Bloor/Royal York/Queensway/Islington
Posts: 1,579
^^^ Update to above. TiVo has provided a workaround by adding CHCH 15-3 to their channel lineup. Presumably when the transport stream id issue with CHCH is repaired, 11-1 will work again and 15-3 will be redundant.

A-D DB4e & CS5, CM 4221 & 7778, TiVo Premiere & Roamio
El Gran Chico is offline  
post #1395 of 1404 (permalink) Old 2017-04-01, 04:56 PM
 
Join Date: Jun 2002
Location: Montreal South shore
Posts: 243
I'll soon be receiving a Roamio OTA with lifetime service to replace a DTVPal DVR. When I select USA or Canada in the initial set up, will Opera TV be disabled if I select Canada instead of USA? I have a US blue ray player with Opera TV and would like to have it on the Roamio since most programs on it work without the out of USA blockage for Hulu and others.

Located in the Montreal region, if I enter zip code 12919 will it show Montreal channels, english and french?

Any suggestions? I'm new to Tivo, but have a DTVPal DVR (essentially almost no guide) and a Channel Master DVR+ (guide by Rovi).
velix is offline  
Reply

Tags
tivo

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome